به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علی یزدانی شب گذشته (17 خرداد) در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان خراسان جنوبی اظهار کرد: مقام معظم رهبری در ابتدای سال فرمودند « الان چندین هزار کارگاه و کارخانه متوسط و کوچک در کشور هست؛ اگر چنانچه این آماری که به من داده اند و بنده گفتم که 60 درصد از اینها الان دچار بیکاری و تعطیلی هستند درست باشد خسارت است، آن چیزی که در متن جامعه اشتغال و تحرک ایجاد می کند و طبقات پایین را بهره مند می کند، همین صنایع کوچک و متوسط است؛ اینها را تقویت کنند و پیش ببرند».
وی افزود: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و كارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید در كل كشور تشكیل شده و تاکنون هفت جلسه برگزار شده که از اهداف آن رونق بخشیدن در صنایع کوچک و متوسط، ارائه فرآیند پیشنهادی جهت شناسایی واحدها و طرح های مشمول حمایت، ارائه مشوقهای پیش بینی شده برای طرح آفرینان، سرمایهگذاران و صاحبان صنایع و معرفی صندوقهای تحت پوشش وزارتخانه برای واحدهای صنعتی دچار مشكل است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: هدف از تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در قالب اقتصاد مقاومتی حل مشکل نقدینگی واحدهای صنعتی تعطیل و زیر ظرفیت است که با تصویب این کارگروه به بانکها معرفی میشوند.
یزدانی با بیان اینکه اولویت اصلی پرداخت تسهیلات در این دستور العمل، آن دسته از بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط است که عمدتاً دارای مشکل نقدینگی بوده، تصریح کرد: همچنین باید از لحاظ ظرفیت تولید، دانش فنی، توان مدیریت و بازار مشکلی که منانع راه اندازی یا افزایش تولید باشد، نداشته و با دریافت این تسهیلات قادر به راه اندازی سریع و ایجاد شغل جدید باشند.
وی با اشاره به شرایط و وظایف متقاضی تسهیلات، بیان کرد: باید متقاضی دارای مجوز معتبر از وزارت صنعت، معدن و تجارت یا جهادکشاورزی باشد و به جهت محدویت استفاده از منابع مالی و امکان تکمیل طرحها و یا تولید با ظرفیت مناسب نداشته باشد و با دریافت این تسهیلات، نسبت به تکمیل و راه اندازی طرح تا پایان سال 95 و افزایش تولید و اشتغال اقدام کند و اطلاعات خود را در سامانه بهین یاب ثبت کرده باشد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: وظایف عوامل اجرایی در این زمینه شناسایی واحدهای کوچک و متوسط غیرفعال، با فعالیت زیر 50 درصد، با فعالیت 50 تا 70 درصد و همچنین طرح های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد استان برای تسهیل تصمیم گیری در کمیته بررسی و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید است.
یزدانی با بیان اینکه وظایف بانکها و موسسات اعتباری در ارتباط با مصوبه دولت برای اعطای تسهیلات برای رونق بخشیدن به تولید، پذیرش واحدهایی که توسط کارگروه معرفی می شوند بدون توجه به بدهی معوق و چک برگشتی آنان است، گفت: باید حداکثر ظرف یک ماه پس از تکمیل مدارک رسیدگی و نتیجه را به دبیرخانه کارگروه و متقاضی اعلام کند.
به گفته وی همچنین وثایق مازاد تولیدکنندگان نزد بانکها باید آزادسازی شود و این وثایق میتواند در جهت دریافت وام جدید مورد استفاده قرار گیرد.
یزدانی با اشاره به اینکه تا پایان اردیبهشت امسال، ۸۷ هزار و ۹۱۷ واحد صنعتی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان های تابعه در كل كشور پروانه بهره برداری اخذ كردند، گفت: كه از این تعداد ۸۰ هزار و ۸۱ واحد آن كوچک است و چهار هزار و ۳۵۶ واحد نیز متوسط و سه هزار و ۴۸۰ واحد نیز بزرگ و دارای اشتغال بالای ۱۰۰ نفر هستند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: همین آمار اهمیت سخنان مقام معظم رهبری و تصمیمات دولت را در جهت حمایت از صنایع کوچک و متوسط نشان میدهد چرا که بیش از 84 هزار و 400 واحد کشور که دارای پروانه بهره برداری هستند صنایع کوچک و متوسط هستند.
وی با بیان اینکه 37 هزار و 148 واحد فعال و غیر فعال در داخل شهرک ها و نواحی صنعتی کشور مستقر هستند، افزود: از این تعداد 34 هزار و 557 واحد کوچک، یک هزار و 723 واحد متوسط و 868 واحد بزرگ هستند.
یزدانی بیان داشت: از مجموع 528 واحد فعال و غیرفعال در استان خراسان جنوبی تعداد 503 واحد کوچک، 12 واحد متوسط و 13 واحد بزرگ است که از این تعداد در سطح استان 179 واحد غیرفعال است.
35 درصد واحدهای صنعتی و صنفی در خراسان جنوبی متوقف است
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور با اشاره به اینکه 35 درصد واحدها صنعتی و صنفی در سطح استان خراسان جنوبی متوقف است در حالی که متوسط کشوری 19 درصد است، گفت: در داخل شهرکها و نواحی صنعتی استان 306 واحد به بهرهبرداری رسیده که 297 واحد کوچک، 6 واحد متوسط و سه واحد بزرگ است.
به گفته وی از واحدهای به بهرهبرداری رسیده در داخل شهرکها و نواحی صنعتی استان خراسان جنوبی 80 واحد غیرفعال است و توسط بانکها 22 واحد در داخل شهرکها (2 درصد کل کشور) تملک شده که 2 واحد آن فعال و 20 واحد غیرفعال است.
یزدانی تصریح کرد: بر مبنای ابلاغیه ستاد اقتصاد مقاومتی کشور بانکها و نهادهای غیر دولتی و شرکتهای دولتی مکلفاند از منابع خود در سال جاری واحدهایی كه تملک كردند را فعال و به ظرفیت اسمی برسانند چرا که با تعطیلی واحدها اشتغال و بهرهوری حاصل نمیشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در استان خراسان جنوبی 73 واحد زیر ظرفیت ۵۰ درصد كار می كنند كه 67 مورد (90 درصد) آنها كوچک است، افزود: 67 واحد با ظرفیت کمتر از 50 درصد در داخل شهرکها و نواحی صنعتی استان مستقر هستند.
وی ادامه داد: تعداد واحدهای با ظرفیت بین۵۰ تا ۷۰ درصد در خراسان جنوبی 178 مورد است كه 166 مورد كوچک و پنج مورد متوسط و هفت مورد بزرگ هستند.
یزدانی رسالت سوم کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را به نتیجه رساندن طرحهای بالای 60 درصد پیشرفت دانست و گفت: در كل كشور بالغ بر ۱۰۰ هزار و 952 طرح صنعتی از سازمان صنعت، معدن و تجارت جواز تأسیس گرفتند كه از این تعداد 665 طرح در استان خراسان جنوبی است که 220 طرح آن در داخل شهرکهای صنعتی وجود دارد.
24 طرح بالای 60 درصد پیشرفت تا پایان امسال در استان به بهرهبرداری خواهد رسید
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور بیان داشت: از طرحهای داری جواز تاسیس در کشور تعداد 8 هزار و 600 طرح در دست ساخت و ساز با پیشرفت بالای 60 درصد است که تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گفته وی در کل کشور 144 طرح توسط بانکها در داخل شهرکها تملک شده که 116 طرح آن غیرفعال است و در استان خراسان جنوبی 24 طرح در حال ساخت ساز با پیشرفت بالای 60 درصد است (8 طرح غیرفعال توسط بانک تملک شده) و 31 طرح بین 40 تا 60 درصد پیشرفت وجود دارد که اگر سازکارهای لازم فراهم شود حتی طرحهای بالای 40 درصد هم می توانند در سال جاری به بهرهبرداری برسند.
یزدانی در ادامه ماموریت اصلی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران را توسعه صنایع کوچک و ایجاد و توسعه زیرساختهای صنعتی عنوان کرد و افزود: در کل کشور 948 شهرک و ناحیه صنعتی مصوب وجود دارد که از این تعداد در 778 مورد زمین واگذار می شود و ۱۳۶ هزار هكتار زمین در اختیار داریم كه ۳۱ هزار هكتار آن تاکنون واگذار شده است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بیان کرد: در خراسان جنوبی 20 شهرک و ناحیه صنعتی وجود دارد که در 17 مورد آن زمین واگذار میشود.
۱۵۰ شهرک و ناحیه صنعتی تقاضا محور است/ ۳۷۸واحد یا شهرک صنعتی، هیچ تقاضایی برای سرمایهگذاری ندارد
وی با اشاره به اینکه در کل کشور از مجموع 778 مورد شهرک و ناحیه صنعتی در حال بهرهبرداری در تعداد 150 شهرک و ناحیه صنعتی سرمایه گذاران علاقمند به سرمایه گذاری(تقاضا محور) است، ادامه داد: اما در ۹۷ شهرک و ناحیه صنعتی كشور چون شرکت درآمد هزینه ای هستیم ۷۰ درصد از منابع داخلی ما را تأمین می كنند.
یزدانی با تاکید بر اینکه شورای برنامه ریزی استان و شهرستان ها در هدایت سرمایه گذاران به داخل شهرکها و نواحی صنعتی باید نقش برجسته ای را ایفا کنند تا از سرمایه ایجاد شده در آن استفاده شود، یادآور شد: در استان خراسان جنوبی در سال 94 در داخل شهرکهای صنعتی 11 قرارداد منعقد شده که هشت مورد آن مربوط به شهرک بیرجند، طبس، فردوس، قاین و نهبندان است و سه قرارداد در 12 شهرک و ناحیه صنعتی منعقد شده است.
وی ادامه داد: در کل کشور ۳۷۸ شهرك و ناحیه صنعتی داریم كه یا هیچ قراردادی در آن بسته نشده، یا قرارداد بسته اما هنوز در حالت طرح است و یا زیر 10 واحد در داخل شهرک و ناحیه صنعتی به بهرهبرداری رسیده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در دو شهرک قاین 2 و ناحیه صنعتی دیهوک استان خراسان جنوبی هیچ قراردادی منعقد نشده، اظهار داشت: اما در پنج شهرک و ناحیه صنعتی استان (اسدیه، عشق آباد، مود، سربیشه و شهید رحمانی خوسف) قرار داد بسته شده اما هیچ واحدی به بهرهبرداری نرسیده است.
یزدانی افزود: در دو شهرک و ناحیه صنعتی استان(بشرویه و خضری) کمتر از 10 واحد به بهرهبرداری رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری در هشت شهرک و ناحیه صنعتی استان هیچ افزایش قیمتی نداشته ایم و متوسط افزایش قیمت در 9 شهرک و ناحیه صنعتی، 11 درصد بوده، عنوان کرد: امسال در راستای واگذاری و اعطای تخفیفات و مشوقات در شهرک ها و نواحی صنعتی در نقاطی که تقاضا محور نباشد در قیمت حق بهرهبرداری تا 50 درصد تخفیف داده میشود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تصریح کرد: همچنین امکان اعطای ۱۰ درصد تخفیف برای عرصههای بزرگ و ناهموار، تخفیف برای متقاضیانی که زودتر از موعد مقرر واحد صنعتی را به بهرهبرداری برساند از جمله دیگر تخفیفات است.
یزدانی افزود: در استان خراسان جنوبی برای حمایت از سرمایه گذاری تا 5 درصد هم می توانیم پیش پرداخت نقدی را کاهش دهیم و تا 48 ماه اقساط را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه در طرح رونق بخشیدن به تولید اولین اقدام ستاد اقتصاد مقاومتی در سال جاری تصویب کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید با افزایش اختیارات استانداران بوده است، گفت: تاکنون هفت جلسه برگزار شده است.
راه اندازی ۱۰ هزار واحد تولیدی مشکلدار و یا زیر ظرفیت در کشور
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: هفت پروژه ستاد اقتصاد مقاومتی به این وزارت ابلاغ شده که رونق تولید و تعیین تکلیف 7 هزار و 500 واحد تولیدی مشکلدار و یا زیر ظرفیت با هدف فعال نمودن آن به ما واگذار شده که به 10 هزار واحد ارتقا یافته است.
یزدانی با اشاره به اینکه برای راه اندازی 10 هزار واحد 16 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، بیان کرد: در همین راستا 184 هزار و 50 فرصت شغلی در کشور ایجاد خواهد شد.
وی به برنامه های اقتصاد مقاومتی در خوشه کسب و کار استان خراسان جنوبی در سال 95 اشاره کرد و افزود: 27 دوره آموزشی غیر از دوره های مصوب با حضور 712 نفر با همکاری فنی حرفه ای و مراکز دانشگاهی برگزار می شود
پیش بینی ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای راه اندازی ۳۰۴ طرح و واحد در خراسان جنوبی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در خراسان جنوبی برای راه اندازی 304 طرح و واحد شامل 228 واحد کوچک، 25 واحد متوسط و 51 طرح نیمه تمام بالای 60 درصد مبلغ 400 میلیارد تومان تسهیلات پیش بینی شده است.
یزدانی با بیان اینکه در کل کشور تاکنون 6 هزار و 939 طرح و واحد در سامانه بهین یاب ثبتنام کردند، افزود: در خراسان جنوبی 56 طرح و واحد در این سامانه کردند که باید تا پایان این ماه تلاش شود طرح ها و واحدهای ثبت نامی برای برخورداری از تسهیلات به 304 مورد برسد.
بخشودگی ۹۰ درصد جریمه های تاخیر واحدهای صنعتی کشور/ اختصاص ۲ میلیارد تومان برای طرح تصفیه پساب کارخانه های استان خراسان جنوبی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: بخشودگی جرائم یكی از مهمترین كارهایی بود كه در راستای حمایت از سرمایهگذاری انجام دادیم و به صورت كلی واحدهای صنعتی ۶۰۰ میلیارد تومان بدهی دارند كه ۴۰۰ میلیارد تومان آن جریمه تاخیر و ۲۰۰ میلیارد تومان نیز اصل پرداختی آنها بود.
به گفته وی ۹۰ درصد از جریمهها مشمول بخشودگی شده و ۱۰ درصد مابقی را نیز به صورت پرداخت اقساطی در ۱۲ ماه از واحدها دریافت میشود و همچنین برای تامین مواد اولیه به نفع واحدهای صنعتی کوچک بدون مراجعه به سیستم بانکی برای آنان ضمانتنامه صادر خواهد شد.
یزدانی با اشاره به اینکه در بحث کمک های بلاعوض از محل منابع ملی برای توسعه زیرساخت ها در حوزه عمرانی استان خراسان جنوبی در سال جاری کمک خواهیم کرد، گفت: همچنین برای اجرای طرح تصفیه پس آب کارخانه ها 2 میلیارد تومان اعتبار اختصاص می دهیم.
نظر شما