امیرحسین شفیعی، دبیر سومین همایش ملی تئاتر مردمی خرداد با بیان اینکه نتوانستیم در حوزه نمایش با موضوع ارتحال امام (ره) و قیام 15 خرداد اثر خوب و ماندگاری ارایه دهیم، به خبرنگار شبستان گفت: ما ادعا نمی کنیم که با همایش ملی تئاتر مردمی خرداد قرار است همه کارها و وظایف را به گردن بگیریم اما در حد خود برای معرفی امام (ره) و قیام 15 خرداد تلاش می کنیم.
شفیعی با طرح این سوال که چرا باید نیمه خرداد تمام فعالیت های فرهنگی ما تعطیل شود، بیان کرد: متاسفانه نیمه خرداد در سالن های نمایش بسته می شود. مگر این انقلاب با تلاش بنیانگذارش امام (ره) شکل نگرفته است؟ ما سر سفره ای که امام (ره) باز کرده است، قرار گرفتیم. چرا باید در نیمه خرداد که مصادف با رحلت حضرت امام (ره) و قیام 15 خرداد است، در سالن های نمایش بسته شود؟ چرا نباید حداقل 2 سالن برای این ایام و برای مردی که همه ما مدیونش هستیم ،نمایش داشته باشد؟ این نقدی است که اول به خودم و بعد به بقیه دارم.
وی با بیان اینکه حضرت امام (ره) برای قیام 15 خرداد ارزش زیادی قایل بود، عنوان کرد: امام (ره) قیام 15 خرداد را مهم می دانستند. ما در این سالها برای 15 خرداد چه کاری انجام دادیم؟ هر کار فرهنگی و هنری که در این مورد انجام دادیم، یک سال بعد تعطیلش کردیم؟ من یادواره فرهنگی هنری طلوع خرداد را با آن عظمت در تالار وحدت راه انداختم، دو سال بعد تمام شد، درش بسته شد و اتفاقی هم نیفتاد.
دبیر سومین همایش ملی تئاتر مردمی خرداد با اشاره به اینکه 14 و 15 خرداد روزهای مهمی هستند، اظهار داشت: امیدوارم مسئولان و مدیران فرهنگی ما به این امر توجه داشته باشند و بی تفاوت از کنار نیمه خرداد عبور نکنند.
این کارگردان تئاتر که تاکنون 4 تندیس طلایی جشنواره بین المللی تئاتر فجر را از آن خود کرده است، تصریح کرد: ما که روزهای دیگر وقت نمی گذاریم، امام (ره) را به نسل جوان معرفی کنیم، حداقل در 14 و 15 خرداد وقت بگذاریم و از این وقت درست استفاده کنیم. جنبه های شخصیتی امام (ره) و نقش ایشان در جهان تشیع می تواند دستمایه نمایش قرار گیرد.
شفیعی با بیان اینکه حرف من این است که نباید به سمت شعار برویم، گفت: باید از خلاقیت هنرهای نمایشی استفاده کرد. آثاری که نسل جدید را جذب می کند، آثار مدرنی است که ما باید در این قالب مدرن محتوای ارزشی بریزیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر ما توفیقی در بخش تئاترهای ارزشی و انقلابی نداریم، به خاطر شعارهایی است که می دهیم. مادامی که شعار می دهیم، نسل جوان از ما دور می شود و ما فقط داریم داد و بیداد می کنیم و هیاهو راه می اندازیم و پول بیت المال را در سطل آشغال می اندازیم. در واقع با شعار کاری پیش نخواهیم برد.
این نویسنده و کارگردان تئاتر اظهار داشت: هنرهای نمایشی با خلاقیت و نوآوری توأم است و به همین دلیل ظرفیت معرفی وقایع تاریخی به نسل جوان را داراست. باید ازظرفیت های اجرایی مدرن تئاتر امروز استفاده کرد و محتوای ارزشی و ارزشمندی در این قالب بریزیم. در این صورت نسل جوان آن را می پذیرد. باید به سمت هنرهای اجرایی برویم. باید 15 خرداد را تصویری به جوانان نشان دهیم و ببینیم که چگونه نسل جوان با این قیام ارتباط برقرار می کند.
شفیعی عنوان کرد: تا مادامی که شعار می دهیم و می گوییم ، یک عده مرگ بر شاه گفتند و یک عده تیراندازی کردند، اتفاقی نمی افتد اما اگر همین را به صورت هنری به تصویر بکشیم، مطمئن باشید بر جان و دل مخاطب و نسل امروز می نشیند، نسلی که از طریق شبکه های اجتماعی، ماهواره ها، بمباران اطلاعاتی می شود. در این صورت ما در ثبت وقایع تاریخی و رایه آن به نسل جوان شرایط بهتری خواهیم داشت.
نظر شما