جای کرسی های بحث و گفتگوی مهدوی در مساجد خالی است

استاد حوزه و دانشگاه مسجد را تاثیرگذار ترین پایگاه انتقال فرهنگ مهدویت خواند و بر لزوم تشکیل کرسی های بحث و گفت مهدوی در مساجد تاکید کرد.

خبرگزاری شبستان: مسجد به عنوان پایگاه عبادت و یاد خداوند متعال و پایگاه جهاد فکری و تعلیم و تعلم معارف اسلامی و همچنین پایگاه تجمع نیروهای رزمنده و مرکز وحدت مسلمین و نمایش روح وحدت و یکپارچگی به دشمنان اسلام مورد استفاده قرار گرفته است.

 

مسجد در هر عصر و زمانی نقش خود را در این راستا خوب ایفا کرده است اما مساجد در عصر غیبت، علاوه بر وظایف مذکور، وظیفه مهم دیگری هم دارد و آن همان نقش مسجد در زمینه سازی حضور امام زمان (عج) است.

 

مومنان همه روزه با حضور در این کانون مقدس و به پا داشتن فریضه نماز در صفوفی منظم، پیوستگی و همبستگی خویش را به نمایش می گذارند و جامعه اسلامی را برای ظهور ولی عصر (عج) آماده می کنند و از این راه امیدهای واهی دشمنان پیدا و پنهان جامعه اسلامی را به یأس و نومیدی می کشانند.

 

مومنان در مساجد با خطرها و آفت هایی که اسلام و امت واحد اسلامی را تهدید می کند، آشنا می شوند و برای رویارویی با این خطرها چاره های نو می جویند، تا زمینه ظهور امام زمان (عج) را فراهم کنند.

 

سید رضی موسوی گیلانی، کارشناس و پژوهشگر حوزه مهدویت با اشاره به نامگذاری روز ششم هفته جهانی مسجد با عنوان" مسجد، مهدویت و فرهنگ انتظار" به خبرنگار شبستان گفت: مسجد یک نهاد دینی است که همواره از صدر اسلام تاکنون جایگاه مهمی در اشاعه فرهنگ ناب اسلامی داشته است و در هر گونه فعالیت‌ مذهبی به ویژه در مقوله انتظار و مهدویت یکی از تاثیرگذارترین مکان ها مورد توجه جدی مسلمانان بوده و هست.

 

وی با اشاره به اینکه مسجد تنها مکانی صرفا برای عبادت نیست، ادامه داد: مسجد باید برای همه مباحث دینی، اعتقادی و مهدوی یک جوان برنامه داشته باشد. مساجد باید همچون صدر اسلام در کنار برنامه های عبادی، فعالیت‌های جانبی و تبلیغی نیز برای اشاعه فرهنگ ناب اسلام داشته باشد.

 

موسوی گیلانی با اشاره به اینکه مسجد باید پاسخگوی تمام نیازهای روز باشد، بر لزوم تبیین معارف مهدویت در این پایگاه اثرگذار دینی تاکید کرد و گفت: امروز مساجد باید از لحاظ فرهنگی نیز توسعه پیدا کنند و شبهات مرتبط با مهدویت از سوی ائمه جماعات متخصص و آشنا به تمام حوزه ها برای همگان تبیین شود.

 

وی افزود: با توجه به تحولی که در دنیای مدرن امروز در زمان و مکان صورت گرفته است و تحول در همه عناصر، مسجد به عنوان یکی از قدیمی‌ترین نهادهای دینی می تواند انتقال دهنده موضوع مهدویت باشد و این نیازمند بهره گیری کاربردی از مسجد است.

 

عضو هیئت علمی پژوهشکده مهدویت با اشاره به اینکه امروز کودکان و نوجوانان در معرض آسیب های مختلفی هستند، ادامه داد: مسجد می تواند، در رفتار جوانان حس و حال مذهبی ایجاد کند. هنگامی در وجود یک نوجوان یا جوان شوق رفتن به مسجد ایجاد می شود که آن مسجد پاسخگوی تمام نیازهای دینی فرد باشد. اگر مسجد در تمام ابعاد توسعه یابد، می تواند در جذب جوانان موفق باشد، از طرفی ائمه جماعات باید فن ارتباط گیری با جوانان را نیز داشته باشند.

 

موسوی گیلانی با بیان اینکه بی‌تردید بهره گیری از ابزار هنر در تبیین آموزه مهدویت در مساجد کلیدی راهگشا است، اذعان کرد: امروز بسیاری از جامعه‌شناسان و اندیشمندان حوزه ارتباطات معتقدند که رسانه تاثیرگذارترین ابزار برای اشاعه مهدویت است که باید در مساجد مورد توجه قرار گیرد. لازم است که در مساجد برای مقوله مهدویت کرسی های بحث و گفتگو تشکیل شود و افرادی در این حوزه پرورش یابند که در این زمینه صاحب نظر شوند. 

 

این استاد و پژوهشگر مهدویت با اشاره به اینکه هنر و رسانه دو ابزار مهم در تعمیق اعتقادات مذهبی هستند، گفت: مسجد به عنوان یکی از جدی‌ترین نهادهای دینی باید بتواند از ابزار هنر استفاده کند. امروز نسل جوان با هنر سازگاری بیشتری دارد.

 

موسوی گیلانی ادامه داد: اگر مساجد مباحث اعتقادی به ویژه مهدویت را به وسیله این شیوه تبیین کنند، در ارتباط با جوانان موفق‌تر خواهند بود. افراد متخصص باید جوانان را با عرفان‌های نوظهور و جریان‌های مذهبی که در حوزه مهدویت وجود دارد، آشنا کنند.

 

وی با ابراز تاسف از اینکه آنچه که امروز به عنوان ابزار آموزشی یا تفریحی در اختیار خردسالان است، مضامینی ضد معنویت و ضد دینی دارد، اذعان کرد: اگر مباحث مهدویت با شیوه ها و ابزار های جدید به طور صحیح برای همگان معرفی شود می توانیم ادعا کنیم که در بیان مباحث مهدوی تاثیرگذار وارد عمل شده ایم.

پایان پیام/



 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

کد خبر 54911

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha