روزه سلامت روحی و جسمی روزه دار را تضمین می کند

خبرگزاری شبستان: بر خلاف تصور برخی ها، ماه مبارک رمضان علاوه بر فواید معنوی، مزایای روحی و جسمی بسیاری دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه ایندیپندنت نوشت: در حالی که مسلمانان جهان طی یک ماه آینده روزه خواهند گرفت، نگرانی هایی وجود دارد که حدود 17 ساعت خودداری از خوردن و آشامیدن برای روزه دار خطرناک باشد و به بدن او آسیب وارد کند.

با این حال بر خلاف تصور برخی، این ماه فواید و مزایای درمانی بسیاری دارد.

دکتر «رضین محروف» یک متخصص بیهوشی از آکسفورد به سیستم سلامت ملی انگلیس کمک کرده تا دستورالعملی برای داشتن یک روزه موفق در ماه رمضان تهیه کند. وی می گوید ماه رمضان یک فرصت بزرگ برای دستیابی به مزایای فیزیکی در کنار بهره مندی های معنوی است.

یکی از تصورات غلط رایج در مورد ماه رمضان این است که همه مسلمانان باید روزه بگیرند. با این حال برای افراد بیمار یا آسیب پذیر از جمله برای زنان باردار و افراد مسن استثنا وجود دارد. بنابراین افرادی که جزو این افراد نیستند می توانند با بهره مندی از یک رژیم خوب و هدفمند، از معنویات این ماه هم استفاده کنند.

با توجه به اینکه زمان روزه داری از طلوع آفتاب شروع شده و تا غروب ادامه می یابد، انرژی بدن را می توان در دو وعده غذایی در روز تامین کرد. این مهم است که مواد غذایی از هر پنج گروه اصلی مواد غذایی مصرف شود زیرا این کار باعث می شود برای تامین انرژی چربی های اضافی بدن سوزانده شود. این بدین معنی است که وزن را می توان از دست داد در حالی که عضلات همچنان می تواند حفظ شود در عین حال کنترل بیشتری بر دیابت و فشار خون صورت خواهد گرفت.

علاوه بر این در چند روز نخست ماه رمضان، بدن شروع به عادت به الگوی خوردن و نوشیدن جدید می کند و سطوح بالاتر اندورفین در خون ظاهر می شود که به این ترتیب روزه دار احساس شادی بیشتر و سلامت روان بهتری می کند.

در کل مسلمانان در این ماه باید از خوردن غذاهای بیش از حد چرب و سرخ شده اجتناب ورزند. افطار با خرما و شیرینی و شیر در بسیاری از خانواده های مسلمان امری رایج است که باعث می شود انرژی مورد نیاز روزه دار پس از یک روز اجتناب از خوردن و آشامیدن فراهم شود. نوشیدن مقدار زیادی آب، آبرسانی به بدن را تضمین خواهد کرد البته افراط در این خصوص هم کار درستی نیست.

به طور کلی، دکتر محروف می گوید رژیم غذایی روزه داران در ماه مبارک رمضان باید به رژیم عادی آنها نزدیک باشد. او می افزاید: «شما باید یک رژیم غذایی متعادل با نسبت مناسب از کربوهیدرات، چربی و پروتئین داشته باشید.»

کد خبر 549274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha