به گزارش خبرگزاری شبستان ، آنتونی گیدنز (متولد ۱۸ ژانویه ۱۹۳۸) از مشهورترین جامعهشناسان بریتانیایی است.گیدنز در محافل علمی و آکادمیک و برای اهل جامعهشناسی بیش از همه به دلیل نظریه ساختاربندی و نگاه کلنگرانه به جامعههای مدرن شناخته میشود. بهدرستی او را به عنوان برجستهترین و شناختهشدهترین کسی از میان زندهها میشناسند که به علم جامعهشناسی چیزهایی افزودهاست.آثار او که دستکم به ۳۴ کتاب و بیش از ۲۰۰ مقاله میرسد، به عنوان کتابهای درسی در دانشگاهها و دانشکدههای سرتاسر جهان آموزش داده میشوند. این شاید به خاطر لحن و ادبیات ساده و همهفهم گیدنز است که بنا دارد پیچیدهترین مفاهیم را به سادهترین شکل بیان کند. او به همینخاطر عنوان بهترین سخنران یا بهترین استاد دانشگاه سال را هم در سابقهاش دارد.
این نظریهپرداز مطرح و موثر در جامعه امروز بریتانیا، در ادمونتون لندن به دنیا آمد؛ در خانوادهای پایینتر از یک خانواده طبقهمتوسط. او پسر یک کارمند اداره حملونقل عمومی لندن بود. گیدنز اولین فرد خانوادهاش بود که به دانشگاه راه پیدا کرد. او نخستین مدرک دانشگاهیاش را از دانشگاه هال، مدرک کارشناسیارشدش را از مدرسه علوم اقتصادی و سیاسی لندن (LSE) و دکترایش را از کمبریج گرفتهاست.
گیدنز از بنیانگذاران انتشارات پولیتی (یکی از عمدهترین انتشارات در زمینه علوماجتماعی) در سال ۱۹۸۵ بودهاست. او در فاصله سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۳ ریاست LSE را بر عهده داشت و عضو شورای مشورتی بنیاد تحقیقات خط مشی عمومی بریتانیا بودهاست. او همچنین در دوره نخستوزیری تونی بلر، مشاور او بوده و از قرار معلوم همچنان هم مشاور نخستوزیری بریتانیاست. به باور خیلی از تحلیلگران، نظریه راه سوم گیدنز بوده که جهتگیری سیاسی و اقتصادی تونی بلر و همچنین بیل کلینتون را رقم زدهاست. او در این نظریه، در پی جُستن راهی میانه بین اندیشههای اقتصادی چپ و راست است؛ راهی که شاید به نظر دستنیافتنی برسد اما راهگشای سیاستهای معاصر دو تا از موثرترین دولتهای معاصر جهان بودهاست.
درباره این اثر نیز می توان گفت:
جامعهشناسی مطالعهی علمی حیات انسان و گروههای اجتماعی و کل جوامع و تلاشی است برای درک و شناخت این تحولات و واکنش انسان بدین تحولات. جامعهشناسی به ما نشان میدهد این دنیا چگونه پا گرفت و چرا اوضاع زندگی ما از زندگی نیاکان و گذشتگانمان سخت متفاوت است.
تفکر جامعهشناسی منبع حیاتی خودشناسی ماست و امکان میدهد تجربیات شخصیمان را در بستر محیط اجتماعی بزرگتری در نظر بگیریم. مطالعهی جامعهشناسی تجربهای رهاییبخش است که به تخیلمان پروبال میدهد و به ما دید جدیدی نسبت به سرچشمهی رفتار شخصیمان میبخشد و ما را از محیطهای فرهنگی دیگر آگاه می کند. جامعهشناسی به ما میآموزد چهبسا آنچه طبیعی و ناگزیر یا خوب و یا حقیقت میدانیم چنان نباشد و آنچه بدیهی میانگاریم سخت متأثر از رویدادهای تاریخی و فرایندهای اجتماعی است.
جامعهشناسی علمی است که نقشی بنیادی در حیات فکری مدرن دارد و به ما کمک میکند دنیا را به دنیا بهتری تبدیل کنیم.
نشر نی اثر حاضر را در برای نخستین بار در دو جلد چاپ کرده است.
نظر شما