تبلیغ چهره به چهره مفیدترین و موثرترین تبلیغ در جامعه است/حوزه‌های علمیه پاسخگوی نیازهای مردم باشند

خبرگزاری شبستان:آیت الله یزدی با بیان این که مبلغان مطالب مستند و مستدل بیان کنند، گفت: امروز مبلغان، مطالب غیرمستند را نباید به کار ببرند، بلکه یا باید دلیل قرآنی داشته باشد، یا دلیل روایی، عقلی و مستند داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله یزدی، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم امروز (13 خرداد) در گردهمایی بزرگ مبلغان ماه مبارک رمضان که در مسجد اعظم برگزار شد، عنوان کرد: دین، رفتارهای برآمده از باورها و اعتقادات و مجموعه باورها و اعتقادات است.

 

مبلغان در مبانی معرفتی و اصول و باورها باید تفقه و تفهم داشته باشند

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اصول اعتقادی و فروع عملی، گفت: در اصول اعتقادی درجه اول مبدأ و معاد یعنی خداوند است، این جهان مدبر دارد و هستی و جهان وجود در سایه تدبیر ذات باری به وجود آمده است و از این ایجاد و خلقت هدفی دارد و ما یکی از تکه‌های این مجموعه آفرینش هستیم.  

 

آیت الله یزدی با بیان این که انسان عضوی از مجموعه خلقت هستند، تصریح کرد: مبدأ و معاد اولین باورها، اعتقادات واصول دینی است و مبدأ و معاد فروعات بسیاری دارد که مبلغان باید با آنها آشنایی داشته باشند.

 

وی تأکید کرد: در مبانی معرفتی و اصول و باورها باید تفقه و تفهم داشت و یک روحانی باید درباره خالق هستی اطلاعات اجمالی داشته باشد.

 

نظام جمهوری اسلامی ایران به واسطه تعامل دین و سیاست به وجود آمده است

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: متأسفانه برخی از آرمان‌های اسلامی بر اثر تبلیغات ضددینی دشمنان تضعیف شده است و مبلغان باید در این زمینه فعالیت کنند.

 

آیت الله یزدی یادآور شد: نظام جمهوری اسلامی ایران به واسطه تعامل دین و سیاست به وجود آمده است و این نظام یکی از نظام‌های کامل در دنیای امروز است، زیرا ولایت فقیه و رؤسای قوای سه گانه در این کشور، مقررات و قوانین را رعایت و اجرا می‌کنند.

 

وی تأکید کرد: امروز طلاب جوان حوزه‌های علمیه، تلاش‌های زیادی در استخراج آموزه‌های دینی در حوزه اجتماعی می‌کنند، اما حوزه علمیه باید به ترویج مباحث فقه حکومتی بپردازد.

 

حوزه‌های علمیه پاسخگوی نیازمندی‌های مردم باشند

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد: امروز مراجع و علمای حوزه‌های علمیه به عنوان هدایت گران حوزه‌های علمیه نقش تأثیرگذاری در جامعه اسلامی دارند و با حمایت‌ها و راهنمایی‌های خود، حرکت‌های تبلیغ دین را در جامعه تقویت کرده اند.

 

آیت الله یزدی اظهار داشت: نیازمندی‌های مردم باید از آموزه‌های دینی استخراج شود و حوزه علمیه به عنوان مرکز جامع دینی باید پاسخگوی نیازمندی‌های مردم جامعه باشد و مبلغان نیز باید در زمان تبلیغ به مشکلات مردم در نقاط مختلف کشور توجه داشته باشند.

 

حوزه علمیه، افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران در دنیاست/ حوزه‌های علمیه سرچشمه توسعه فقه اهل بیت (ع) در سراسر دنیاست

 

وی گفت: حوزه علمیه، افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران در دنیاست و اسلام و تشیع به برکت حوزه‌های علمیه به کشور‌های مختلف دنیا صادر شده است، به همین دلیل نگاه ویژه ای به حوزه‌های علمیه می‌شود.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به تحصیل طلاب غیرایرانی در حوزه‌های علمیه ایران، بیان داشت: حوزه‌های علمیه سرچشمه توسعه فقه اهل بیت (ع) در سراسر دنیاست و بسیاری از طلاب غیرایرانی توانستند، مکتب اهل بیت (ع) را در کشورهای خود زنده کنند.

 

تبلیغ چهره به چهره مفیدترین و موثرترین تبلیغ در جامعه است/وضعیت اعزام مبلغ در گذشته وضعیت نامطلوبی بود

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان داشت: وضعیت اعزام مبلغ در گذشته هم در مبدأ و هم درمقصد وضعیت نامنظمی بود و تنها علمایی که در برخی شهرها حضور داشتند، طلبه‌ها را می‌پذیرفتند.

 

آیت الله یزدی عنوان کرد: امروز جمع زیادی از علما عازم تبلیغ هستند تا در بین مردم باشند و به تبلیغ دین بپردازند، در میان تبلیغ‌هایی که وجود دارد، تبلیغ چهره به چهره از اهمیت ویژه ای برخودار است و مفیدتر و موثرتر است.

 

وی ادامه داد: تبلیغ چهره به چهره بیشتر نفوذ دارد و تأثیرگذارتر است؛ مردم در ایام محرم و رمضان روحانیون را به مناطق خود دعوت می‌کنند و روحانیون و مبلغان باید با آمادگی کامل در این مناطق حضور یابند.

 

مبلغان مطالب مستند و مستدل بیان کنند

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: امروز مطالب غیرمستند را نمی توان به کار برد، یا باید دلیل قرآنی داشته باشد، یا دلیل روایی، عقلی و مستند داشته باشد و مبلغان باید به این مهم توجه داشته باشند.

 

آیت الله یزدی گفت: امروز در جای جای نقاط ایران افراد تحصیل کرده وجود دارند که نیاز دارند، معارف اسلامی را به صورت مستند و مستدل بشنوند.

 

وی یادآور شد: قصه و حکایت گویی بخشی از موعظه است، اما تا زمانی که زندگانی و روایات اسلامی و اهل بیت (ع) و علما و مراجع دین است، قصه‌ها و حکایت‌های غیراسلامی نباید تعریف کرد.

 

واژه پردازی و عبارت سنگین کردن در تبلیغ، هنر نیست/مبلغان با زبان مردم با مردم سخن بگویند

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: مهم ترین قانونی که در نظام آفرینش حاکم است، قانون علیت است و مبلغان می‌توانند از این مسأله در برخی مناطق خاص به کار ببرند، اما از قانون علیت و فلسفه علیت نمی توان برای عامه مردم سخن گفت.

 

آیت الله یزدی تأکید کرد: برخی مبلغان به صورت سنگین و ثقیل با عموم مردم سخن می‌گویند، در حالی که واژه پردازی و عبارت سنگین کردن هنر نیست، بلکه هنر این است که مطلب را ساده تر و به زبان مردم برای عموم مردم بیان کنیم.

 

وی با بیان این که ما باید با زبان مردم برای مردم سخن بگوییم، عنوان کرد: مبلغان باید عزت نفس را در میان مردم داشته باشند و آداب معاشرت را حفظ کنند.

 

اعتدال در امید به رحمت الهی و ترس از عذاب الهی در سخنرانی‌های مبلغان وجود داشته باشد

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اگر ما با آداب و اخلاق حسنه در میان مردم زندگی کنیم، مردم نیز به روحانیون احترام می‌گذارند، همچنین مبلغین در زمان تبلیغ میهمان مردم هستند و باید آداب این ایام را رعایت کنند.

 

آیت الله یزدی بیان کرد: مبلغان دین برای خداوند خدمت می‌کنند و مردم را به رحمت خدا امیدوار می‌کنند، فقیه کسی است که وقتی برای نظام آفرینش و خداوند برای مردم سخن می‌گوید، از تدبیر الهی نیز سخن بگوید و اعتدال در امید به رحمت الهی و ترس از عذاب الهی در سخنرانی‌های مبلغان وجود داشته باشد.

 

وی اظهار کرد: کشور ما کشور اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران بر آن حاکم است، نظام اسلامی، نظام ولایت فقیه است و نظامی است که ائمه ما فرموده اند و مبلغان باید در سخنرانی‌های خود بر این مطلب تأکید کنند.

کد خبر 548488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha