شناسایی۸۴کودک کار در رشت/۳۵درصد کودکان در معرض خشونت هستند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل بهزیستی گیلان از شناسایی ۸۴ کودک کار در رشت خبر داد و گفت: اکثر این کودکان بدسرپرست هستند اما به جهت فقر مالی به سمت کار و ایجاد درآمد سوق داده می شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، محمدرضا پارسی، مدیرکل بهزیستی گیلان امروز(20 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با محوریت روز جهانی مبارزه با کار کودکان (23 خرداد) اظهار کرد: پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی از ماموریت های اصلی بهزیستی است.

 

وی با بیان اینکه توسعه انسانی زیربنای هر کشوری است افزود: کودکان سرمایه های اجتماعی کشور هستند که باید بدانها توجه بیشتری شود زیرا بیش از بزرگسالان در معرض آسیب قرار دارند.

 

پارسی با تاکید اینکه دولت‌ها موظف به انجام اقدامات ویژه در حمایت از کودکان هستند اظهار کرد: در ایران اسلامی سازمان بهزیستی مکلف به حمایت از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست است.

 

وی با اشاره به کودکان کار یا همان کودکان خیابانی تصریح کرد: از اواخر سال 93 بهزیستی گیلان مرکز حمایتی، آموزشی کودک و خانواده را اجرایی کرد تا بتواند در قالب این مرکز از کودکان کار حمایت کند.

 

مدیرکل بهزیستی گیلان از شناسایی 84 کودک کار در رشت خبر داد و افزود: اکثر این کودکان بدسرپرست هستند اما به جهت فقر مالی به سمت کار و ایجاد درآمد سوق داده می شوند.

 

وی با بیان اینکه 90درصد این کودکان غیربومی و از شهرهای اطراف هستند ادامه داد:52 درصد از این کودکان دارای پدر معتاد بوده و ۳۵ درصد آنها در معرض خشونت به ویژه خشونت کلامی هستند.

 

پارسی اضافه کرد: حمایت از کودکان کار در گیلان سرپایی بوده نه اقامتی و خدمات آموزشی، حمایتی در مرکز کودک و خانواده حمیدیان بدان ها ارائه می‌شود.

 

وی اذعان کرد: کودکان کار بدسرپرست و بی سرپرست با اجازه دادگاه در مراکز شبانه روزی بهزیستی اسکان داده شده و یا در خانواده‌های جایگزین که عموما بستگان هستند، نگهداری می شوند.

 

مدیرکل بهزیستی گیلان افزود: این کودکان توسط یک تیم کارشناسی شامل مددکاران شناسایی می شوند تا با اعتمادسازی و جذب کودک، آموزش های لازم جهت توانمندی فرهنگی به آنان و خانواده هایشان ارائه شود.

 

وی با بیان اینکه کودکان کار در معرض آسیب های اجتماعی قرار می گیرند تصریح کرد: درصدد هستیم تا با ارائه آموزش های مختلف بتوانیم تبعات ناشی از کار کودک و آسیب ها را کاهش دهیم تا کودک بتواند فرآیند کودکی خود را در محیطی امن گذرانده و رشد روان شناختی آن کامل شود.

 

پارسی با اشاره به مرکز آموزشی و حمایتی کودک و خانواده و خدمات آن اظهار کرد: خدمات تحصیلی برای شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل، ارتقا مهارت های فکری و هنری کودکان، فعالیت های ورزشی و استعدادیابی، ارتقاء بهداشت و سلامت عمومی، فرهنگ محیط زیست، تقویت روحیه مذهبی، آموزش قرآن و احکام، پیشگیری از اعتیاد، تشویق به مهارت های اجتماعی از جمله این آموزش ها است.

 

وی با بیان اینکه 11 نفر از کودکان کار شناسایی شده با ارائه همین آموزش ها به محیط خانواده بازگشته و از کار صرفنظر کردند تصریح کرد: 15 درصد از خانواده های این کودکان تحت پوشش بهزیستی، 10 درصد کمیته امداد و 75 درصد تحت پوشش هیچ سازمانی نیستند.

 

مدیرکل بهزیستی گیلان ادامه داد: اکثر این کودکان در سکونت گاه‌های غیر رسمی و در حاشیه شهر زندگی می کنند و در معرض انواع آسیب‌ها چون بیماری‌های مزمن، هپاتیت، ایدز، مواد مخدر، مشروبات الکلی و خشونت قرار دارند.

 

وی با بیان اینکه ارائه خدمات حمایتی به کودکان کار فعلا فقط در مرکز استان انجام می شود گفت: در تلاشیم تا با حمایت انجمن های خیریه شناسایی کودکان کار سه شهرستان انزلی، لاهیجان و آستارا را طی سال 95 انجام دهیم.

 

پارسی با اشاره به کودکان بی سرپرست تصریح کرد: در حال حاضر 540 نفر از کودکان بی سرپرست را در خانواده های جایگزین و 230 نفر را در 16 خانه شبانه روزی استان نگهداری می کنیم.

کد خبر 549900

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha