به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،زمان در حال گذر از روزهاي تكراري است بي هيچ توفقي، روزهايي كه آمدهاند و رفتهاند بي آنكه نقشي در تغيير باور و نگاه جستجوگر ما داشته باشند .
روزهايي كه غلط ميرفيتم و تنها نظاره گر نشاني از سوي تو بوديم بي آنكه نگاهي بر آينه اعمالمان داشته باشيم و اینک زمان انتظار به پایان رسیده است رجب و شعبان کوله بار خود را بستند تافرصتی دوباره در جشن بزرگ رمضان برای دلداگان و گنه کاران جامانده از غافله توجه و بندگی دهند و میزبانی خالق مهربان را گواری وجود بندگان خویش کنند.
ماه مبارک رمضان ، در ميان مسلمانان از احترام، اهميت و جايگاه ويژه اى برخوردار و ماه سلوك روحى آنان است و مؤمنان با مقدمه سازى و فراهم كردن زمينه هاى معنوى در ماه هاى رجب و شعبان هر سال خود را براى ورود به اين ماه شريف و پربركت آماده مى كنند، و با حلول اين ماه با شور و اشتياق و دادن اطعام و افطارى به نيازمندان، شب زنده دارى و عبادت، تلاوت قرآن، دعا، استغفار، دادن صدقه، روزه دارى و... روح و جان خود را از سرچشمه فيض الهى سيراب مى كنند.
حضرت رسول (ص) فرمود: خدای عزوجل می فرماید: هر عمل فرزند آدم برای اوست غیر از روزه که آن برای من است و من پاداش آنرا می دهم و روزه سپری است ( در مقابل دورخ یا گناهان ) و چون روز روزه، یکی از شما باشد ، باید ناسزا نگوئید، و فریاد نکشید و با کسی در گیر نشوید م اگر کسی او را دشنام داد و یا با او جنگ کرد باید بگوید: من روزه دارم و سوگند به ذاتی که جان مصطفی در ید اوست همانا بوی دهن روزه دار در نزد خداوند (ج) از بوی مشک نیکوتر است. و برای روزهدار دو شادی است که بدان شاد میشود، یکی که چون افطار کند، شاد میشود و دیگری که چون پروردگارش را ملاقات کند به روزهاش شاد میگردد.
حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با شبستان در قم با اشاره به آغاز ماه مبارک رمضان گفت: ماه رمضان ماه بندگی و ماه پاکسازی روح و جسم از آلودگی های نفسانی وماه خودسازی قلب و نزدیکی به خدواند است.
وی افزود: اصولا هر کاری که مهم، بزرگ و اساسی است و نسبت به آن کارکردهای ثمر بخشی انتظار می رود نیازمند آمادگی بیشتر واتصال محکمی دارد.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هرمیزان که آمادگی برای ورود به ماه مبارک رمضان بیشتر و کیفی ترباشد انجام و به ثمررساندن آن حساب شده و موفق ترخواهد بود.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی یادآور شد: برای انجام فریضه نماز نیزدر دین اسلام کارکردهای معنوی و دستوراتی آمده که هدف از آن ایجاد آمادگی برای خواندن نمازاست و باید با تامل و توجه و احضار قلب به آن ورود پیدا کرد.
حجت الاسلام مبلغی عنوان کرد: نماز خواندن توان بالایی می خواهد و نیاز به یک آمادگی، حضور قلب و نیت سالم دارد تا توازن را در انسان ایجاد کند و اگر غیر از این باشد خاصیت معنوی و اثر گذار خود را از دست می دهد.
وی خاطر نشان کرد: رمضان یک ماه استثنایی است که ابعاد آن و فهم آبعاد آن در درک بشر نبوده و ما تنها می توانیم شعاع هایی از ماه رمضان را فهم و کشف کنیم.
وی افزود: واقعیت نهفته ای ازحیث معنوی ورحمت الهی در ماه رمضان نهفته است و آن وجود شب های قدر است که به صورت کامل برای انسان مکشوف نیست که اگر به طور کامل درک شود از هزار ماه بهتر و تاثیرگذارتر است.
حجت الاسلام مبلغی ادامه داد: رمضان با یک وضعیت استثنایی وصف ناپذیر نیازمند ایجاد هماهنگی قبلی و استعداد یابی است و باید بهترین استفاده و بهره برداری را ازآن داشت و غفلت از این ماه شقاوت و سردگمی را به همراه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: برنامه ریزی برای ورود به ماه مبارک رمضان سبب شادی و نشاط و احساس امنیت را در انسان القا و ایجاد می کند.
رییس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: ایجاد آمادگی برای ورود به ماهی با عظمت رمضان آنقدرقابل اهمیت است که در برخی مواقع افراد جهت آمادگی ورود به این ماه با روزه گرفتن به استقبال آن می روند تا در ایام رمضان نشاط و بهره مندی بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه باید با صبوری و آگاهی کامل ماه رمضان را درک کنیم، گفت: باید درخصوص رمضان، اوصاف، برکات و اثرات قبل و بعد از آن مطالعه و برنامه ریزی داشت تا سراسیمه و بدون توجه وارد این ماه و ضیافت الهی نشویم و بتوانیم از برکات این ماه تحولات شگرفی را در خود ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: عظمت ماه مبارک رمضان آنچنان ارزشمند و مبارک است که حتی اگر هیچ کاری هم از جمله عبادت و نیایش و ..را انجام ندهند مورد عنایت قرار می گیرند که این خود یک نوع توجه خدواند است که حتی خواب بنده روزه دار خود را تسبیح کرده و برای او پاداش در نظر می گیرند.
حجت الاسلام مبلغی بیان کرد: نباید بهره گیری از ماه رمضان را در گرسنگی، تشنگی و سختی کشیدن تجسم کنیم بلکه باید حل مشکلات را در درون خود جستجو و قلم عفو بر جرائم خود بکشیم و تولد نو را برای خود رقم بزنیم.
نظر شما