به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اردبیل، حسن بنیانیان، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز (12 خرداد) در جلسه مدیریت اقتصاد مقاومتی استان در سالن شیخ صفی استانداری گفت: شناسایی وجود فرصت های متنوع بالفعل و بالقوه در بینش، گرایش و الگوهای رفتاری موجود در فرهنگ عامه مردم جامعه عواملی برای تحقق سیاست کلی اقتصاد مقاومتی دارد.
وی با اشاره به اینکه نقطه اتصال و تعاملی بین سیاست و اقتصاد، فرهنگ جامعه است آنها را از یکدیگر جدا می کند، تصریح کرد: همه افراد به عنوان تاثیرگذاران جامعه در کسوت تولید کننده، توزیع کننده و مصرف کننده تحولات فرهنگی و اقتصادی جامعه نقش تعیین کننده دارند.
بنیانیان با تاکید بر اینکه ضرورت مهمی برای بازتعریف فرهنگ در جامعه با توجه به شرایط موجود جامعه وجود دارد، اظهار داشت: تمامی سخنانی که حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در خصوص فرهنگ بیان کرده اند به عنوان یک تعریف جامع و کامل از فرهنگ اسلامی و شرایط کشور است که باید توسط نخبگان در جامعه عملیاتی شود.
این مقام مسئول با بیان این مطلب که رابطه اقتصاد و فرهنگ یک رابطه دو سویه است، خاطر نشان کرد: رونق اقتصادی نیازمند فرهنگ مشارکتی و فرهنگ متعالی نیازمند نگرش اقتصادی مثبت است و حتی با حل معضلات اقتصادی کشور بخشی از معضلات فرهنگی نیز کاهش پیدا می کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با یادآوری این مطلب که همراه سازی هر نوع سیاست گذاری و اقدام برای مباحث اقتصادی نیازمند نگاه به تحولات فرهنگی و مدنظر قرار دادن پیوست فرهنگی آن است، ادامه داد: تمدن اسلامی نیازمند تغییر نگرش در اعتقادات و باورها و تحکیم آن است که برای تحول در این بخش باید هنجارها و ارزش های جامعه باز تعریف شود.
وی با اعلام این مطلب که تمامی نظام فرهنگی جامعه در الگوهای مختلف رابطه تنگاتنگی دارند، عنوان کرد: رشد اخلاقی، معنویت و عدالت و پیشرفت های مادی الگوی نهایی جامعه متعالی است که باید با پیوست نگاری فرهنگی به آن دست یابیم.
جامعه ایران با پول نفت هیچگاه به توسعه نخواهد رسید
بنیانیان با اشاره به اینکه جامعه ایران با پول نفت هیچگاه به توسعه نخواهد رسید، بیان داشت: نگاه نفتی مدیران، مسئولان و حتی آحاد جامعه موجود پسرفت جامعه به سمت رکود شده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه اجرای تدابیر مدیریتی، سیاست های فرهنگی و سیاست های اقتصادی مناسب نگرش درست به اقتصاد مقاومتی را در جامعه تقویت خواهد کرد، اظهار داشت: اگر مدیران درک صحیحی از فرهنگ داشته باشند در راه رسیدن به هدف متعالی گام های درستی برداشته خواهد شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این مطلب که فرار مغرها از سرمایه بالاتر از نفت برای کشور است، تصریح کرد: درآمدهای حاصل از فروش مواد اولیه چیزی جز وابستگی کشور به بیگانگان نداشته و آنچه که باید مدنظر قرار گیرد پرورش استعدادهای درخشان و استفاده از این ظرفیت است.
بنیانیان در پایان سخنان خود با اعلام این مطلب که بستر فرهنگی برای تحقق فرآیند رشد اقتصادی را در کشور باید مهیا کنیم، یادآور شد: مدیریت و برنامه ریزی، نهاد سازی و سازماندهی، امنیت اجتماعی، سرمایه اجتماعی و رشد علمی و فناوری ملزومات برقرای رابطه مثبت بین فرهنگ و اقتصاد است.
نظر شما