خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: جمهوری لیتوانی (به لیتوانیایی: Lietuvos Respublika) کشوری است در شمال شرقی اروپا که از شمال به لتونی، از مشرق و جنوب شرقی به بلاروس، از جنوب به لهستان، از جنوب غربی به روسیه (منطقه برونبومی کالینینگراد) و از مغرب به دریای بالتیک محدود میشود. جمهوری لیتوانی بزرگترین و جنوبیترین کشور در میان سه جمهوری حوزه بالتیک در اروپاست. مهمترین شرکای اقتصادی لیتوانی در زمینه صادرات و واردات طی سالهای گذشته را کشورهای روسیه، لتونی، آلمان، لهستان، استونی، بلاروس و هلند تشکیل میدهند. لیتوانی همچنین به دلیل برخورداری از اسکله مجهز بندری کلایپدا (با ظرفیت اسمی ۴۰ الی ۴۵ میلیون تن در سال) و موقعیت جغرافیایی خاص این کشور در کنار دریای بالتیک، نقش ترانزیتی مهمی بین اروپای شرقی و غربی ایفاء میکند. صادرات لیتوانی را بعضی تولیدات معدنی، تجهیزات مکانیکی، الکتریکی و شیمیایی، پارچه، مواد غذایی و صنایع چوبی و مبلمان تشکیل میدهد. در مقابل نیز اقلامی چون بعضی تولیدات معدنی، تجهیزات و ماشین آلات، تجهیزات حمل و نقل، پارچه و مواد فلزی وارد میکند.
صادرات لیتوانی را بیشتر تولیدات معدنی، تجهیزات مکانیکی، الکتریکی و شیمیایی، پارچه، مواد غذایی و صنایع چوبی و مبلمان چوبی تشکیل میدهد. واردات کشور لیتوانی را بیشتر تجهیزات و ماشین آلات، تجهیزات حمل و نقل، پارچه و مواد فلزی تشکیل میدهد. مهمترین تولیدات کشاورزی لیتوانی عبارتنداز سیب زمینی، نیشکر، سبزیجات، غلات و فرآوردههای دامی و مهمترین تولیدات صنعتی عبارتند از منسوجات، مبلمان، ماشین آلات کشاورزی، لوازم خانگی، کشتی و شناورهای کوچک. تعداد نیروی کار در این کشور بیش از دو میلیون نفر است.
بنابراین گزارش، صنایع عمده لیتوانی در زمینه تولید ماشین آلات و تجهیزات، تولیدات مبلمان، تعمیر و نصب ماشین آلات و تجهیزات، تولید مواد اولیه، تولید تجهیزات الکترونیکی، تولید محصولات اولیه داروسازی و ترکیبات دارویی بود. علاوه بر این صنایع شیمایی، آرایشی، روغنی، موتورهای الکتریکی، تجهیزات فلزی، تصفیه نفت، ساخت کشتیهای کوچک، تجهیزات کشاورزی، فرآوری غذایی و سنگهای قیمتی و زینتی مثل کهربا از جمله صنایع دیگر لیتوانی میباشند. لیتوانی بالاترین سرعت اینترنت در جهان را دارد، بیشتر مناطق این کشور تحت پوشش اینترنت پرسرعت هستند و در بسیاری از مراکز عمومی همچون فروشگاههای بزرگ، دانشگاهها، مدارس و مرکز تفریحی و خدماتی اینترنت رایگان برای استفاده عموم وجود دارد بر همین اساس بناست همکاری ارتباطی و مخابراتی با ایران داشته باشد.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این رابطه به نقل از لیناس لینکه ویچیوس، وزیر امورخارجه لیتوانی در دیدار با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان نوشته است: "عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات در بسیاری از مناسبت های انسانی و غیرانسانی اهمیت دارد. این کشور آماده است در همه بخش هایی که گفته شد، با ایران همکاری مشترک داشته باشد." محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان نیز در این دیدار اعلام کرده است: "دولت ایران آماده است در بخش های مخابرات، فناوری اطلاعات، نرم افزار، دولت الکترونیک، پست، تجارت الکترونیک، فرکانس و شبکه با لیتوانی همکاری های متقابل داشته باشد. می توان با تشکیل کمیته ای مشترک بین وزارت ارتباطات ایران و لیتوانی پیگیر اجرای همکاری های مشترک دو کشور شد. ایران علاقه مند است روابط خود را با اتحادیه اروپا و اعضای این اتحادیه که لیتوانی هم جزیی از آن است، گسترش دهد.
یادآور می شود: لیتوانی عضو اتحادیه اروپاست و جایگاه شانزدهم جهان را در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد.
نظر شما