پیگیر توزیع عادلانه تشکیل کانون های مساجد در غرب مازندران هستیم/هیچ ارگانی حق دریافت هرگونه وجهی از هنرمندان را ندارد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان اینکه برنامه های فرهنگی هنری در منطقه غرب مازندران به جهت گردشگر پذیر بودن، نتیجه مثبتی را به همراه خواهد داشت، گفت: به دنبال توزیع عادلانه تشکیل کانون های مساجد در غرب مازندران هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، احد جاودانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران امروز( 13خرداد)  در جمع هنرمندان و اصحاب رسانه شهرستان عباس آباد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای قیام خونین 15خردادسال 42و سالروز ارتحال بنیانگذار کبیرانقلاب اسلامی امام خمینی(رحمت الله علیه)، عنوان داشت: شهدا هنرمندانه چگونه زیستن و چگونه مردن را به ما آموختند.

وی با بیان اینکه اعتیاد، طلاق، بیکاری و فساد اداری و اخلاقی  از جمله آسیب های مطروحه در دیدار رهبری(دامت برکاته) با سران نظام مقدس جمهوری اسلامی است، افزود: این معضلات شایسته هیچ کشور و مردمی به ویژه مسلمانان نیست چراکه انگیزه ها، شادابی و طراوت را از جامعه می کاهند و باید برای رفع این آسیب ها از ظرفیت هنر و فرهنگ استفاده شود.

 

جاودانی با تاکید اینکه در حوزه کاری دستگاه فرهنگ و هنر به دنبال برخورداری همه انسانها از یک زندگی مبتنی بر آموزه های دینی هستیم، گفت:پرداخت وام های حمایتی به کانون های فرهنگی هنری مساجد و چاپخانه ها در حد توان دردستور کار این اداره کل قرار دارد.

 

وی با اشاره به فاصله فکری برخی مسئولین از اهمیت حوزه فرهنگ و هنر، اظهار داشت: با توجه به اینکه اکثریت شعارهای انقلاب اسلامی مبتنی برفرهنگ بوده اما متولیان امور در این نظام به اثرگذاری فرهنگ در پیشرفت جامعه خیلی اعتقاد ندارند.

 

جاودانی ادامه داد: بسیاری از مسئولین به دنبال ایجاد راه  و ... برای مردم هستند فارغ از این که اگر هویت، فرهنگ و خودباوری دربین افراد جامعه ملموس نباشد استفاده از امکانات رفاهی هیچ منفعتی برای مردم آن دیار نخواهد داشت نظیر افغانستان که از اینترنت پرسرعت برخوردار اما بکارش نمی آید.

 

وی به دغدغه مندی نویسندگان برای چاپ کتاب اشاره کرد و یاآورشد: سرانه مطالعه در ایران که یک جامعه اسلامی 2-8دقیقه و این درحالی که کشور فنلاند با 44دقیقه رتبه نخست مطالعه را در دنیا به خود اختصاص داده است.

 

جاودانی با اشاره به تیراژ 50هزارتایی کتاب در ترکیه، افزود: این رقم در ایران 700-500تا است.

 

وی با بیان اینکه هنرمندان و نویسندگان برای تولید آثار خویش نباید دغدغه داشته باشند، خاطرنشان کرد: بخشی از این دغدغه ها به جهت مشکلات اقتصادی کشور و بخش دیگر هم به خاطر اینکه مسئولین و متولیان امور به میزان اثرگذاری فرهنگ و هنر اعتقادی ندارند.

 

عالی ترین مقام فرهنگی مازندران با بیان اینکه کسی نمی تواند منکر اثرگذاری تابلو عصر عاشورا استاد محمود فرشچیان شود، اظهار داشت: زبان هنر مرز نمی شناسد و بایستی حمایت از هنرمندان، نقاشان، خوشنویسان، تعزیه خوان ها، شعرا و...در بین مسئولین  نهادینه شود.

 

وی به نقش مهم نقالی و تعزیه خوانی در ماندگاری رخدادهای دینی نظیر قیام کربلا اشاره کرد و برلزوم باز تعریف و باز تولید این هنر به زبان روز تاکید داشت.

 

جاودانی با اشاره به موقعیت گردشگری رامسر و اینکه این شهرستان شهره عام و خاص در داخل و خارج کشور است، گفت: متاسفانه این شهر با این موقعیت طبیعی و فرهنگی هنوز مجتمع فرهنگی هنری ندارد و تنها مجتمع این منطقه 11ساله نیمه کاره رها شده است.

 

وی ضمن قدردانی از هنرمندان رامسری به جهت پافشاری هایشان برای راه اندازی این مجتمع فرهنگی که پیگیری دستگاه فرهنگ و هنر استان برای اتمام این پروژه را رقم زده، اظهار داشت: برنامه های فرهنگی هنری در منطقه غرب مازندران به جهت گردشگر پذیر بودن، نتیجه مثبتی را به همراه خواهد داشت از اینرو فرمانداران، شهرداران و بخشدران برای بکارگیری از ظرفیت های بومی محلی منطقه درخصوص اجرای این فعالیت ها پیش قدم باشند.

 

جاودانی با اشاره به درآمدهای میلیاردی از کنسرت های موسیقی دراستان، گفت: تلاش شده مجوز برگزاری کنسرت های موسیقی به موسسات و شرکت های غیر مازندرانی اعطا نشود.

 

وی برلزوم تقویت گروه های موسیقی سنتی مازنی برای داشتن اجراهای پی در پی در استان تاکید کرد و یادآورشد: هیچ ارگان و نهادی حق دریافت هیچگونه وجهی از هنرمندان برای اجرای کنسرت و تئاتر از هنرمندان در استان را ندارد.

 

جاودانی از اعطای مجوز کافه کتاب به متقاضیان این حوزه خبر داد ویادآورشد:تلاش داریم با مشارکت بخش خصوصی فضاهای سینمایی در غرب استان ایجاد شود.

 

وی به کمک حمایتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از نویسندگان در قالب خرید بخش از آثار آنها اشاره کرد و گفت: در برخی از شهرها نظیر بابلسر سالن آمفی تئاتر بیشتر از سرانه کشوری داریم و به دنبال آن هستیم که در شهرستانی نظیر عباس آباد حداقل یک سالن آمفی تئاتر ایجاد نمائیم.

 

جاودانی با اشاره  به فعالیت یکهزار و 35کانون فرهنگی هنری مساجد در مازندران، افزود: تلاش داریم تشکیل کانون های در غرب استان همانند شرق و مرکز استان از یک توازن عادلانه برخوردار شود.

 

وی با اشاره به اینکه تجهیز کانون های فرهنگی هنری و کتابخانه های مساجد در دستور کار این اداره کل قرار دارد، گفت: بازدید ازفعالیت کانون های مساجد استان و تجلیل از مدیران مسئول موفق این کانون ها نیز مورد توجه دستگاه فرهنگ و هنر استان است.

 

جاودانی به بودجه یک میلیارد و 700میلیون تومانی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان در سال 95اشاره کرد و افزود: توزیع سرانه های فرهنگی کانون ها نیز به موقع صورت خواهد گرفت.

 

وی با بیان اینکه ایجاد بازارچه های هنری و پیگیری بیمه هنرمندان در برنامه کاری این اداره کل جانمایی شده، یادآورشد: بیمه  اصحاب رسانه  نیز بایستی از طریق رسانه محل خدمت خبرنگار انجام شود.

 

جاودانی با اشاره به ثبت 38گروه تئاتر از مازندران در سامانه کشوری، گفت: ثبت  گروه های جدید منوط به پایان انتخابات انجمن های نمایشی در سراسر کشور است.

 

وی با بیان اینکه آگهی های ثبتی با قرار داد فی مابین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، پست و ثبت اسناد در حال اجرا است، از تسهیل ضوابط در این حوزه نیز خبر داد.

 

به گزارش شبستان، در این مراسم از زحمات آقایان احمدکیانی مهر و کامبیز داوود لاشکی به عنوان خیرین عرصه فرهنگ و هنر در غرب استان مازندران با حضور احد جاودانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، قدرت الله یوسفی رئیس اداره هنری این اداره کل و حجت الاسلام رجب نعمتی قرا کارشناس فرهنگی هنری دبیرخانه کانون های مساجد استان با اهدای لوح تقدیر تجلیل بعمل آمد.

کد خبر 548530

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha