«جنس ضعیف» گزارشی خواندنی از وضعیت زنان در جهان  اثری خواندنی از« اوریانا فالاچی»

خبرگزاری شبستان:جنس ضعیف عنوان اثری از اوریانا فالاچی است که نویسنده در آن به بررسی وضعیت زنان در جهان می پردازد و توانسته اثری موفق خلق کند.

به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، این‌ها عباراتی هستند که اوریانا فالاچی کتاب «جنس ضعیف» را با آن آغاز می‌کند.« دختر یکی از دوستام واسه شام دعوتم کرده بود. اون دختر همه چی داشت؛ قشنگی، خونه شخصی، استقلال و شغلی که خیلی از مردا براش پَرپَر می‌زدند. خلاصه از اون دخترایی بود که همه مردم بهشون خوشبخت می‌گفتن و هیچ‌کس به سرش نمی‌زد که هم‌چین آدمی ممکنه حس کنه بدبخته... اما همین دختر وسط غذا خوردن یهو بغضش ترکید و تو گریه بهم گفت:«خیلی احمقی! من واسه داشتن همین چیزای مزخرفی، ناراحتم! تو فکر می‌کنی اگه یه زن بتونه شغلی که اغلب مال مرداس رو داشته باشه، یا حتی رییس‌جمهور بشه، خوشبخته؟... آخ! خدا! چه‌قدر دلم می‌خواست تو کشوری به دنیا اومده بودم که به زن محل سگ هم نمی‌ذارن... تمام ما زنا آدمای بی‌خاصیتی هستیم.

حرفای اون شب دختردوستم نگرانم کرد. مثل یه آدم که ندونه گوش داره، چون صبح که بیدار می‌شه، گوشاش سر جای قبلی‌ان، اما یه روز که گوش‌درد می‌گیره و گوشاش یادش می‌افتن... منم یهو این رو فهمیدم که مشکلای مردا به یه چیزایی مثل نژاد، یا پول و وشغل برمی‌گرده، اما مشکلای زنا دور یه موضوع می‌گرده؛ این‌که زن به دنیا اومدن.»

کتاب جنس ضعیف روایتی خواندنی از وضعیت زنان است که نویسنده با نگاهی واقع بینانه و جذاب به آن پرداخته است و توانسته به خوبی همچون آثار دیگرش با مخاطب ارتباط برقرار کند.

گفتنی است : اوریانا فالاچی در ۲۹ ژوئن سال ۱۹۲۹ در زمان زمامداری موسولینی در فلورانس به دنیا آمد. نه ساله بود که جنگ جهانی دوم شروع شد و پدر او که از موسولینی نفرت داشت، وارد جنبش مقاومت زیرزمینی گردید. اوریانا هم گرچه بعدها نوشت که دوطرف جنگ تفاوت چندانی نداشتند اما به پدر کمک می‌کرد و تا پایان جنگ تجربه‌های وحشتناکی را پشت سر گذاشت. هنوز بیست ساله نشده بود که نوشتن در روزنامه‌ها را آغاز نمود و به قول خودش قدرت واژه‌ها را کشف کرد. به خاطر قدرت بیان بالا، درک خاص سیاسی، جسارت فوق‌العاده به سرعت از نویسنده ستون کوچکی در یک روزنامه محلی، به خبرنگاری بین‌المللی که برای تعدادی از معتبرترین نشریات اروپا قلم می‌زد تبدیل شد. هر جای دنیا که در آن زمان کانون خبری و رسانه‌ای جنگ قدرت بین زورمداران می‌بود او را به خود جذب می‌کرد.

فالاچی در پی سالها فعالیت حرفه‌ای خود، موفق به دریافت جوایز معتبر بسیاری (از جمله مدال طلای تلاش فرهنگی برلوسکونی، جایزه آمبرگنو درو؛ معتبرترین جایزه شهر میلان، جایزه آنی تیلور مرکز مطالعات فرهنگ عامه نیویورک و...) شد. او همچنین یک بار کاندیدای دریافت جایزه نوبل ادبیات گشت.

 انتشارات نگاه اثر حاضررا چاپ کرده است.

 

کد خبر 549584

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha