به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از میناب، دکتر علیرضا درویش نژاد در نشست هماهنگی برگزاری دهمین جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی «آسمان هشتم» در دفتر فرمانداری ویژه شهرستان میناب، ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان، با مرور تاریخ دوران بنی امیه و بنی عباس، خاطرنشان کرد: دشمنان اسلام ناب محمدی در دوران حکومت بنی امیه، با جنگ سخت و دست به شمشیر بردن و از آن طرف نیز در زمان بنی عباس، با جنگ نرم و دسیسه چینی در مقابل مکتب اهل بیت(علیهم السلام) قرار گرفتند.
وی با یادآوری اینکه، مامون عباسی برای مبارزه با امام رضا(علیه السلام)، آن حضرت را مجبور به قبول ولایتعهدی کرد، افزود: با برپایی محافل علمی و دعوت از علمای طراز اول آن روز، درصصد زیرسئوال بردن علم لدنی امام رضا(علیه السلام) بود.
دکتر درویش نژاد با بیان اینکه علی بن موسی الرضا(علیه السلام) در جنگ نرم، با کار علمی قوی، شاکله دین را حفظ نمود، افزود: نقش آن حضرت در این نبرد، پرداختن به تفاسیر علمی قوی، پاسخگویی به شبهات و مقابله با جعل حدیث بود.
وی، گسترش فرهنگ رضوی را وظیفه کنونی فعالان فرهنگی در راستای مقابله با هجمه های فرهنگی دشمنان اسلام و نظام دانست و عنوان کرد: یکی از راه های ترویج فرهنگ رضوی، بهره گیری از ابزار هنر و اندیشه است.
عالی ترین مقام حوزه فرهنگ و هنر در استان هرمزگان، از هنر به عنوان نماد تمامی زیبایی ها برای جذب افراد یاد کرد و گفت: هنر، بهترین وسیله برای معرفی فرهنگ و مکتب اهل بیت(علیهم السلام) است.
وی با ذکر این نکته که رفتارهای فرهنگی امام رضا(علیه السلام)، مردم را بسوی دین جذب کرد، افزود: رسالت مهم و خطیر امروز ما نیز این است که با ترویج زیبایی های رفتاری و فکری امام هشتم، فرهنگ رضوی را در عرصه بین المللی گسترش دهیم.
درویش نژاد در ادامه با اشاره به علاقه مندی مردم روستای کردر برای ترویج فرهنگ رضوی، یادآور شد: اهالی این روستا 10 سال پیش با دست خالی، کاری بزرگ در حوزه معرفی ائمه اطهار(علیهم السلام) را آغاز کردند که امروز آن اتفاق مبارک، به جریانی ملی تبدیل شده است.
وی بیان کرد: عشق و اردات مردم روستای کردر و همراهی و همکاری آن در برپایی جشنواره آسمان هشتم، باعث شد تا ستاد عالی کانون های مساجد کشور، سه سال پیاپی، میزبانی جشنواره سراسری سرود رضوی کانون های مساجد روستایی را به این روستا واگذار کند که همکاری اهالی با دبیرخانه اجرایی این جشنواره بی نظیر بود و تحسین همگان را برانگیخت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود به دیدار اخیرش با مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی اشاره و تصریح کرد: در این دیدار، موافقت اولیه در رابطه با برگزاری یکی از رشته های جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی آسمان هشتم در گستره ملی حاصل شده است.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی آسمان هشتم اگرچه رخدادی مربوط به شهرستان میناب است، اما در سطح ملی به عنوان یک جریان فرهنگی هنری قوی مطرح شده است و از این رو می طلبد که مسئولان شهرستان به ویژه فرمانداری ویژه از این حرکت فرهنگی تاثیرگذار حمایت کند.
جشنواره آسمان هشتم به نماد فرهنگی استان هرمزگان تبدیل شده است
معاون استاندار هرمزگان و فرماندار ویژه شهرستان میناب نیز در این دیدار با بیان اینکه امروز جشنواره آسمان هشتم به یک نماد فرهنگی برای استان هرمزگان تبدیل شده است، گفت: کانون فرهنگی هنری امام المنتظر روستای کردر با همکاری اهالی روستا، با حداقل امکانات و هزینه، هر ساله برنامه ای بسیار قوی، جذاب و در طراز ملی برگزار می کند.
ابوذر نخعی، جشنواره آسمان هشتم را در معرفی ظرفیت و توانمندی شهرستان میناب و استان هرمزگان موثر دانست و افزود: این رخداد، بیانگر دلدادگی و محبت مردم نسبت به ساحت مقدس اهل بیت(علیهم السلام) است و همچون نگین درخشانی در حوزه فرهنگی استان هرمزگان می درخشد.
وی با اشاره به اینکه شاخصه بارز این جشنواره در این است که با عشق و ارادت مردم نسبت به ساحت اهل بیت(علیهم السلام) رقم خورده است، عنوان کرد: از همه ظرفیت های شهرستان میناب برای برگزاری مطلوب این رخداد استفاده خواهیم کرد.
فرماندار ویژه شهرستان میناب، از ایجاد فرهنگسرای مناسب در روستای کردر به عنوان یکی از زیرساخت ها برای ماندگار شدن جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی آسمان هشتم نام برد و برگزاری هرچه بهتر این جشنواره را در گرو مشارکت دلسوزانه مسئولان استانی دانست.
نام روستای کردر در بین 200 نقطه جهان می درخشد
حجت الاسلام احمد پهلوانی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان نیز اظهار داشت: امروز به همت مردم به ویژه جوانان روستای کردر، نام این روستا در بین 200 نقطه از جهان که در دهه کرامت در راستای معرفی فرهنگ رضوی گام بر می دارند، می درخشد.
وی، مردمی بودن، جوشش از دل یک روستای دور افتاده و فراگیری رده های سنی مختلف را از ویژگی های منحصر به فرد جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی آسمان هشتم دانست که باعث الگو شدن آن در سطح کشور شده است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد با تاکید بر تشکیل اتاق فکر و تزریق ایده های خلاقانه در راستای هرچه بهتر برگزار شدن جشنواره آسمان هشتم، افزود: با ابتکار کانون امام المنتظر در دهه کرامت در کنار جشنواره، هشت جشن نیز به مناسبت میلاد امام هشتم در هشت روستای شهرستان میناب برگزار می شود که باید از هم اینک برای محتوابخشی به این جشن ها چاره اندیشی شود.
وی با ذکر اینکه در دهه کرامت علاوه بر سالروز ولادت امام رضا(علیه السلام)، 2 میلاد دیگر نیز وجود دارد، بر توجه ویژه به سالروز ولادت باسعات حضرت معصومه(سلام الله علیها) و احمد بن موسی(شاه چراغ) تاکید و بیان کرد: در برنامه های جشن میلاد، باید شخصیت اهل بیت(علیهم السلام) بیش از پیش معرفی شود تا مردم آشنایی بهتری با زندگی و سیره این بزرگواران داشته باشند.
مراسم افتتاحیه جشنواره آسمان هشتم 14 مرداد در روستای کردر برگزار می شود
ابراهیم زاکری، مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری امام المنتظر روستای کردر نیز گفت: امسال همزمان با دهه کرامت، مراسم افتتاحیه دهمین دوره جشنواره فرهنگی هنری و ورزشی آسمان هشتم 14 مرداد در حسینیه امام رضا(علیه السلام) روستای کردر برگزار می شود.
وی، با بیان اینکه این جشنواره در هشت رشته فرهنگی هنری و هشت رشته فرهنگی برگزار و هر روستا نیز میزبان یکی از رشته ها خواهن بود، افزود: برگزاری هشت جشن میلاد در هشت روستا با حضور قاری و مداح آستان مقدس رضوی، همایش 500 نفری دختران در کانون امام المنتظر، همایش بزرگ رضوی و محافل قرآنی از دیگر برنامه هاست.
نظر شما