عباس دیلمی زاده، مدیرعامل جمعیت تولدی دوباره در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص ارزیابی خود از ساماندهی معتادان متجاهر گفت: باید صبر داشته باشیم تا برنامه ها و اقدام عملی که در حال حاضر برای ساماندهی معتادان متجاهر انجام می شود را در شش ماهه دوم سال نقد منصفانه و کار کارشناسانه ای داشته باشیم، سپس آن را مورد ارزیابی قرار دهیم ،چون الان نمی توان چیزی را قضاوت کرد.
وی با بیان اینکه برنامه هایی که برای کاهش آسیب در جامعه انجام می شود باید بتواند هزینه اثربخشی درستی داشته باشد، بیان کرد: اگر اثربخشی کافی نداشته باشد می بایست بودجه را به سمتی هدایت کنیم که اثربخشی بالایی داشته باشد، چرا که ما در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل هستیم.
دیلمی زاده با طرح این سوال که آیا اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل فقط اتکا کردن به تولید داخلی است، تصریح کرد: خیر، آن بخشی از ماجراست. معنا و مفهوم اقتصاد مقاومتی این است که با توجه به شرایط موجود کشور و دورانی که ما در حال سپری کردن آن هستیم، بودجه و امکانات ما بسیار محدود است لذا بودجه را باید در جایی هزینه کنیم که بهره وری بالاتری دارد و نتایج بیشتری را عاید ما می کند بنابراین ما باید یک مقدار واقع بینانه تر با مردم گفت و گو کنیم، مشکلات را بشماریم و از مردم بخواهیم که در این حوزه به ما کمک کنند.
مدیرعامل جمعیت تولدی دوباره با اشاره به منابع علمی صورت گرفته در این زمینه افزود: در دنیا و ایران اثبات شده است که برنامه ها و اقدامات کاهش آسیب هزینه اثربخشی بیشتری نسبت به برنامه های درمان های اجباری و پرهیزمدار دارند.
وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا در یک پروسه شش ماهه معتادان اصلاح پذیر هستند یا خیر، اظهار کرد: ما معتادان را به چند دسته تقسیم می کنیم؛ معتادانی داریم که در بستر خانواده هستند و وضعیت مناسب تری نسبت به معتادان دیگر دارند و در میانه های دهک های اجتماعی می باشند، ما برای آنها یک نوع برنامه داریم اما برای معتادان خیابانی، معتادانی که سالهاست سبک زندگی آنها سبک زندگی خیابانی شده است، برنامه ها و اقدامات بازتوانی و توانمندسازی بسیار زمان بر است.
وی ادامه داد: در مجموعه جمعیت تولدی دوباره چیزی بیش از 50 نفر کارمند داریم که این کارمندان از معتادان سابث هستند ،قالب آنها هم از معتادان خیابانی می باشند. اینها بعد از سالها ،حداقل بین 3 تا 5 سال تازه توانمندی های اولیه برای اجتماعی شدن و رفتن به اجتماع را پیدا کردند، قطعا همه ما می دانیم که حتی یک سال برای آنها زمان کافی نیست و نباید انتظار داشته باشیم که در یک پروسه شش ماهه مشکلات یک معتاد روانی کاملا برطرف شود.
دیلمی زاده گفت:یکی از دلایلی که باعث تغییر الگوی مصرف معتادان شده، تحریم هاست که البته تغییر الگوی مصرف فقط مربوط به کشور ما نیست و این موضوع در جنوب شرقی آسیا و همچنین کشورهای اروپایی نیز دیده می شود.
مدیرعامل جمعیت تولدی دوباره افزود: در حال حاضر سن مصرف بالای ۲۱ و ۲۲ سال است و میانگین سن اولین بار مصرف نیز از ۱۹ تا ۲۱ و ۲۲ سال است و اینکه گفته می شود سن اعتیاد پایین آمده شاخص درستی نیست، بطوریکه برای ارائه شاخص علمی و دقیق باید کار کارشناسی و آمارهای دقیقی جمع آوری شود و اینکه فقط مبنا را مصرف دانش آموزان و نوجوانان در نظر بگیریم درست نیست چون تعداد آنها بسیار کم است.
نظر شما