به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، جلسه مشترک ستاد نظارت و هماهنگي بر كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد مازندران به دبیری محمد فوقی، مسئول ستاد با عیسی قاسمی طوسی، مديركل دفتر فرهنگي اجتماعي استانداري، امروز (18 خرداد) در دفتر این مدیر برگزار شد.
عيسي قاسمی طوسی، مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران، یاد و خاطره شهدای مدافع حرم را گرامی داشت و حلول ماه مبارک رمضان، ماه بندگی خدا را تبریک گفت.
قاسمی طوسی، پیرامون مشکلات عدیده در استان خصوصا برای جوانان و نوجوانان در فضاهای مجازی و پیگیری های لازم در این زمینه مطالبی را بیان کرد.
وی با مهم خواندن این جلسه، قرائت و پیگیری امور و مصوبه قبلی انجام شده را خواستار شد.
همچنین محمدفوقی در این جلسه مصوبات جلسه قبلی را قرائت کرد و گفت: مصوبه شماره 302 شورای انقلاب فرهنگی به تاسیس کانون های فرهنگی و هنری در مساجد، اختصاص دارد.
وی افزود: يكهزار و 47 کانون مساجد در مازندران، تشکیل شد که 651 کانون در روستاها و مابقی در شهر قرار دارند.
فوقی تصریح کرد: طبق برنامه پنجم توسعه، تکلیف شد که 60 درصد کانون های فرهنگی و هنری مساجد در روستاها و مناطق محروم باشد.
وی اظهار کرد: 255 کتابخانه کانون های مساجد در استان، فعالیت دارند و همچنین 119 کتابخانه باز در مساجدی که فضای جانبی برای تشکیل کتابخانه ندارند و یا فقط شبستان دارند با دو قفسه و 300 جلد کتاب، وجود دارند.
فوقی بیان کرد: چهار هزار و 103 مسجد در مازندران، قرار دارد که بیش از هزار و 300 مسجد، روحانی دارند و مابقی فاقد روحانی هستند.
وی ابراز کرد: شش هزار روحانی در قم، هزار روحانی در مشهد و شش هزار در حوزه های علیمه استان که در مجموع 14 هزار روحانی، مشغول یادگیری دروس حوزه هستند.
فوقی تصریح کرد: حضور روحانیان در ماه های محرم و رمضان در مساجد استان، خوب است اما در مابقی ماه ها، بسیار اندک و یا اصلا حضور ندارند.
وی با اشاره به اینکه در برنامه 95، کانون های مساجد در غرب مازندران تشکیل می شود، گفت: تعداد کانون های فرهنگی و هنری مساجد در غرب مازندران، بسیار کم نسبت به شرق و مرکز استان است که تعداد کم روحانی، دلیل تشکیل نشدن کانون های مساجد در این نقطه است.
فوقی اظهار کرد: 172 هزار و 588 نفر در تابستان سال گذشته،جذب طرح اوقات فراغت شدند و چهار هزار و 973 نفر مربی از این تعداد افراد، بودند.
وی با اشاره به اینکه برنامه های اوقات فراغت باید جاذبه، تحرک و هیجان داشته باشد و برنامه ها به صورت گروهی برگزار شود، بیان کرد: فضاهای مجازی باید یک فرصت باشد نه یک تهدید که در حال حاضر تکنولوژی های جدید نظیر ماهواره موجب استرس، به انزوا کشیده شدن و ... شده است.
فوقی ابراز کرد: بخش توسعه فرهنگ روستاها از مصوبات جلسه گذشته است که می طلبد در آن به مسائلی نظیر کتابخانه های کانون های مساجد، توجه ویژه شود.
وی گفت: کانون های مساجد در دانشگاه ها و مصلی ها نیز تشکیل می شود که مسئولان دانشگاه ها و نهادهای مربوطه می طلبد به این موارد نیز عنایت داشته باشند.
به گزارش شبستان، بعد از اظهار نظرات اعضاء هشت مصوبه به تصویب رسید.
1- مقرر گردید مسئول نماینده ولی فقیه در دانشگاه های استان نسبت به راه اندازی کانون های فرهنگی و هنری مساجد در دانشگاه های که پیوست می باشد، اقدامات لازم را فراهم آورد.
2- مقرر گردید سازمان تبلیغات اسلامی استان در امر تامین ائمه جماعات مساجد غرب استان، اقدامات لازم را فراهم آورند تا هر چه سریعتر نسبت به راه اندازی و تاسیس کانون در آن مساجد اقدامات لازم بعمل آید.
3- مقرر گردید اداره کل نهاد کتابخانه های عمومی و مدیر کل امور شهری و شهرداری استانداری و مدیر کل روستایی استان نسبت به تامین بودجه جهت خرید کتاب هایي با موضوعات مشخص شده برای کتابخانه های عمومی مساجد استان اقدام نمایند.
4- مقرر گردید نسبت به همکاری در زمینه بودجه برنامه های فرهنگی و هنری مساجد و از طریق شهرداری ها و شورای شهر و دهیاری ها با برنامه های مدیران کل امور روستایی و شهری در سال 95 همکاری لازم بعمل آید.
5- مقرر گردید اداره کل اوقاف و امور خیریه طی نامه ای به اوقاف شهرستان ها نسبت به عضویت مدیران مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد در هیئت امناء مساجد اقدامات لازم را بعمل آورد.
6- مقرر گردید سازمان ورزش و جوانان نسبت به در اختیار گذاشتن فضاهای ورزشی وامکانات ورزشی با کانون های فرهنگی و هنری مساجد در سطح استان همکاری لازم را بعمل آورده و ثبت به نامه نگاری به شهرستان های تابعه اقدام نماید.
7- مقرر گردید بسیج محلات و مساجد سپاه کربلا، برنامه های فرهنگی اوقات فراغت را اعلام نمایند.
8- مقرر گردید از کانون های مساجد استان نسبت به عضویت استانداري در اسناد مساجد استان، استعلام بعمل آمده و در اختیار اداره اوقاف و امور خیریه استان قرار گیرد.
نظر شما