نیازمند دانشکده ای برای مساجد هستیم

خبرگزاری شبستان: معاون مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: باید در کشور یک دانشکده ویژه‌ برای مسجد داشته باشیم و در این دانشکده برای تربیت ائمه جماعات و رسیدگی به مدیریت و اداره امور مساجد برنامه‌ریزی کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از ستاد خبری دهه تکریم وغبار روبی مساجد، جواد منصوری،گفت:‌ مسجد جایگاه و اهمیت بالایی در دین مبین اسلام دارد. سومین اقدامی که پیامبر(ص) پس از ورود به یثرب انجام دادند، پایه‌گذاری مسجد بود. این مسئله باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد که اساساً پیامبر (ص) مسجد را با چه اهدافی ساخت، آیا این تصور تنها به خاطر اقامه نماز بود یا خیر؟

 

وی افزود: با عملکردی که بعدها مساجد پیدا کردند، مشخص شد که در واقع از دیدگاه پیامبر(ص) و اسلام، مسجد مرکز جامعه و حکومت دینی محسوب می‌شود و این مرکز دینی باید تعیین‌کننده سیاست‌ها باشد و همه مسئولان و نخبگان مملکت باید در مسجد تصمیم‌گیری کنند.

 

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب صحبت از این بود که ما مجدداً مسجد را به جایگاه اصلی خود بازگردانیم و هر مسجد مرکز و محل فعالیت‌ها در محله باشد، افزود: قرار شد امام جماعت در مسجد هر محل حکم هدایت گر و ناظر و معلم، مدیر و قاضی را در مراحل اولیه داشته باشد.در واقع این امام جماعت، پدر هر محله بود. طرحی هم در این زمینه تهیه شد اما متأسفانه به دلیل دیدگاه‌های دولت و درگیری‌های مسئولان کشور در توطئه‌های داخلی عملا این طرح به اجرا نرسید.

 

منصوری اظهار کرد: حتی پس از آغاز انقلاب فرهنگی با کمال تأسف و تعجب حسابی روی مسجد باز نشد. در حالی که می‌توانستیم مساجد را محور آموزش و تحول اخلاقی، فرهنگی و دینی جامعه قرار بدهیم. چرا مسجد محل حل و فصل مشکلات و رسیدگی به امور مردم در هر محله نباشد؟

 

وی با تأکید بر اینکه در تمام برنامه‌ریزی‌های کشور به مسائل بسیار کوچک و کم اهمیت بها می‌دهیم و برای آنها ادارات، بودجه‌ها و پرسنل زیادی می‌گماریم، خاطر نشان کرد:اما مراکز زیارتی، حسینیه‌ها و مساجد در برنامه‌ریزی‌های کلان جایگاهی ندارند و دولت در این زمینه بی‌توجه است.

 

معاون مرکز اسناد انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه اگر مسجد جایگاه خود را پیدا کند بسیاری از آسیب‌های اجتماعی،  ناهنجاری‌ها و عقب‌ماندگی‌های اخلاقی و فرهنگی و ناامنی‌های اجتماعی‌ در کشور حل می‌شوند، گفت: اما متأسفانه نه تنها به این موضوع توجه نشده است، حتی ملاحظه می‌کنید که اگر شخص محترم و خدمت‌گزاری مثل حاج آقای قرائتی نبود، امروز مقوله‌ای به اسم نمازجماعت در مدارس تعریف نشده بود و صدها مسجد و نمازخانه بین‌راهی نداشتیم.

 

منصوری ادامه داد: زمانی که بسیج مستضعفین را پایه‌گذاری کردیم قرار بر این بود که هر مسجد با۲۰عضو، یک فرمانده و یک جانشین فرمانده، امنیت هر منطقه را تأمین کنند و به این ترتیب در سراسر کشور به طور خودجوش ارتش 20 میلیونی را شکل می‌دادیم اما متاسفانه حتی بسیج هم با وجود خدمات فوق‌العاده‌ای که داشت چنین سازماندهی را در کشور انجام نداد که مسجد محوریت محله را بر عهده بگیرد.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در هر حال در کشور ما برای این مسئله علی رغم صحبت‌های زیاد و اهمیتی که برای آن دیده شده و چندین کتاب ورساله نوشته شده است، اما در حال حاضر جریان عامی نشده و رسانه ملی و دولت به این مسئله به طرق مختلف نپرداختند و عملا ما در این زمینه پیشرفتی نداشتیم.

 

نخستین فرمانده سپاه با بیان اینکه امام خمینی(ره) می‌فرمایند که برای برگزاری نماز به مساجد هجوم ببرید، گفت: یعنی همه در موقع اذان و نماز به سمت مسجد بروند، عملاً امروز مساجد ما بسیار کم‌تحرک هستند و شرکت‌کنندگان در برنامه‌های مساجد کم شده‌اند. متوسط عمر نمازگزاران مساجد حدود 50 سال است مگر در مساجدی که امام جماعت فرد ویژ‌ه‌ای باشد و استثنائاً حضورجوانان را ببینیم و این یک ضعف به شمارمی‌رود.

 

منصوری ادامه داد: باید در کشور یک دانشکده ویژه‌ برای مساجد داشته باشیم و در این دانشکده برای تربیت ائمه جماعات و رسیدگی به مدیریت و اداره امور مساجد برنامه‌ریزی کنیم تا مسجد جایگاه واقعی خود را به مرور زمان باز یابد و دولت هم باید نسبت به این مسئله از وضعیت بی‌تفاوت و حتی بعضا کارشکنی خارج شود.

 

 

کد خبر 548155

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha