تصویب ۱۲ طرح صنعتی با سرمایه گذاری خارجی در هیئت سرمایه گذاری و اقتصادی

خبرگزاری شبستان:وزیر صنعت با تاکید بر سیاستهای این وزارتخانه برای اجرایی شدن بحث اقتصاد مقاومتی گفت: ۱۲ طرح صنعتی با سرمایه گذاری خارجی در هیئت سرمایه گذاری و اقتصادی تصویب شده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت معدن و تجارت با حضور در جلسه علنی امروز سه شنبه 18 خرداد در گزارشی در صحن مجلس گفت: ایران در فضای کسب و کار در بین 189 کشور رتبه 117 را دارد این در حالی است که در آغاز به کار دولت این رتبه 52 بود.

 

نعمت زاده گفت: در بخش رقابت پذیری جهانی ما بین 174 کشور رتبه 74 را داریم و در بحث آزادی اقتصادی شاید بدترین شاخص را داریم که در بین 176 کشور رتبه ما 171 است یعنی مقررات دست و پا گیر به اندازه ای زیاد است که فعالیت اقتصادی فرصتی برای فعالیت خود ندارد.

 

وزیر صنعت معدن و تجارت بیان کرد: رشد تشکیل سرمایه ناخالص به قیمت ثابت یکی از شاخص‌هایی است که نشان می دهد سرمایه گذاری در کشور انجام می شود ولی باید توجه داشت که ما در سال 90 کاهش سرمایه گذاری را داشتیم یعنی شاخص سرمایه گذاری ما در سال 90 - 41 درصد رشد منفی داشته است.این در حالی است که رشد سرمایه گذاری ما در سال 93 به 1/8 درصد رسید و این رشد کافی نیست زیرا ما معتقدیم باید رشد 20 تا 25 درصدی را در سرمایه گذاری داشته باشیم.

 

وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه 95 هزار طرح از سوی وزارت صنعت به مردم سپرده شده است که این طرح ها در اختیار بخش خصوصی است گفت: ما از سال 90 تا 94 روند صادرات کالایی مان رو به افزایش بوده است ولی باز هم این سرعت در بخش سرعت کم بوده است، سال گذشته علی رغم رکود صنعتی اجازه ندادیم صادرات صنعتی کاهش یابد.

 

وی تاکید کرد: در بخش کشاورزی تقریباً روند افزایشی بوده است ولی سرعت کم بوده است، جمعاً 42 میلیارد دلار صادرات کالا داشتیم و واردات کالایی مان نیز رو به کاهش و در راستای بحث اقتصاد مقاومتی بوده است.

 

وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به چالشهای پیش روی اقتصاد و صنعت کشور گفت: کم توجهی به امر فعالیتهای اقتصادی به ویژه سرمایه گذاری، تحریم و فاصله گرفتن از پیشرفتهای جهانی و بازار، کاهش شدید تشکیل سرمایه گذاری، تشدید واردات غیررسمی و خصوصی سازی نادرست در واگذاریهای انجام شده از جمله چالشهای پیش روست.

 

نعمت زاده ادامه داد: خصوصی سازی نادرست در دولت قبل اینگونه بوده است که 50 درصد خصوصی سازی بابت رد دیون بوده است و فقط 12 درصد ان واقعی بوده است.

 

وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به سیاستهای این وزارتخانه در بخش اقتصاد مقاومتی گفت: در سال 94 بر مبنای اقتصاد مقاومتی یک چشم انداز جدیدی برای صنعت تعریف کردیم که بخش صنعت و تجارت به عنوان پیشران اقتصاد کشور باشد یعنی این بخش رقابت پذیر در بازارهای بین المللی، بالنده، درون گرا، برون گرا و در تراز کشورهای نوظهور صنعتی باشیم.

 

وی تاکید کرد: باید سهم ارزش افزوده سرانه ما در بخش صنعت حداقل به 1000 دلار برسد و اینها مواردی است که ما باید در ده سال اینده به سمت ان حرکت کنیم.

 

نعمت زاده پیش بینی رسیدن به تولید ناخالصی 35 درصدی را از دیگر اهداف این وزارتخانه عنوان کرد و ادامه داد: از 24 سیاستی که رهبری در قالب سیاست اقتصاد مقاومتی مطرح کرده اند 9 مورد به ما مربوط می شود. و موارد دیگر هم به صورت مشترک به سایر دستگاهها ربط دارد.

 

وزیر صنعت معدن و تجارت تاکید کرد: هدایت تمامی منابع برای توسعه کارآفرینی، تولید و صادرات محصولات دانش بنیان، حمایت همه جانبه و هدفمند از صادرات از جمله سیاستهایی است که ما برای بحث اقتصاد مقاومتی تدوین کردیم.

 

وی با بیان اینکه 12 طرح صنعتی با سرمایه گذاری خارجی در هیئت سرمایه گذاری تصویب شده است که در وزارت اقتصاد در حال بررسی است گفت: هدایت 40 درصد از منابع و تسهیلات بانکی کشور به بخش صنعت کشور از جمله الزامات ماست و در این زمینه باید شورای پول و اعتبار به ما کمک کند که این تصمیمات درست اجرایی شود.

 

 

 

 

کد خبر 549338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha