صنعت گلستان نیازمند نیروهای متخصص کاری و مهارت یافته/ رونق کارآفرینی نیاز به حمایت همه جانبه دارد

خبرگزاری شبستان: مسئول مشاوره و هدایت آموزشی و مشاور جوان اداره کل آموزش فنی و حرفه ای گلستان گفت: اگر می خواهیم شاهد رونق کارآفرینی در کشور باشیم باید حمایت های همه جانبه از سوی دستگاه ها و نهاد ها صورت گیرد.

حمید حاج محمدی، مسئول مشاوره وهدایت آموزشی و مشاور جوان اداره کل آموزش فنی و حرفه ای گلستان و عضو هسته مرکزی اتاق فکر مشاوران جوان دستگاه های اجرایی، نهادها، سازمان ها و ارگان های مختلف در استانداری گلستان، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای جمهوری اسلامی ایران متولی آموزش های غیر رسمی در کشور است.

 

وی افزود: با توجه به اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه ای زیر مجموعه سازمان جهانی کار است دارای 7 هزار استاندارد و شایستگی شغلی است که در سال گذشته 490 عنوان استاندارد و شایستگی شغلی در استان تدوین شده است.

 

حاج محمدی با اشاره به مزیت های آموزش مهارت محور، اظهارداشت: در این دوره ها افراد با توجه به علاقه مندی خود استاندارد شغل مورد نظر را با درنظر گرفتن شرایط تحصیلی و جسمانی انتخاب کرده و پس از سپری کردن آن دوره و قبول شدن در آزمون تئوری و عملی، گواهینامه ای از سوی سازمان به افراد داده می شود که قابلیت ترجمه نیز دارد.

 

وی تصریح کرد: به جهت اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه ای عضو سازمان بین المللی کار(ilo) می باشد لذا مدرکی که توسط سازمان به افراد داده می شود یک مدرک بین المللی است.

 

مسئول مشاوره و هدایت آموزش اداره کل آموزش فنی و حرفه ای گلستان یکی از نقاط مثبت آموزش های مهارتی را راحت وارد شدن به بازار کار مهارت آموزان دانست و گفت: با توجه به اینکه امسال سال اقتصاد مقاومتی است باید توجه داشته باشیم که یکی از مولفه ها و شاخصه های مهم اقتصاد مقاومتی بحث اشتغال است.

 

وی با بیان اینکه اشتغال زمانی انجام می شود که یک شخص توانایی انجام یک کار را به نحو احسن داشته باشد، افزود: یکی از مشکلاتی که استان گلستان در زمینه اشتغال با آن دست و پنجه نرم می کند نیروی متخصص و فاقد مهارت و یا داشتن مهارت در سطح پایین است.

 

گلستان داری فقر نیروی متخصص است

حاج محمدی اظهارداشت: برخی از مدیران کاری ما معتقدند که استان گلستان دارای فقر نیروی متخصص کاری است و این در حالی است که استان دارای نیروی تحصیلکرده بسیاری است.

 

وی با اشاره به اینکه در برخی از مواقع در صورت بروز مشکلات در واحدهای صنعتی به استان های دیگر مراجعه می کنیم، تصریح کرد: فرهنگ مهارت آموزی و نیروی کار متخصص و با مهارت می تواند در اشتغال پایدار بسیار تاثیرگذار باشد که این موضوع در استان ما نهادینه نشده است.

 

مشاور جوان اداره کل آموزش فنی و حرفه ای گلستان با اشاره به اینکه فرهنگ مهارت آموزی طی سال های اخیر در استان با رشد خوبی مواجه بوده است، گفت: علاقمندی مهارت آموزان نشان از آگاهی و درک مردم دارد که با فرا گرفتن یک مهارت برای خود به دنبال ایجاد شغل پایدار هستند.

 

فعالیت 341 آموزشگاه آزاد و 17 مرکز دولتی در گلستان

وی خاطرنشان کرد: 17 مرکز دولتی و 341 آموزشگاه آزاد در بخش خصوصی در استان فعالیت دارند.

 

حاج محمدی گفت: به جهت تعامل بیشتر با صنایع و برگزاری دوره های آموزشی مطابق با نیازسنجی انجام شده از سوی صنایع دو مرکز ارتقای مهارت در شهرک های صنعتی آق قلا و علی آباد مشغول به فعالیت هستند.

 

وی با بیان اینکه در تمامی مراکز، واحدی تحت عنوان مشاوره و هدایت آموزشی فعالیت می کنند، افزود: کارآموزان قبل از اینکه وارد کارگاه ها شوند تا مهارت خود را انتخاب کنند مشاور با توجه به علاقه و توان متقاضی فرد را به سمت حرفه مورد نظر هدایت می کند.

 

مسئول مشاوره و هدایت آموزش اداره کل فنی و حرفه ای گلستان یکی از وظایف کارشناسان مشاوره را رهگیری مهارت آموختگان دانست و اظهارداشت: رهگیری اشتغال یکی از وظایف کارشناسان مشاوره و هدایت آموزشی است که مهارت آموختگان پس از گذراندن دوره آموزشی خود رها نمی شوند.

 

حاج محمدی با اشاره به برگزاری کلاس های مهارت آموزی برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی(رحمه الله علیه) در این مرکز، یادآورشد: در تفاهم نامه ای که اداره کل کمیته امداد امام خمینی(رحمه الله علیه) با سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان داشت کارگاه های آموزشی برای مددجویان امداد به منظور توانمندسازی آنان در کسب و کارهایشان برگزار شد.

 

وی تصریح کرد: در برنامه ریزی های انجام شده سازمان آموزش فنی و حرفه ای توانست اولین دوره خود را برای این افراد در سه ماهه پایانی سال 94 و دوره تکمیلی آن را در سه ماه نخست سال 95 تحت عنوان آموزش و توانمند سازی برگزار کند.

 

حاج محمدی با اشاره به اینکه دوره تکمیلی این دوره تحت عنوان کار آفرینی به مدت 50 ساعت برگزار شد، گفت: هدف از برگزاری این دوره های آموزش و شناخت هرچه بیشتر کسب و کار، بازار یابی، فروش کالاها و یا خدمات مورد نظر بود.

 

وی افزود: این دوره به مدت 8 روز در مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان برگزار شد که در نظرسنجی های انجام شده این دوره ها توانسته برای افراد مفید و مثمر ثمر واقع شود.

 

مشاور جوان آموزش اداره کل آموزش فنی و حرفه ای گلستان با بیان اینکه برگزاری این دوره ها می تواند در ایجاد تغییر نگرش افراد نسبت به کسب و کار آنان مفید واقع شود، اظهارداشت: این افراد علاوه بر اینکه با مفاهیم کسب و کار آشنا شدند قوانین کار و تامین اجتماعی و مقدمات نوشتن یک طرح کسب و کار را هم آموزش دیدند و نسبت به مبانی بازار یابی، تبلیغات بیش از پیش شناخت پیدا کردند.

 

هر کسب و کاری که پیوسته در حال یادگیری و آموزش نباشد محکوم به شکست است

وی  خاطرنشان کرد: امروزه یکی از مشکلاتی که افراد در کسب و کار خود با آن مواجه هستند عدم توجه به بحث مشتری و مشتری مداری است که این موضوع یکی از عناوین این دوره بود.

 

وی در خصوص اینکه آموزش در هر حالتی مفید است، تصریح کرد: هر کسب و کاری که پیوسته در حال یادگیری و آموزش نباشد محکوم به شکست است و در صورتی یک کسب و کار به موفقیت دست پیدا می کند که پیوسته در حال تغییر، نوآوری و یادگیری باشد.

 

دولت نمی تواند پاسخگوی همه متقاضیان اشتغال باشد

حاج محمدی با اشاره به ترویج کارآفرینی در سطح جامعه، گفت: باید توجه داشته باشیم که روز به روز بدنه دولت در حال کوچک شدن است و این واقعیت وجود دارد که دولت نمی تواند پاسخگوی این همه متقاضی اشتغال باشد.

 

وی افزود: امروز تنها راه مقابله با مشکل اشتغال حرکت به سمت بخش خصوصی و تعاونی ها است.

 

مسئول مشاوره و هدایت آموزش اداره کل  آموزش فنی و حرفه ای گلستان یکی از شاخصه های توسعه هر کشور و منطقه را کار آفرینی دانست و اظهارداشت: اگر این فرهنگ در یک منطقه و در یک مرز و بوم نهادینه شود ما شاهد رشد و توسعه اقتصادی در آن کشور خواهیم بود.

 

وی تصریح کرد: امروز بخش عظیمی از اقتصاد چین به وسیله کسب و کارهای کوچک خانگی مدیریت می شود بنابراین شاخص کارآفرینی به عنوان یکی از شاخصه های توسعه یافتگی یک کشور تلقی می شود.

 

فرهنگ شناسنامه دسته جمعی یک ملت است

حاج محمدی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری که فرهنگ شناسنامه دسته جمعی یک ملت است، گفت: اگر می خواهیم با مشکل اشتغال مقابله کنیم ابتدا باید فرهنگ سازی کنیم و هیج کاری بهتر از فرهنگ مهارت آموزی و کار آفرینی نیست و باید جوانان ما به این سمت سوق داده شوند.

 

وی افزود: آموزش کارآفرینی در مدارس و دبیرستان و دانشگاه ها می تواند به جوانان ایده دهد و کمک کند برای ایجاد یک کسب و کار شخصی، و ما اگر می خواهیم شاهد یک اقتصاد پویا باشیم چاره ای جز رویکرد کار آفرینی و مشاغل خرد و رفتن به سمت بخش خصوصی و شرکت های تعاونی نداریم.

 

مشاور جوان اداره کل آموزش فنی و حرفه ای گلستان اظهارداشت: یکی از اولویت های این مرکز مشاوره با دانش آموزان و بازدید آنان از مراکز فنی و حرفه ای و اعزام مربیان به مدارس به جهت آشنایی هرچه بیشتر دانش آموزان است.

 

کار آفرینی یک نهضت است

وی با بیان اینکه کار آفرینی یک کلمه نیست بلکه یک نهضت است، تصریح کرد: ما به عنوان متولی آموزش های مهارتی، مهارت لازمه را در اشخاص ایجاد می کنیم که باید در بخش اطلاع رسانی صدا و سیما و ابزار رسانه در قسمت این نهضت قرار گیرند تا شاهد یک فرهنگ در جامعه باشیم.

 

حاج محمدی با اشاره به اینکه اگر می خواهیم کارآفرینی در کشور رونق یابد باید حمایت های همه جانبه از سوی دستگاه ها و نهادها صورت گیرد، خاطرنشان کرد: تمامی مدارس، دبیرستان ها و دانشگاه ها باید کار آفرین باشند و تمامی موسسات اعتباری و مالی از کارآفرینان حمایت کنند.

 

وی خطاب به خانواده های دانش آموزان در مقاطع مختلف، گفت: خانواده ها باید به دنبال شناخت از فرزند خود باشند واین شناخت از طریق فرایند مشاوره تخصصی امکان پذیر است.

 

مسئول مشاوره و هدایت آموزش اداره کل اموزش فنی و حرفه ای گلستان یادآورشد: خانواده ها می توانند با مراجعه به بخش مشاوران در حوزه صنعتی و سازمانی فرزندان خود را به سمت مشاغلی که متناسب با روحیات و شخصیت آنان است هدایت کنند.

 

مدرک منتج به اشتغال نمی شود

وی افزود: باید توجه داشته باشیم همه موفقیت ها از مسیر دانشگاه عبور نمی کند و این یک باور اشتباه است در کشور باب شده که حتما افراد باید به دانشگاه بروند و دارای یک مدرک شوند.

 

حاج محمدی با بیان اینکه این مهارت است که منتج به اشتغال می شود نه صرفا مدرک تحصیلی، اظهارداشت: باور برخی بر این است که اخذ مدرک به معنای ایجاد اشتغال است در بازار کار این مهارت و توانایی شخص برای انجام یک کار معین و مشخص است که منجر به اشتغال وی می شود.

 

کد خبر 549548

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha