حجت الاسلام حسین ابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به نامگذاری دهمین روز دهه تکریم و غبار روبی مساجد با عنوان «مسجد؛ پرچمدار نشر معارف قرآن و اهل بیت(ع(» گفت: یکی از اقداماتی که در مساجد باید مورد توجه قرار گیرند، پرداختن به موضوع قرآن، دعا، علم و دانش در مساجد است.
وی بیان کرد: هیچ مکانی به اندازه مسجد قادر به نقش آفرینی در زمینه معرفی سیره و معارف اهل بیت (ع) نیست و باید گفت مسجد به عنوان پایگاه اصلی نشر معارف اسلامی به شمار می رود.
امام جماعت مسجدالاقصی تهران پارس، افزود: حضور دائم در مساجد و بهره گیری از فضای معنوی و نماز جماعت در خانه خدا، نه تنها دارای اجر و پاداش عظیم اُخروی است، بلکه موجب آشنایی هرچه بیشتر افراد با معارف قرآن و اهل بیت (ع) می شود. بنابراین همان گونه که مساجد از گذشته محور آموزش و نشر قرآن بوده اند و در آن ها محافل و مسابقات قرآنی برگزار می شده است، امروز هم متولیان مسجد باید در نشر معارف قرآنی بکوشند و امام جماعت خود برای تبلیغ دین در مسجد تلاش کند.
ابراهیمی خاطر نشان کرد: با بررسی سیره و سنت پیامبر اکرم (ص) متوجه می شویم که مساجد در صدر اسلام در بحث فعالیتهای آموزشی به صورت یک مرکز آموزشی ـ فرهنگی و پایگاهی برای مبارزه با جهل و بیسوادی و از سویی دیگر مکانی برای ترویج معارف اسلامی بوده اند که در این زمینه می توان به «مسجدالنبی (ص)» اشاره کرد، امروز هم مساجد باید چنین جایگاهی داشته باشند.
وی اظهار کرد: در زمان نبی مکرم اسلام (ص)، حلقههای علمی به صورت رسمی در مسجدالنبی (ع) تشکیل میشدند و آن حضرت اصحاب خود را در قول و عمل به شرکت فعال در این حلقهها تشويق کرده و میفرمودند: «بَادرُوا إِلَى رِيَاضِ الْجَنَّةِ. قَالُوا يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَا رِيَاضُ الْجَنَّةِ؟ قَالَ حَلَقُ الذِّكْرِ»،«به سوی باغهای بهشت بشتابید» از ایشان پرسیدند ای پیامبر خدا منظور شما از باغهای بهشتی چیست؟ فرمودند «حلقههای ذکر.»
یاد آور می شود؛ از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد، دهه پایانی ماه شعبان هر سال به عنوان «دهه تکریم و غبار روبی مساجد» نامگذاری شده است و از سوی این مرکز عناوین مختلفی منطبق بر موضوعات روز در هر سال برای روزهای این دهه اعلام می شوند.
نظر شما