برای بچه ها از شیرینی های رمضان بگویید

خبرگزاری شبستان:یک نویسنده، داستان و شعر را قالب های مناسبی برای معرفی احکام، آداب و اخلاق ماه مبارک رمضان به بچه ها دانست و گفت: شیرینی های رمضان مثل افطاری دادن را برای بچه ها تبیین کنیم.

حجت الاسلام سیدمحمد مهاجرانی از نویسندگان و شاعران کودک و نوجوان در پاسخ به این سوال که با چه روش هایی باید ماه مبارک رمضان و اعمال آن را برای بچه ها تبیین کرد به خبرنگار شبستان گفت: در مورد ماه مبارک رمضان مثل تمام مباحث دینی دیگر چند قالب در پیش رو داریم که از هر کدام باید هنرمندانه استفاده کنیم. معمول ترین قالب های هنری، داستان است اعم از کوتاه و بلند.

 

حجت الاسلام مهاجرانی ادامه داد: بر اساس اتفاقاتی که در ماه مبارک رمضان رخ می دهد، می توان یک داستان برای بچه ها بازگو کرد مثلا در مورد شب قدر برای آنها داستان بگوییم و یا احکام ماه مبارک رمضان را در قالب داستان برای آنها بازگو کنیم.

 

این نویسنده و شاعر تصریح کرد: می توان اتفاقات کل ماه مبارک رمضان از ابتدا تا انتها را در قالب یک داستان سریالی بیان کرد. از هلال ماه مبارک رمضان، نیمه ماه رمضان که مصادف با تولد امام حسن مجتبی (ع) است، شب های قدر و عید فطر را می توان در قالب یک داستان بلند برای بچه ها تبیین کرد.

 

وی با بیان اینکه از قالب شعر هم می توان برای تبیین اعمال ماه مبارک رمضان برای بچه ها استفاده کرد، گفت: در این زمینه می شود از یک داستان منظوم یا شعر توصیفی استفاده کرد. شعر در این زمینه کارکرد خوبی دارد و ما می توانیم، زیبایی های ماه مبارک رمضان را در قالب شعر بیان بکنیم.

 

حجت الاسلام مهاجرانی با اشاره به اینکه در بازگویی احکام ماه مبارک رمضان برای بچه ها محدودیت نداریم، بیان کرد: مخاطبان ما دختران و پسرانی هستند. مخاطبان دختر از 9 سالگی به سن تکلیف می رسند. پس باید از قبل آماده باشند و با احکام ماه رمضان آشنایی داشته باشند. برای بچه هایی هم که پسر هستند باید از آداب و احکام ماه مبارک رمضان بگوییم تا وقتی به سن تکلیف رسیدند با این موارد آشنا باشند و به مشکلی برنخورند.

 

این نویسنده و شاعر کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: تبیین ماه مبارک رمضان در سه بخش احکام، اخلاق و آداب باید صورت گیرد. آداب رمضان همچون قرآن خواندن، روزه داری، ‌افطاری دادن و مسجد رفتن است. در این سه بخش باید به زبان ساده و روان با بچه ها صحبت کنیم و یا موارد را در قالب های هنری تبیین کنیم.

 

وی با بیان اینکه نویسنده باید در معرفی ماه مبارک رمضان به بچه ها خلاقیت داشته باشد، اظهار داشت: نویسنده باید از سوژه های ناب استفاده کند مثلا از نوجوانی بگوید که در یکی از شهرهای گرم زندگی می کند اما با این حال روزه می گیرد و یا از بچه ای بگوید که دوستانش روزه نمی گیرند اما او روزه می گیرد.

 

حجت الاسلام مهاجرانی تصریح کرد: می توان شغل هایی به کودکان معرفی کرد و بازگو کرد که افراد با وجود سختی کار و یا هوای گرم آن شهر و منطقه روزه می گیرند. در واقع ماجراهایی که انسان ها در برابر سختی ها مقاومت می کنند تا فرمان خدا را اجرا کنند باید برای بچه ها بازگو شود تا آنها درس بگیرند.

 

این نویسنده و شاعر عنوان کرد: باید از اتفاقات شیرین ماه مبارک رمضان همچون افطاری دادن و ذوق و شوقی که در این ماه وجود دارد برای بچه ها بگوییم. از آراستن سفره و از افطاری دادن در قالب داستان و شعر برای بچه ها صحبت کرد.

کد خبر 549354

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha