ندای مردم مظلوم منطقه ندایی الهی است / مساجد، خاستگاه بیداری اسلامی

رییس مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر الهی بودن ندای برخاسته از تظلم خواهی مردم مسلمان منطقه، گفت: خاستگاه بیداری اسلامی و ندای برخاسته از نهضت های اسلامی مساجداند.

آیت الله محمدرضا مهدوی کنی، رییس مجلس خبرگان رهبری و موسس و دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان به اظهار نظر پیرامون نقش مساجد در آنچه که امروزه به نام بیداری اسلامی شناخته شده است و همچنین ریشه های عدالت خواهانه نهضت های منطقه، پرداخت.

 

رییس دانشگاه امام صادق(ع) با اظهار تاسف از وجود برخی عوامل و مولفه هایی که امروزه مساجد را تحت عناوین شیعه و سنی از هم جدا می کنند، اظهار کرد: با وجود تمام فاصله ها، اما همه حرکت ها و نهضت ها باز از مساجد آغاز می شوند.

 

وی خاستگاه نهضت های بیداری اسلامی را "مساجد" دانست و ادامه داد: مردم منطقه که چنین حرکت هایی را شکل داده اند، به دنبال احقاق حقشان بوده و در جستجوی اجرا و ایجاد عدالت اند و همه این مقوله ها ریشه در آموزه های مسجد دارند. در واقع این ندا از مساجد بلند شده است.

 

موسس و دبیر کل جامعه روحانیت مبارز بر این باور است که ندای برخاسته از مساجد که به بیداری اسلامی نیز منجر شده است، الهی بوده و نمی توان این نهضت ها و فریادها را در سایه برخی اختلافات فرقه ای و مذهبی کمرنگ و یا خاموش کرد.

 

وی در واکنش به تحلیل عده ای که علل و ریشه های جریان های موسوم و شناخته شده به "بیداری اسلامی" را به عوامل اقتصادی فرو می کاهند، اذعان کرد: اگر هم بخواهیم چنین تحلیلی داشته باشیم، در دیدگاه ما، رویکرد اقتصادی و زندگی و معیشت هم در نهایت به امری الاهی باز می گردد.

 

رییس مجلس خبرگان رهبری افزود: خداوند، امر اقتصاد را نیز یکی از ارکان زندگی قرار داده و در نهایت اینکه اگر مردم به دنبال عدالت و احقاقا حق در این حوزه نیز باشند، پیگیر امری الهی هستند.

 

وی در تحلیلی که از خاستگاه های چنین نهضت هایی داشت با تاکید بر جنبه اتحاد و وحدت در چنین جریان هایی، گفت: حتی اگر عواملی همچون فقر و گرسنگی را جزو ریشه های چنین حرکت هایی و خاستگاه این نهضت ها را مشکلات اقتصادی بدانیم، آن مولفه ای که این حرکت ها را به امری الهی تبدیل می کند، رویکرد وحدت و جمعی بودن این انقلاب ها و مطالبه هاست.

 

تولیت حوزه علمیه مروی در همین باره افزود: هر چند به دنبال رزق بودن نیز با توجه به نیات فرد می تواند امری الاهی باشد، اما رویکرد اصلی در نهضت های منطقه این است که مردم صدای تظلم سر داده اند و از اینکه مورد ظلم واقع شده اند، به پاخاسته و از ظلم روا شده پرسش می کنند. این تظلم خواهی و زیر بار زور نرفتن، امری الاهی است. این صدا، صدای الاهی است.

 

وی با اظهار خوش بینی و امیداوری از اینکه مردم منطقه در کشورهایی که انقلاب کرده اند، بیدار باشند تا موجب خشنودی دشمن را فراهم نکنند، اظهار داشت: اگر مردم مسلمان این کشورها، به مسایل عام و اشتراکات تمسک داشته باشند و مسایل خاص و تفرقه انگیز را مطرح نکنند، دشمنان اسلام هرگز نمی توانند از این نهضت ها سوء استفاده کنند.

 

استاد درس اخلاق دانشگاه امام صادق(ع) بحث حقوق اجتماعی – سیاسی و آزادی ملت ها را به حقی که مردم در مسایل مذهبی دارند، تشبیه کرد و گفت: همانطور که بحث احقاق حقوق ملت ها، ریشه بیداری ها در منطقه است، این ایجاد عدالت در مسایل مذهبی هم باید مراعات شود و نباید با تفرقه افکنی، حقوق یکدیگر را پایمال کنیم.

 

رییس مجلس خبرگان رهبری در همین باره خاطر نشان کرد: در همین راستا در مسایل مذهبی هم باید بر مشترکات مذهبی پافشاری کنیم؛ چرا که به قدری مسایل مشترک داریم که نوبت به اختلافات نمی رسد.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 54931

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha