حجت الاسلام جلال صدر در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به نامگذاری ششمین روز از دهه تکریم و غبارروبی مساجد با عنوان «مسجد؛ مروج امر به معروف و نهی از منکر» گفت: یکى از پایگاه هاى مهم برای انجام، فریضه امر به معروف و نهى از منکر، مساجد هستند، این مکان مقدس جایگاه دینداران دلسوز و میدان حضور قدرتمندانه مؤمنان است.
وی بیان کرد: امام جماعت مسجد، هیئت امنا و پایگاه بسیج باید در مسجد بستری را فراهم کنند تا این فریضه به فراموشی سپرده نشود و موضوع امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه قرآن و روایات مورد توجه قرار گیرد و به اطلاع مراجعین برسد.
امام جماعت مسجد پیامبر اعظم (ص) سعادت آباد گفت: افرادی که دغدغه موضوع امر به معروف و نهی از منکر دارند، باید در نظام اسلامی از باب تذکر این موضوع را مورد توجه قرار دهند، زیرا که ما از نعمت اهل بیت(ع) برخوردار هستیم و لازم است در این زمینه به توصیه های قرآن و اهل بیت (ع) توجه کنیم.
صدر با اشاره به راهکارهای عملی احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، گفت: ائمه جماعات مساجد میتوانند با ایجاد بسترهای اجتماعی مناسب برای الگو پذیری نسل جوان، نقش مهمی را در اقامه امر به معروف و نهی از منکر داشته باشند.
وی با بیان اینکه برای نفوذ و تأثیر بر افراد باید به نرمی سخن گفت تا مخاطب احساس کند که گوینده قصد خیرخواهی دارد نه دشمنی و عداوت، گفت: بر اساس آیات قرآن خداوند به حضرت موسی (ع) و هارون (ع) در اهمیت این اصل می فرماید: «اذْهَبَا إِلَى فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَى فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَّیِّنًا لَّعَلَّهُ یَتَذَكَّرُ أَوْ یَخْشَى» «به سوی فرعون بروید که طغیان کرده است، اما به نرمی سخن گویید، شاید متذکر شود و یا از خداوند بترسد.» بنابراین برخورد تند فایده ای ندارد، زیرا اگر تاثیر داشت، بحث هنجارشکنی در جامعه وجود نداشت بنا بر این آمران به معروف و ناهیان از منکر همان گونه که اهل بیت (ع) در میان مردم تاثیرگذار بودند باید در جامعه به گونه ای رفتار کنند که تاثیرگذار باشند.
امام جماعت مسجد پیامبر اعظم (ص) سعادت آباد، گفت: یک امام جماعت در گستره فعالیت های فرهنگی مسجد نقش اساسی دارد و می تواند به كمك كسانی كه در مسجد حاضر می شوند، از نظر فرهنگی مسجد را كارآمد کند. علاوه بر این امام جماعت آگاه می تواند با انس با نمازگزاران، به ویژه با اقشار جوان، معارف اسلام را برای نمازگزاران بیان کند، در آن صورت است که اهل مسجد، هيچ گاه حاضر نمى شوند سرشت پاک انسانی خود را با گناه آلوده کنند.
یاد آور می شود؛ از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد، دهه پایانی ماه شعبان هر سال به عنوان «دهه تکریم و غبار روبی مساجد» نامگذاری شده است و از سوی این مرکز عناوین مختلفی منطبق بر موضوعات روز در هر سال برای روزهای این دهه اعلام می شوند.
نظر شما