خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: جمهوری لهستان کشوری است در مرکز اروپا، از غرب با آلمان، از جنوب غربی با جمهوری چک، از جنوب با اسلوواکی، از شمال شرقی با لیتوانی و روسیه (منطقه برونبومی کالینینگراد) از شرق با بلاروس و از جنوب شرقی با اوکراین و از شمال با دریای بالتیک همسایه است. بخش عمده ای از این کشور از جمله ایالت های وسیع تجزیه شده آلمان پس از جنگ جهانی اول و دوم است.
مهمترین صادرات لهستان را، ماشینآلات و تجهیزات حمل و نقل، خواربار و حیوانات زنده و فراوردههای کشاورزی تشکیل میدهند. قدیمی ترین سند مربوط به روابط ایران و لهستان نامه یی است که در سال ۱۴۷۴ میلادی از طرف اوزون حسن، پادشاه ایران برای کازیمیر یاگلون پادشاه لهستان فرستاده شد که اکنون در آرشیو ملی لهستان ضبط است. روابط ایران و لهستان دارای قدمت طولانی است و لهستانیها علاقمند برای گسترش روابط با ایران هستند در همین راستا گفت وگوی میان فعالان اقتصادی ایران و لهستان انجام شده است.
بنابراین گزارش، در این دیدارها نمایندگانی از مدیران بانکی ایران از جمله بانک تجارت، ملت و سامان حضور داشتند و شرایط تعاملات بیشتر بانکی را مورد بررسی قرار دادند.
یادآور می شود: جمهوری لهستان از کشورهای اروپای مرکزی، در سالهای گذشته رشد اقتصادی خوبی داشته است؛ این کشور در سال 2004 به عضویت اتحادیه اروپا درآمد و عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز است. تولید ناخالص داخلی لهستان در سال 2015 میلادی 481.2 میلیارد دلار اعلام شده که افزایش 3.5 درصدی را نسبت به سال گذشته تجربه کرده است؛ همچنین درآمد سرانه این کشور 25 هزار و 100 دلار بوده و میزان بدهی خارجی این کشور در این سال 395.2 میلیارد دلار اعلام شده است.
در سال 2015 میلادی، نرخ بیکاری در لهستان 10.6 درصد و نرخ تورم منفی هشت دهم درصد برآورد شده است؛ در همان سال، میزان صادرات این کشور 190.2 میلیارد دلار و واردات آن 187.5 میلیارد بوده است. محصولات صادراتی این کشور شامل ماشینآلات و تجهیزات حمل و نقل، تولیدات کارخانهای، حیوانات زنده و مواد غذایی است که به کشورهای آلمان اوکراین، جمهوری چک، فرانسه ، ایتالیا، هلند و روسیه صادر شده است. محصولات عمده کشاورزی کشور لهستان گندم، سیب زمینی، میوه، سبزیجات و لبنیات و اقلام اصلی معدنی آن آهن، فولاد، ذغال سنگ، محصولات شیمیایی و شیشه ای است. در این شرایط، میزان صادرات ایران به کشور لهستان در 9 ماهه نخست سال 2015 میلادی 13 میلیون دلار و واردات از این کشور 21 میلیون دلار بوده است. صادرات عمده ایران شامل انگور، روده حیوانات، خرما، چای، اسانس ها و عصاره ها بوده و واردات اصلی شامل مکمل های دارویی، پمپ انژکتور، ماشین های ریسندگی، بولدوزر و تراکتورهای جاده ای بوده است.
نظر شما