دولت الکترونیک ابزاری برای تحقق اقتصاد مقاومتی

خبرگزاری شبستان:اقتصاد مقاومتی؛ اولین بار در دیدار کارآفرینان با مقام معظم رهبری در شهریور سال ۱۳۸۹ مطرح شد و یکی از راههای تحقق این امر استفاده بهینه از زمان با ابزاری چون دولت الکترونیک است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اقتصاد مقاومتی؛ اولین بار در دیدار کارآفرینان با مقام معظم رهبری در شهریور سال 1389 مطرح شد. در همین دیدار، رهبر معظم انقلاب "اقتصاد مقاومتی" را معنا و مفهومی از کارآفرینی معرفی و برای نیاز اساسی کشور به کارآفرینی نیز دو دلیل "فشار اقتصادی دشمنان" و "آمادگی کشور برایی جهش" را معرفی کردند. برای مفهوم اقتصاد مقاومتی در همین مدت زمان کم، تعاریف متفاوتی ارائه شده که هر کدام از جنبه ای به این موضوع نگاه کرده اند. در این میان، تعریف جامع و کامل از اقتصاد مقاومتی را خود رهبر فرزانه انقلاب ارائه داده اند. ایشان در دیدار با دانشجویان فرمودند: "اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم، در شرایط دشمنی ها و خصومت های شدید می تواند تعیین کننده رشد و شکوفایی کشور باشد."

 

بنابراین گزارش، مقام معظم رهبری در بیانات مقام معظم رهبری در دیدار کارگزاران نظام در تاریخ سوم مرداد 91 تصریح کردند: "از زمان باید حداکثر استفاده بشود. طرح هائی که سالهای متمادی طول می کشید، امروز خوشبختانه با فاصله کمتری انسان می بیند که فلان کارخانه در ظرف دو سال، در ظرف هجده ماه به بهره برداری رسید. باید این را در کشور تقویت کرد. حرکت بر اساس برنامه، یکی از کارهای اساسی است. تصمیم های خلق الساعه و تغییر مقررات، جزو ضربه هائی است که به «اقتصاد مقاومتی» وارد می شود و به مقاومت ملت ضربه می زند. این را، هم دولت محترم، هم مجلس محترم باید توجه داشته باشند؛ نگذارند سیاست های اقتصادی کشور در هر زمانی دچار تذبذب و تغییرهای بی مورد شود."

 

این گزارش می افزاید: یکی از مواردی که می تواند در استفاده بهینه زمان و بالطبع آن تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کند؛ استفاده از دولت الکترونیک است؛ دولت الکترونیک استفاده سهل و آسان از فناوری اطلاعات به منظور توزیع خدمات دولتی به صورت مستقیم به مشتری، به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته است. دولت الکترونیک شیوه‌ای برای دولتها به منظور استفاده از فناوری جدید می‌باشد که به افراد تسهیلات لازم جهت دسترسی مناسب به اطلاعات و خدمات دولتی، اصلاح کیفیت خدمات وارائه فرصتهای گسترده‌تر برای مشارکت در فرایندها و نمادهای مردم سالار را اعطا می‌کند.

 

دولت الکترونیک، یک دولت ارقامی دیجیتالی بدون دیوار و یک دولت بدون ساختمان و سازمانی مجازی است که خدمات دولتی را به صورت بلاواسطه به مشتریان ارائه می‌دهد و موجب مشارکت آنان در فعالیتهای سیاسی می‌گردد. دولت الکترونیک یک شکل پاسخگویی از دولت می‌باشد که بهترین خدمات دولتی را به صورت بلاواسطه به شهروندان ارائه می‌دهد و آنها را در فعالیتهای اجتماعی شرکت می‌دهد بنابراین مردم دولتشان را بر سرانگشتان خویش خواهند داشت.

 

مشتریان دولت الکترونیک از طریق پایگاههای تار عنکبوتی دولت الکترونیک می‌توانند در فعالیتهای اجتماعی. سیاسی و اقتصادی شرکت نمایند. یکی از اهداف اساسی دولت الکترونیک تحقق بخشیدن به مردم سالاری الکترونیک می‌باشد که تمامی شهروندان بتوانند در سرنوشت خویش دخالت داشته باشند. با این عمل و با مشارکت گسترده مردم در واقع دولت ماهیتی غیررسمی به خود می‌گیرد و شهروندان می‌توانند بطور کامل با دولت در تعامل باشند.

 

شهروندان، بنگاههای اقتصادی و موسسات دولتی می‌توانند از طریق دولت الکترونیک فعالیتهای گوناگونی نظیر موارد زیر را انجام دهند : پرداخت مالیات و عوارض، تجدید گواهینامه، دریافت و تجدید جواز کسب، ثبت شرکت، عقد قرارداد، ثبت ازدواج و طلاق، ثبت تولد و مرگ، انجام فعالیتهای مالی و اعتباری، شرکت در انتخابات، پرکردن فرم‌های الکترونیک برای مقاصد مختلف، بازدید از موزه‌ها، استفاده از کتابخانه‌های مجازی، تعامل با نهادهای مختلف دولتی و تجاری و اجتماعی، پرداخت صورت حسابهای مختلف مثل صورت حساب آب و برق و تلفن و گاز، دریافت اجازه ساخت و ساز ساختمان، دریافت اطلاعات مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و موارد دیگر.

 

بنابراین گزارش، نصرالله جهانگرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز معتقد است که: " توسعه دولت الکترونیک از اجزا جدا نشدنی اقتصاد مقاومتی است که برای ایجاد بستر اشتغالزایی بهترین زمینه را برای رشد داراست". ایرنا به نقل از وی در نشست شورای اداری استان خراسان رضوی در مشهد نوشته است: "سیاستهای ابلاغی برنامه ششم توسعه نیز دولت را مکلف کرده در هفت بند رشد داشته باشد که هدفمندسازی و غربالگری اطلاعات مفید از غیر آن و خدمات پستی از جمله آنها است. کل برنامه توسعه کشور در طول پنج برنامه در 9 شاخه سرمایه گذاری شده که بیشترین رشد با نرخ 19 درصد مربوط به ارتباطات بوده است.

 

شتاب بخشی توسعه حوزه ارتباطات به عنوان حوزه توانمندساز دیگر حوزه ها رشد بخشهای از قبیل کشاورزی، راه و شهرسازی و امنیت را رقم خواهد زد لذا برنامه های توسعه نیز در این راستا تدوین شده اند. به اعتقاد کارشناسان جهان، پرشتاب ترین بازار منطقه و حتی جهان در زمینه توسعه خدمات الکترونیکی متعلق به ایران است که این امر مستعد اشتغال و فضای کسب و کار می شود. امروز در حوزه ارتباطات الکترونیک در ایران یک دگردیسی از ساختار صوت به ساختار دیتا مشاهده می شود که طی آن تمام شهرهای کشور از طریق فیبر نوری به یکدیگر متصل می شوند بطوری که ترافیک انتقال اطلاعات در کشور هیچگاه قطع نمی شود. بیشترین ترافیک جهان از هند و از طریق کشورهای قطر، کویت، اردن و سوریه به دیگر نقاط جهان می رود و امروز بزرگترین تقاضا این است که این ترافیک از داخل ایران عبور کند که کوتاهترین راه است و این امر باعث رشد اشتغال در کشور می شود."

کد خبر 549549

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha