به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، کامران زیباکردار، مدیرکل دامپزشکی کردستان امروز (16 خرداد) در نشستی با خبرنگاران رسانه های گروهی استان در سنندج بر اطلاع رسانی با استفاده از تمامی ظرفیت های موجود در استان به دامداران در ارتباط با بیماری های دامی به ویژه تب برفکی تاکید کرد و گفت: دامداران باید به علم روز مجهز باشند تا بتوانند عملکرد مطلوبی در ارتباط با کنترل و پیشگیری انواع بیماری های دامی و همکاری با دامپزشکی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه یکی از شاخص های اقتصاد مقاومتی، دانش بنیان بودن است، عنوان کرد: دامداری های استان هم باید در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی فعالیت هایشان دانش بنیان شود.
وی اظهار داشت: یکی از موارد مهم و ضروری ارائه آموزش های متنوع از طریق روش های مختلف اعم از چهره به چهره، رسانه ها و غیره به دامداران است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان بیان کرد: متاسفانه دامداران ما در روستاها هنوز تفکر سنتی در ارتباط با پرورش دام های خود دارند و علاوه بر این از سیستم های تاسیساتی قدیمی هم استفاده می کنند.
زیباکردار ادامه داد: در تعدادی از نقاط روستایی استان خرید و فروش و نقل و انتقال دام ها بدون مجوز دامپزشکی صورت می گیرد و این مسئله منجر به خطر افتادن جمعیت دامی موجود در آن روستا می شود.
وی با بیان اینکه مسئله مذکور باید اصلاح شود، افزود: فعالیت افرادی که اقدام به خرید و فروش دام می کنند باید در چارچوب قانون صورت گیرد و این مهم هم نیازمند تخصیص اعتبارات دولتی است.
زیباکردار عنوان کرد: اعتبارات توسعه روستایی همواره در حوزه های راه سازی و غیره هزینه شده است و این درحالی است که معیشت روستاییان در اولویت قرار دارد و می طلبد بخشی از این اعتباران در این رابطه هزینه شود.
مدیرکل دامپزشکی کردستان با بیان اینکه عمده درآمد روستاییان از کشاورزی و دامپروری تامین می شود، گفت: ممانعت از مهاجرت روستاییان و انجام مهاجرت معکوس مستلزم اختصاص اعتبارات توسعه روستایی به حوزه معیشت روستاییان است.
زیباکردار از دامداران خواست در مقاطعی که بیماری در منطقه شایع است نقل و انتقال و خرید و فروش دام ها را به حداقل رسانده و این اقدام را با مجوز دامپزشکی انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: دامداران می بایست لاشه حیوانات تلف شده بر اثر بیماری تب برفکی را بسوزانند و آن را در محل های مختلفی هم چون چشمه های آب رها نکنند چراکه این مسئله منجر به انتقال بیشتر این بیماری به جمعیت دامی موجود در منطقه می شود.
وی با اشاره به اینکه در طول سال گذشته 73 کانون تب برفکی در استان شناسایی و ثبت شد، گفت: ابتدای سال جاری هم تاکنون 119 کانون دیگر شناسایی شده است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان عنوان کرد: از مجموع کل کانون های مذکور در 164 کانون، تب برفکی از نوع جدید شناسایی و ثبت شد.
زیباکردار اعلام کرد: از زمستان 94 تاکنون یک میلیون و 400 هزار نوبت واکسیناسیون در دام های استان برعلیه بیماری تب برفکی انجام شده است.
نظر شما