به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی مسجد مقدس جمکران، سیدحمیدرضا قادری، دبیر کمیته علمی نخستین سالانه فیلم منجی در اختتامیه این نخستین سالانه با بیان اینکه هدف اصلی کسانی که طرح و ایده این پرسمان را مطرح کردند، تبدیل مهدویت به یک مسئله در همه آثار هنری است، تصریح کرد: مهدویت و انتظار در حوزه ادبیات تصویری ما (تئاتر، سینما، سیما و ....) هنوز به یک مسئله تبدیل نشده است، در نتیجه مطالبه و تلاش فکری برای نوشتن سیناپس و فیلنامه یا ساختن آثاری مبتنی بر گزارههای مبتنی بر انتظار، بحران و امید آخرالزمان در حوزه سیما و سینما وجود ندارد.
وی افزود: اینکه صرفا از طریق بخشنامهای، پرسمان، جشنواره و ... با دادن بیلانهای کاری و آماری مهدویت را در نزدیکی نیمه شعبان و روزهای بعد از آن به یک جریان رسانهای تبدیل کنیم نمیشود گفت مهدویت، انتظار و آخرالزمان برای اهل هنر به یک مسئله تبدیل شده است.
دبیر کمیته علمی نخستین سالانه فیلم منجی تصریح کرد: هنرمند باید در پرسمانهای آینده بدون بخشنامه و الزام، مسائل مهدویت، بحرانهای آخرالزمان و تردید در شناخت جبهه حق را مسئله شخص خود بداند.
قادری با اشاره به کمبود آثار مهدویت در حوزه هنر گفت: متاسفانه، هنگامی که ما طرح پرسمان را در هیئت یا کمیته علمی بررسی میکردیم با فقر بسیار زیاد در حوزه آثار بومی با محوریت آخرالزمان و مهدویت مواجه بودیم؛ لذا یکی از اهداف اصلی این پرسمان در سالهای آینده تبدیل مهدویت به مسئله اجتماعی و مهم در همه آثار هنری است.
وی تداوم اینگونه پرسمانها و پیگیری آن از سوی اهل هنر را ضروری دانست و تاکید کرد: مسجد مقدس جمکران، نهادهای ذیربط و همچنین مدرسه اسلامی هنر به عنوان یکی از پایههای پرسمان اول، قطعا در سالهای آینده نیز وجود خواهند داشت و لازم است از آنها بخواهیم درباره آخرالزمان، موعود و منجی، کارعلمی، پرسمانی و بازاندیشی انجام شود چرا که این روحیه مطالبهگری را رهبر معظم انقلاب بارها در سخنان شان تاکید داشتند.
دبیر کمیته علمی نخستین سالانه فیلم منجی اضافه کرد: یکی از ثمرات این پرسمانها در امسال و سالهای آینده این است که سیر مطالعاتی و فیلمبینی به افراد پیشنهاد دهد تا هرکس در شهر خود تبدیل به یک راهبر و منتقد شود و دورهمی و گروههایی که تشکیل خواهد شد آثار هنری را با نگاه منتقدانه پخش و تحلیل کنند.
قادری خاطرنشان کرد: سعی داریم دبیرخانهای دائم برای بحث پرسمان سینمای منجی موعود تشکیل دهیم تا از امسال و سالهای آینده به مرور زمان به ویژه در ایام نیمه شعبان به صورت پرسمان، بازاندیشی و همایشی داشته باشیم.
وی با اشاره به آثاری که در نخستین سالانه فیلم منجی اکران شد، گفت: شرکت کنندگان در این پرسمان طی دو روز دو فیلم و یک انیمیشین از سینمای هالیوود، یک فیلم از سینمای شرق و دو انیمیشین از سینمای ایرلند و ایران را مشاهده کردند.
آموزه های مهدویت را زبان گفت و گوی خود با جهان قرار دهیم
این گزارش می افزاید: سید مجید امامی، رییس بنیاد و پژوهش مسجد مقدس جمکران نیز در حاشیه برگزاری آیین اختتامیه نخستین دوره سالانه فیلم منجی در مسجد مقدس جمکران اظهار کرد: مرکز پژوهش های مسجد مقدس جمکران چند هدف جدی در حوزه مهدویت دارد و بر این اساس در فضای علمی و حوزوی کشور فعالیت می کند.
وی توسعه مفهومی با کمک حوزویان در زمینه مهدویت، انتظار و آخرالزمان گرایی را از دیگر هدف های این مرکز برشمرد.
امامی ابراز کرد: ماموریت دیگر ما این است که بتوانیم این آموزه ها را به قالب ها و فرهنگ سازهای متعارفی همچون سینما، کتاب و سایر هنرها تبدیل کنیم.
وی تاکید کرد: در بنیاد نشر و پژوهش مسجد مقدس جمکران تولیدکننده هیچ اثرهنری نیستیم و هدف فراهم کردن فرایند تبدیلی آموزه های بنیادی به آموزه های کاربردی است. هدف برگزاری جشنواره و تقدیر نیست، بلکه در ترکیب کارنامه و فهم سینمای موعودگرا با بحث ها، نقدها و اظهارنظرهای صاحب نظران به دنبال پیدا کردن فرایندهای تبدیلی هستیم.
امامی با بیان اینکه هدف تجمیع و تدوین این آموزه ها و انتشار آن در قالب کتاب و گزارش های راهبردی برای اصحاب و کارگزاران سینمای مهدوی است، یادآور شد: باید در مسیر گفت و گوی ملی در حوزه هنر دینی و سینمای مهدوی گام برداریم.
گفتنی است، نخستین دوره سالانه فیلم منجی با عنوان «پُرسمان آثار سینمایی موعودگرای ایران و جهان» به همت بنیاد پژوهش و نشر مسجد مقدس جمکران قم و با همکاری مدرسه اسلامی هنر، دانشگاه امام صادق(علیه السلام)، شبکه افق و دبیرخانه سالانه فیلم منجی به مدت دو روز در قم برگزار شد.
نظر شما