توجه به فرهنگ و اقتصاد مقاومتی اولویت مجلس/ انتخاب هیئت رییسه مجلس دهم

خبرگزاری شبستان:توجه به فرهنگ و اقتصاد مقاومتی اولویت مجلس، انتخاب هیئت رییسه مجلس دهم، تشریح اقدامات اصلاحی ساختار تشکیلاتی مجلس برخی از سرتیترهای اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، توجه به فرهنگ و اقتصاد مقاومتی اولویت مجلس، انتخاب هیئت رییسه مجلس دهم، تشریح اقدامات اصلاحی ساختار تشکیلاتی مجلس برخی از سرتیترهای اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

اعتبارنامه نادر قاضی پور به تصویب شعبه یک رسید

اعتبارنامه همه منتخبان مجلس شعبه یک اجرا شده بود بررسی و تصویب شد. از جمله اعتبارنامه هایی که در شعبه یک مورد تصویب قرار گرفت اعتبارنامه نادر قاضی پور منتخب مردم ارومیه بود که با اکثریت آرا به تصویب رسید. بعد از برگزاری انتخابات در 7 اسفند کلیپی از سخنان نادر قاضی پور منتخب مردم ارومیه در جریان تبلیغات انتخابات منتشر شد که واکنشهای منفی را نسبت به این نماینده داشت و برخی معتقد بودند که باید اعتبارنامه این نماینده در مجلس رد شود.

در جلسه علنی سه شنبه 11 خرداد گزارش شعب 15 گانه در مورد اعتبارنامه های منتخبان به صحن ارایه می شود و صحن اعتبارنامه ها را بررسی می کند.

تلاش داریم، مجلس دهم فضایی همراه با آرامش داشته باشد

الیاس حضرتی، منتخب مردم تهران در مجلس در مورد انتخابات روز گذشته مجلس و همچنین ریاست علی لاریجانی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: مجلس یک فضای دموکراتیک است و نمایندگان تشخیص می دهند چه براساس هماهنگی فراکسیونی و چه براساس مسایل رفاقتی فرد خاصی را برای ریاست انتخاب کنند و طبیعی است که یک فرد رای بیشتری بیاورد و ریاست را به عهده بگیرد.

وی اظهار کرد: آقای عارف در حال حاضر رئیس فراکسیون امید است و حضورشان در مجلس نیز مایه برکت است حضرتی در رابطه با اینکه آیا ممکن است رقابت شکل گرفته بین اصلاح طلبان و اصولگرایان باعث ایجاد اختلاف بین انها شود گفت: ما اجازه نمی دهیم این رقابت به اختلاف کشانده شود و تمام تلاشمان این است که مجلسی آرام و با آرامش باشد زیرا معتقدیم انتخابات تمام شده است و الان فصلی است که همه باید در صحنه کار کنیم.

حضرتی با تاکید بر اینکه ما باید فضای کار و تلاش سازنده را در مجلس ایجاد کنیم خاطرنشان کرد: هم اصولگرایان و اصلاح طلبان باید به ایجاد این فضای آرام در مجلس کمک کنند.

اعضای هیئت رییسه کمیسیون تحقیق انتخاب شدند

حسین رضازاده، منتخب مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه کمیسیون تحقیق به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: در این جلسه محمد کاظمی منتخب مردم تهران به عنوان رئیس حسین رضازاده منتخب مردم کازروی به عنوان نایب رئیس اول، مهدی شیخ به عنوان نایب رئیس دوم انتخاب شدند.

وی اظهار کرد: محمود صادقی منتخب مردم تهران به عنوان سخنگو، محمدجواد جوادی به عنوان منشی اول و سیدمهدی مقدسی به عنوان منشی دوم در جلسه امروز کمیسیون تحقیق انتخاب شدند.

کمیسیون تحقیق وظیفه بررسی اعتبارنامه‌های رد شده و یا تایید نشده از سوی شعب را به عهده دارد.

انتقاد لاهوتی از عملکرد مرکز پژوهشها در دوره نهم مجلس

 

مهرداد لاهوتی منتخب مردم لنگرود در مجلس دهم در تذکری ایین نامه و با استناد به بند 11 ماده 24 در جلسه علنی امروز یکشهب 9 خرداد گفت: ما اگر امروز می خواهیم مشکلات کشور را حل کنیم باید به سهم مشترک برسیم.

وی اظهار کرد: برجام یک تمرین برای رسیدن به هدف مشترک بود و چون به این سهم مشترک رسیدیم و توانستیم کار بزرگی انجام دهیم.

وی از لاریجانی خواست مجلس را از روزمره گی خارج کند و ادامه داد: زمان با سرعت می رود مثلاً دیروز اولین روز خدمت رسانی بود امروز دومین روز خدمترسانی است.

وی تاکید کرد: ما از عملکرد مرکز پژوهشها به هیچ وجه راضی نیستیم مرکز پژوهشها باید به عنوان مغز متفکر مجلس باید حرکت بهتری داشته باشد.

تذکر تابش برای وقت کافی جهت بررسی اعتبارنامه‌ها در شعب ۱۵ گانه

محمدرضا تابش منتخب مردم اردکان در مجلس دهم در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 9 خرداد در تذکری گفت: انتخاب شما را به عنوان ریاست مجلس تبریک می گویم و از اقدام اخلاقی اقای عارف تقدیر می کنم و امیدوارم با وفاق و همدلی بتوانید مجلس را اداره کنید.

وی با اشاره به ماده 31 آیین نامه در رابطه با بررسی اعتبارنامه ها در شعب 15 گانه گفت: حضرتعالی اعلام کردید که شعب دوشنبه بعدازظهر جلسه داشته باشند و اعتبارنامه ها را مورد بررسی قرار دهند از نظر قانونی ما نمی توانیم دوشنبه بعدازظهر تشکیل جلسه دهیم و به همین دلیل از شما خواهش دارم جلسه علنی سه شنبه مجلس را ساعت اولیه نگذارید زیرا ما 7 و نیم پرونده ها را تحویل می گیریم و بهتر است که ساعت اولیه روز سه شنبه نباشد تا ما گزارش شعب را بتوانیم ارایه دهیم.

علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر تابش گفت: شعب برای بررسی اعتبارنامه ها روز شنبه، یکشنبه و دوشنبه وقت داشتند و مشکلی نیز ندارند لذا معطلی بلاوجه ایجاد نکنند.

شعب ۱۵ گانه تا دوشنبه بعدازظهر برای بررسی اعتبارنامه ها فرصت دارند

علی لاریجانی رئیس موقت مجلس دهم گفت: طبق آیین‌نامه شعب سه روز فرصت دارند که اعتبارنامه نمایندگان را مورد بررسی قرار دهند با فرض اینکه شعب دیروز و امروز نیز جلسه داشته‌اند پس باید تا دوشنبه بعدازظهر گزارش خود را نهایی کنند و به صحن مجلس ارایه دهند.

لاریجانی گفت: ما فردا جلسه نخواهیم داشت تا شعب جلسات خود را بررسی کنند و از سه شنبه صبح جلسه علنی برای بررسی اعتبارنامه ها خواهیم داشت تا اگر اعتراضی بود نیز ان را بررسی کنیم.

وی از سخنگوهای شعب 15 گانه خواست برای ارایه گزارش انتخاب هیئت رییسه در جایگاه حضور دارند.

ناظرین هیئت رییسه موقت مجلس دهم انتخاب شدند

در ادامه جلسه یکشنبه 9 خرداد مجلس دهم و در ادامه انتخابات هیئت رییسه موقت بهروز نعمتی با 175 رای، عاشوری با 168 رای و قصیم عثمانی با 138 رای به عنوان ناظرین هیئت رییسه موقت انتخاب شدند.

مجموع آرای این ناظرین 276 رای بود.

۶ دبیر هیئت رییسه موقت مشخص شدند

 

در ادامه جلسه یکشنبه 9 خرداد مجلس دهم و در ادامه انتخاب هیئت رییسه موقت مجلس دهم غلامرضا کاتب با 161 رای، امیرحسین قاضی زاده هاشمی با 146 رای، اکبر رنجبرزاده با 138 رای، عبدالکریم حسین زاده با 137 رای، موسوی لارگانی با 131 رای، امیرآبادی با 130 رای به عنوان دبیران هیئت رییسه موقت انتخاب شدند.

مجموع آرای دبیران هیئت رییسه موقت 279 رای بود.

لاریجانی به عنوان رئیس موقت مجلس دهم ریاست جلسه علنی را به عهده گرفت

علی لاریجانی رئیس موقت مجلس دهم با حضور در جایگاه هیئت رییسه به اتفاق دیگر اعضاء در جایگاه هیئت رییسه قرار گرفت.

اعضای هیئت رییسه موقت مجلس عبارتند از: علی لاریجانی رئیس، مسعود پزشکیان و محمد دهقان نواب اول و دوم، غلامرضا کاتب امیرحسین قاضی زاده هاشمی، اکبر رنجبرزاده، عبدالکریم حسین زاده، موسوی لارگانی، امیرآبادی، بهروز نعمتی، آشوری و محمد قصیم عثمانی.

هیئت رییسه سنی که متشکل بود از هاشم‌زایی رئیس، فاطمه حسینی، سمیه محمودی دبیران جایگاه هیئت رییسه را ترک کردند.

هیئت رییسه موقت مجلس مراسم سوگند یاد کردند

هیئت رییسه موقت مجلس دهم با حضور در جایگاه هیئت رییسه سوگند یاد کردند. متن سوگند هیئت رییسه به شرح زیر است:

"من به عنوان هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی در برابر قرآن مجید و خداوند قادر متعال سوگند یاد می کنم که حداکثر توان خود را برای اجرای آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با مراعات بی طرفی کامل در انجام وظایف به کار گیرم و از هرگونه اقدامی مخالف ایین نامه اجتناب کنم."

الگوی تعاملی به بار نشست/ لاریجانی با بازوان چپ و راست

تمام گمانه زنی های رسانه ای و محافل سیاسی به پایان رسید و نتایج رئیس و نواب رئیس مجلس دهم مشخص شد.

طبق آرای نمایندگان مجلس دهم علی لاریجانی رئیس موقت، مسعود پزشکیان نایب رئیس موقت اول و محمدرضا دهقان نایب رئیس موقت دوم اعلام شدند.

اگرچه این نتایج مربوط به هیات رئیسه موقت مجلس دهم است اما تاریخ ۹ مجلس گذشته نشان داده که تغییری در بین منتخبین هیات رئیسه موقت و دائم ایجاد نمی شود.

بنابراین گزارش، به نظر می رسد الگوی تعاملی انتخاب رئیس مجلس دهم به اجرا رسید و اصلاح طلبان به کسب کرسی نایب رئیسی اول اکتفا کردند.

با توجه به چیدمان سیاسی بهارستان دهم که اکثریت از بین مستقلین بوده اند از پیش هم احتمال ریاست مجلس علی لاریجانی بیش از محمد رضا عارف بود زیرا لاریجانی طی ریاست خود در مجلس نهم میانه روی را مشی سیاسی قرار داد و توانست اعتماد مستقلین را بیش از سایر گروه های جناحی جلب کند.

حالا مستقلین نیز در پاسخ به مشی علی لاریجانی تصمیم گرفتند شخصی را انتخاب کنند که از همراهی با وی کمتر برچسب سیاسی و جناحی به آن ها زده شود.

از اولین روزهای پس از انتخابات مجلس دهم نیز پیش بینی می شد که اصلاح طلبان برای استفاده و کسب اعتماد مستقلین و آرای آن ها به صورت تعاملی در چینش هیات رئیسه اقدام کنند.

این پیش بینی را محمد علی وکیلی و کاظم جلالی دو منتخب تهران تاکید داشتند و حالا هم نتایج برهمان اساس تعیین شده است.

در این رای گیری، ایجاد توازن لاریجانی در بین اصلاح طلبان و اصولگرایان کاملا مشخص شد و نشان داده شد که اصلاح طلبان به دلیل کسب تعداد کرسی های بیشتر توانستند بر سر رسیدن به نایب رئیسی اول موفق شوند و اصولگرایان هم به سهم نایب رئیس دوم قانع باشند.

پزشکیان و دهقان نواب رئیس موقت مجلس شدند

در ادامه جلسه یکشنبه 9 خرداد مجلس دهم و در ادامه رای گیری برای هیئت رییسه موقت مسعود پزشکیان منتخب تبریز با 154 رای به عنوان نایب رییس اول و محمد دهقان منتخب چناران با 136 رای به عنوان نایب رییس دوم از مجموع 279 رای انتخاب شدند.

همچنین علی مطهری و حاجی بابایی دیگر کاندیدای هیئت رییسه به ترتیب با با 132 رای و 122 رای از این کرسی باز مانده اند.

عارف به لاریجانی تبریک گفت

عارف منتخب مردم تهران با حضور در نزد علی لاریجانی ریاست موقت وی برای مجلس دهم را به وی تبریک گفت.

عارف با دیده بوسی و دست دادن این ریاست را به منتخب مردم قم تبریک گفت.

همچنین دیگر اصلاح طلبان با حضور در نزد لاریجانی با وی دیده بوسی کردند و همین رفتار اخلاقی باعث شد که دیگر نمایندگان نیز با دست زدن محمدرضا عارف را تشویق کنند.

علی لاریجانی رئیس موقت مجلس دهم شد

علی لاریجانی منتخب قم با 173 رای رئیس موقت مجلس دهم شد محمدرضا عارف منتخب تهران و دیگر کاندیدای این کرسی موفق به کسب 103 رای.

مجموع آرا برای ریاست مجلس 281 رای بود که 5 رای ان رای سفید بود.

توجه به فرهنگ و اقتصاد مقاومتی اولویت مجلس

علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی پس از حضور در مزار شهدای 8 سال دفاع مقدس و شهدای 72 تن، به همراه منتخبان مجلس دهم در جمع خبرنگاران گفت: همانطوری که منتخبان در نشست امروز قسم نامه را قرائت کرده و تعهد خودشان را نشان دادند، صیانت از آرمان های انقلاب و استقلال کشور به عنوان اصول و بنیان های جمهوری اسلامی از وظایف نمایندگان و مجلس است.

منتخب مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: براساس آئین نامه داخلی مجلس نمایندگان پس از اتمام مراسم افتتاحیه پارلمان با حضور در مزار شهدا پیوند و تعهد خودشان را به شهدا اعلام می کنند از این رو قطعا این امر بسیار مهم بوده زیرا شهدا نماد اصلی دفاع از انقلاب و کشور هستند و این کار امری خوب و ارزنده است.

وی با اعلام اینکه مجلس دهم از لحاظ نشاط کاری و تخصص دارای تنوع های بسیار است، گفت: نمایندگان بعد از مراسم افتتاحیه آمدند که با شهدای عزیز به ویژه شهدای نامدار جمهوری اسلامی تجدید پیمان کنند.

دکتر لاریجانی با اشاره به حضور منتخبان مجلس دهم در حرم بنیان گذار کبیر انقلاب تصریح کرد: امام خمینی (ره) ستون اصلی انقلاب بودند و این حضور هم نمادین بوده و هم واقعیت هایی در آن است که در ابتدای کار همه نمایندگان با ارواح مطهر امام و شهدا پیمان ببندند تا از استقلال و دستاوردهای انقلاب و آرمان های شهدا دفاع کنند از این رو امیدوارم مجلس دهم پایبندی جدی خود را در این زمینه‌ها در زمان تصویب لوایح و طرح‌ها و رفع مشکلات مردم نشان دهد.

وی تحقق اقتصاد مقاومتی و توجه به مسائل فرهنگی را اولویت اصلی مجلس دهم خواند و گفت: رهبری در پیام امروزشان بر این دو موضوع مهم تاکید کردند و قطعا هر دو وجه مهم است زیرا فرهنگ زیربنا بوده و اقتصاد مسئله مهم برای کشور است از این رو در ابتدای کار مجلس، کمیسیون ها با استراتژی روشن می توانند بر موضوع اقتصاد مقاومتی متمرکز شوند.

مبارزه با تحجر در کنار دینداری شاکله اصلی نظام جمهوری اسلامی است

حجت الاسلام سید حسن خمینی، یادگار امام خمینی (ره) در مراسم تجدید بیعت منتخبین دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با آرمان‌های بنیانگذار انقلاب اسلامی گفت: توفیق بزرگی است که امروز در خدمت نمایندگان و منتخبین بزرگوار مردم ایران اسلامی در جوار حرم امام راحل و چند صد متری جوار شهدای عالیقدر هستم. 

یادگار امام خمینی (ره) ادامه داد: اگر ایثار و خون شهدای بزرگوار نبود، آسایش امروز جامعه ما حاصل نمی‌شد و امکان رقابت در درون خانواده نظام به وجود نمی‌آمد.

سید حسن خمینی با تشکر از هاشم زایی رئیس سنی دهمین مجلس شورای اسلامی گفت: شاهد ششمین افتتاح مجلس در جوار حضرت امام خمینی (ره) همراه با نمایندگان مردم هستم، گویی چند روز پیش بود که مراسم افتتاح پنجم انجام شد و دوستان نماینده در آن دوره به حرم امام راحل آمدند و در آن دوره بحث رقابت برای ریاست بین آقایان ناطق نوری و عبدالله نوری بود.

وی ادامه داد: چهار سال گذشته نیز به مانند برق و باد گذشت و این موضوعات را از این جهت اشاره می کنم که دوستان واقف به این موضوع باشند که روزها به سرعت می گذرد البته دوستان به این مسئله واقف هستند بنابراین باید قدر این روزها را بدانیم و ان‌شاء‌الله روزهای خوبی در پیش داشته باشیم.

سید حسن خمینی افزود: سوالی که در اینجا مطرح می‌کنم این است که باید به این موضوع بسیار اندیشید که به چه دلیل انقلاب اسلامی ایران که یک انقلاب دینی است در انجام فرقه داعش و سلفی دچار نشده است.

وی ادامه داد: تجربه بزرگ رهبری امام خمینی (ره) در کدام سرزمین اندیشه، ریشه داشته که در حال حاضر بنیان‌گرایی مسموم در حوزه تفکر نداریم و اگر به این تفاوت به صورت بنیادین اندیشیده و پرداخته شود، تزئین آینده جمهوری اسلامی در آن است.

یادگار امام خمینی (ره) با بیان اینکه بنیان‌گرایی سلفی در جهان اسلام فاجعه است، گفت: بنیان‌گرایی سلفی یک مصیبت و لکه ننگ و باعث خجالت مسلمانان است.

وی افزود: عنصر عقلانیت در حوزه اندیشه اهل بیت است و در فضای عمومی تفکر امام (ره) و مجتهدین شیعه رسوخ پیدا می‌کند و تفکر پیشتاز عرضه می‌دارد و هیچ گزافه نیست که بگوییم اندیشه امام خمینی (ره) یک اندیشه روشنفکرانه در حوزه نظام فکری جامعه اسلامی است.

یادگار امام (ره) افزود: انقلابیون هیچ آبشخور متحجرانه نداشته‌اند و مبارزه با تحجر در کنار دینداری شاکله اصلی نظام جمهوری اسلامی است.

تجدید پیمان منتخبان ملت در مجلس دهم با آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی

منتخبان مردم در مجلس دهم ظهر امروز شنبه 8 خرداد و پس از پایان مراسم افتتاحیه و مراسم تحلیف با حضور در مرقد مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با امام شهدا تجدید عهد و پیمان کردند.

وکلای ملت در ادامه بر سر مزار شهدای 72 تن و شهدای دفاع مقدس حضور یافتند و با آرمانهای این شهدای عالیقدر نیز تجدید پیمان کردند.

اعضای شعب ۱۵ گانه مجلس دهم مشخص شدند

 

در ادامه جلسه 8 خرداد اعضای شعب 15 گانه به قید قرعه مشخص شدند این اسامی به شرح زیر است:

شعبه یک: سیدمهدی مقدسی، حسین نیازآذری، فرهاد فلاحتی، سیدکاظم دلخوش، ژرژیک آبرامیان، محمدصادق حسنی، محمد خالقی، محسن علیجانی زمانی، مهرداد لاهوتی، محمدرضا تابش، محمد محمودی، صدیف بدری، ناهید تاج الدین، محمدقسیم عثمانی، سیدعلاالدین خادم، بشیر خالقی، سیدمحمدجواد ابطحی و مجید ناصری نژاد

شعبه 2: محمد دهقانی، علی اکبر کریمی، محمدجواد فتحی، احمد حمزه، محمدرضا پورابراهیمی داورانی، شهروز برزگر، محمد حسینی، داود محمدی (فرزند نظر) مجتبی ذوالنور، سیدهادی بهادری، غلامرضا حیدری، عین الله شریف پور، کاظم جلالی، علی اسدی، سیدمحمدباقر عبادی، حبیب الله دهمرده، عزیز اکبریان و عباسعلی پوربافرانی

شعبه 3: نظر افضلی، عامر کعبی، علی بختچی، سیامک مره صدق، سیدحسین نقوی حسینی، عباس پاپی زاده، حشمت الله فلاحت پیشه، نصرالله پژمان فر، سیدعلی ادیانی راد، شادمهر کاظم زاده، جبار کوچکی نژاد، سیدمصطفی ذوالقدر، شکور پورحسین، عبدالکریم حسین زاده، یعقوب شیویاری، اسدالله عباسی، حسینعلی حاجی دلیگانی و علی کاظمی باباحیدری

شعبه 4: علی گلمرادی، داریوش اسماعیلی، محمود شکری، ولی الله نانواکناری، مهدی قربانی، سیدکمال الدین شهریاری، شمس الله شریعت نژاد، فاطمه سعیدی، بهروز بنیادی، علی محمد مرادی، عبدالغفور ایران نژاد، سیدراضی نوری، کمال دهقانی، مصطفی کواکبیان، محمدحسین حسین زاده بحرینی، عبدالله سامری، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی و اسفندیار اختیاری.

شعبه 5: احمدعلی کیخواه، محمدابراهیم رضایی، سیدمرتضی خاتمی، محسن کوهکن، علی بختیار، منصور مرادی، ولی ملکی، علی عسگر زاهدی، حمد  الله کریمی، حسن خسته بند، محمدمهدی برومندی، سلمان خدادادی، ابوالفضل ابوترابی، غلام محمد زارعی، محمدرضا امیرحسن خانی، علی لاریجانی، سیداحسن علوی و هدایت الله خادمی

شعبه 6: همایون یوسفی، علیرضا سروش، حمید گرمابی، هادی قوامی، سیدناصر موسوی لارگانی، یحیی کمالی پور، حمیدرضا حاجی بابایی، محمود صادقی، حسین مقصودی، رضا شیران خراسانی، جلیل مختار، سیدجواد ساداتی نژاد، علیم یارمحمدی، محمدرضا صباغیان، محمد آشوری تازیانی، هاجر چنارانی، اقبال محمدیان و فریدون احمدی

شعبه 7: نبی هزار جریبی، علیرضا محجوب، الله یار ملک شاهی، مهدی شیخ، داود محمدی (فرزند مراد) محمدمهدی افتخاری، شهاب نادری، سیدحمیدرضا کاظمی، رامین نورقلی پور، احمد علیرضا بیگی، محمدرضا نجفی، منوچهر جمالی، احمد سالک کاشانی، محمد عزیزی، محسن بیگلری، سیدفرید موسوی و همایون هاشمی

شعبه 8: کارن خانلری، فریده اولاد قباد، جلال محمودزاده، نادر قاضی پور، محمدرضا بادامچی، رحیم زارع، محمدمهدی زاهدی، محمدعلی وکیلی، فاطمه ذوالقدر، بهرام پارسایی، اسدالله قره خانی، ولی داداشی، حسن بهرام نیا، جواد کاظم نسب، غلامرضا تاج گردون، مهدی فرشادان، محمد فیضی و حبیب الله کشت زر

شعبه 9: حسن سلیمانی، فرهاد تجری، حسن لطفی، قاسم احمدی لاشکی، عزت الله یوسفیان، مسعود گودرزی، جمشید جعفرپور، عبدالله رضیان، قلی الله قلی زاده، ذبیح نیک فر، جواد کریمی قدوسی، رضا علیزاده، محمدحسین قربانی، احد آزادی خواه، معصومه آقاپور، محمد قمی، یوناتن بت کلیا، عبدالرضا مصری

شعبه 10: علیرضا رحیمی، هادی شوشتری، حمیدرضا فولادگر، علی نوبخت، حسینعلی شهریاری، روح‌الله بابایی، میرزاده، نوروزی، سلام امینی، محمد بیرانوندی، علی نجفی، علی بختیاری، حسین امیری خامکانی، علاءالدین بروجردی، حسنوند، حسین رضازاده، امینی‌فر،

شعبه 11: رضا انصاری، ملکشاهی راد، بهروز نعمتی، اسماعیلی، حاتمیان، رضا کریمی، احمد همتی، نوریان، محمدعلی پورمختار، حمید بنایی، عباس گودرزی، منصوری، عدل هاشمی‌پور، علی کرد، محمدرضا مفتح، سکینه الماسی، علیرضا ابراهیمی، طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی،

شعبه 12: روح‌الله حضرت‌پور، عبدالرضا عزیزی، شهباز حسن‌پور، جهانبخش محبی‌نیا، تقی کبیری، جلال میرزایی، محمد دامادی، احسان قاضی‌زاده، طباطبایی‌نژاد، حمید زرآبادی، شاعری، ابوالفضل موسوی، یوسف داوودی، خدابخشی، سبحانی‌فر، جلیل رحیمی، محمود نگهبان سلامی، محمد وحدتی

شعبه 13: علی ساری، سیدجواد حسینی‌کیا، سیده فاطمه حسینی، اصغر مسعودی، محمدرضا عارف، سعید باستانی، پروانه سلحشوری، سیدحسن حسینی، احمد مازنی، سیدقاسم جاسمی، سیدمحسن علوی، سمیه محمودی، غلامرضا کاتب، صفاری نطنزی، اعزازی، علی رستمیان، احمد مرادی، محمد کاظمی

شعبه 14: فردین فرمند، خدیجه ربیعی، عبدالحمید خدری، علی اصغر یوسف‌نژاد، علی اکبری، حیدرعلی عابدی، محمد حسن‌نژاد، رسول خضری، حسین هاشمی، ابوالفضل حسن‌بیگی، سهیلا جلودارزاده، محمدجواد کولیوند، کوزه قرابی، صفری، پروانه مافی، اصغر رنجبرزاده، رجبی، علی ابراهیمی

شعبه 15: امیر خجسته، علی مطهری، علی اکبری، احمد انارکی، محمود بهمنی، جمالی، مسعود رضایی، محمدرضا رضایی، بهمن طاهرخانی، الیاس حضرتی، احمد بیگدلی، علیرضا سلیمی، احمد امیرآبادی، سیدحسین افضلی، مجید کیان‌پور، اکبر ترکی، قاسم صائبی، قاسم میرزایی

نمایندگان زیر نیز به ترتیب به شعبه اول تا دوازدهم اضافه شدند:

مسعود پزشکیان، نورمحمد تربتی‌نژاد، سهراب گیلانی، محمدباسط دورابی، حمیدی، شرفی، محمدباقر سعادت، طیار، اصغر فریمی، نیکزادی، هاشم‌زائی، زهرا سعیدی.

تشریح اقدامات اصلاحی ساختار تشکیلاتی مجلس

علی افراشته، معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: امروز در پناه حصن حصین ولایت فقیه در کمال امنیت و آرامش شاهد گشایش دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان بارزترین نماد مردم سالاری دینی در موعد قانونی هستیم.

وی ادامه داد: با سلام و درود به روح پر فتوح بنیان گذار جمهوری اسلامی و ارواح شهدای گرانقدر اسلام و عرض ادب به پیشگاه مقام معظم رهبری به عنوان خدمتگزار کوچک امنای ملت شریف ایران در مجلس شورای اسلامی مقدم همه منتخبین معزز ملت، حضار محترم، مهمانان و مدعوین گرانقدر کشوری و لشگری و سفرا و مهمانان خارجی را در خانه ملت گرامی داشته است.

افراشته افزود: ضمن تشکر از همه همکاران در تشکیلات اداری مجلس که با سرخوشی مدبرانه بسترهای لازم را بهره‌گیری کامل نمایندگان محترم از لحظه به لحظه فرصت قانونی خود در جهت ادای دین به ملت شریف ایران و انجام هرچه شایسته‌تر ماموریت نمایندگی این ملت استوار فراهم نموده‌اند اجمالا گزارشی را از اقدامات انجام شده برای افزایش توان مجلس شورای اسلامی و تمهید مقدمات شروع بی‌وقفه کار نمایندگان در دوره جدید که با استفاده از تجارب ادوار گذشته مبتنی بر الگوهای حاصل از مدیریت دانش در دوره اخیر صورت گرفته  ارائه می‌کنیم.

افراشته افزود: اقدامات ناظر بر پذیرش و آشناسازی منتخبان با فرآیندهای ستادی و عملیاتی مجلس، همچنین تشکیل ستاد استقبال مجلس دهم برای تسهیل و روان سازی پذیرش امنای ملت توام با فرهیختگی، سرعت و دقت لازم به گونه ای که با به کارگیری دانش انباشته از ناشی از مستندسازی فعالیت‌های تکرار پذیر در سنوات اخیر در کمترین زمان ممکن، آمادگی انجام وظایف خطیر نمایندگی برای ایشان فراهم شده است.

وی ادامه داد: از طرفی دیگر همکاری با مرکز پژوهش‌های مجلس برای برگزاری همایش فرآیندهای قانونگذاری، الزامات و راهکارها، که طی آن تلاش شد که زمینه آشنایی پیش از پیش منتخبان محترم با محیط عمومی با فرآیندهای کار مجلس حاصل شود، همچنین دعوت از منتخبان جدید و هیات رئیسه سنی برای حضور در صحن مجلس و آشنایی با سامانه های سخت افزاری و نرم افزاری مورد استفاده در آن، به طوری که در آغاز رسمی مجلس دهم مشکلی برای استفاده کامل از این سامانه‌ها وجود نداشته باشد.

منتخبان مجلس دهم مراسم تحلیف را به جا آوردند

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز شنبه 8 خرداد براساس ماده 67 آیین نامه داخلی مجلس سوگند ساد کرده‌اند. متن سوگند نمایندگان به شرح زیر است:

«من در برابر قرآن مجید به خدای متعال سوگند یاد می‌کنم و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد می‌کنم که پاسدار حریم اسلام و نگهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشم. همچنین ودیعه‌ای که ملت به ما سپرده به عنوان امینی عادل پاسداری کنم، و در انجام وظایف وکالت، ‌امانت و تقوا را رعایت نمایم و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشم، از قانون اساسی اطاعت کنم و در گفته‌ها و نوشته‌ها و اظهار نظرها استقلال کشور و آزادی مردم و تامین مصالح آنان را مدنظر داشته باشم.»

چگونگی مراسم تحلیف اینگونه انجام شد که همه نمایندگان از روی صندلیهای خود برخاستند و با در دست داشتن متن سوگند و پس از قرائت رئیس سنی و تکرار این سوگند ان را به جا اوردند.

نمایندگان اقلیتهای مذهبی به کتاب آسمانی خود سوگند خوردند.

به کار گیری ۶۰ هزار نیرو در سطوح مختلف بازرسی در انتخابات مجلس دهم

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در افتتاحیه مجلس دهم ضمن تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه گفت: سپاس درود بی‌‌کران خداوند باری تعالی را که خدمتگزاری به ملت شریف و ولایت مدار ایران اسلامی را نصیب ما کرد و با هدایت و کرامت خود توفیق ادای امانت سنگین برگزاری انتخابات را با شروع دوره دهم مجلس شورای اسلامی بر ما ارزانی داشته است.

وزیر کشور ضمن بزرگداشت یاد و خاطره امام خمینی (ره) افزود: مایلم تشکر عمیق خود را از مقام معظم رهبری که با رهنمودها و ارشادات مدبرانه خود راهگشای مسیر ما شدند و نیز از ریاست جمهوری که با توصیه‌های ارزشمندشان در فراهم ساختن بستر مناسب برای برگزاری انتخابات از هیچ کوششی دریغ نکردند ابراز کنم.

وزیر کشور ضمن بزرگداشت یاد و خاطره امام خمینی (ره) افزود: مایلم تشکر عمیق خود را از مقام معظم رهبری که با رهنمودها و ارشادات مدبرانه خود راهگشای مسیر ما شدند و نیز از ریاست جمهوری که با توصیه‌های ارزشمندشان در فراهم ساختن بستر مناسب برای برگزاری انتخابات از هیچ کوششی دریغ نکردند ابراز کنم.

وی ادامه داد: همانگونه که مستحضرید انتخابات در ایران برگرفته از قانون اساسی است و اصل ششم این قانون اداره امور کشور را تنها از طریق اتکای به آرای مردم ممکن می داند و اصل هفتم نیز مجلس شورای اسلامی را از ارکان تصمیم‌گیری و اداره امور کشور دانسته است، صلاحیت قانونگذاری، اختیارات نظارتی، قابلیت پاسخ خواهی، دلالت بر نقش کلیدی جایگاه محوری و آینده ساز مجلس شورای اسلامی دارد.

رحمانی فضلی افزود: تاکیدات مهمی که در قانون اساسی بر ضرورت تشکیل مجلس، چگونگی انتخاب نمایندگان و وظایف و اختیارات مجلس شده است، حاوی الزاماتی است که مطابق با آن برگزار کنندگان و تمهید کنندگان انتخابات باید تمام پیش بینی‌ها و مقدمات لازم را برای تشکیل مجلس شایسته و منتخب شایسته مردم تدارک نمایند.

وی گفت: وزارت کشور به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران در طراحی مسیر حرکت برای تمهید مقدمات و روند انتخابات، محکمات شرعی، قانونی و اخلاقی را مبنای کار خود قرار داده و با اذعان به مسئولیت ملی مجموعه عوامل دست اندرکار در دولت، حاکمیت و عرصه‌های سیاسی و اجتماعی حرکت خود را بر مبنای اصول راهبردی مشخص دنبال کرد.

بنابراین گزارش،  رحمانی فضلی در نخستین جلسه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی گزارش روند برگزاری این انتخابات را ارائه کرد. متن کامل این گزارش به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

سپاس و درود بیکران،خداوند باریتعالی را،که توفیقِ خدمت گزاری به ملت شریف،آگاه و ولایت مدارِ ایرانِ اسلامی را نصیبمان نمود و با هدایت وکرامتِ خود،توفیقِ اَدایِ امانتِ سنگینِ برگزاریِ انتخابات را، با شروع دوره دهم مجلس شورای اسلامی برما ارزانی داشت.

با نکوداشتِ یاد وخاطره معمارِ فقیدِ انقلاب اسلامی،حضرت امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه)و شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس،مایلم تشکرِعمیقِ خود را از مقام معظم رهبری(مدظله العالی) که با رهنمودها و ارشادات حکیمانه و مدبّرانه خویش،راه گشای مسیرمان شدند و نیز از ریاست محترم جمهوری،جناب آقای دکتر روحانی که با توصیه های ارزشمندشان، در فراهم ساختن بستر مناسب برای برگزاری انتخابات، از هیچ کوششی دریغ ننمودند، ابراز نمایم.

همانگونه که مستحضرید؛ انتخابات در ایران برگرفته از قانون اساسی است. اصل ششم قانون اساسی،اداره امورکشور را تنها از طریق اتکای به آرای عمومی ممکن می داند و اصل هفتم نیز، مجلس شورای اسلامی را از ارکان تصمیم گیری و اداره امورکشور دانسته است. صلاحیت قانونگذاری،اختیارات نظارتی و قابلیت پاسخ خواهی، دلالت برنقش کلیدی، جایگاهِ محوری وآینده سازِ مجلس شورای اسلامی دارد.تأکیدات مهمی که در قانون اساسی بر ضرورت تشکیل مجلس،چگونگی انتخاب نمایندگان، و وظایف واختیارات مجلس شده است، حاوی الزاماتی است که مطابق آن، برگزارکنندگان وتمهیدکنندگان انتخابات،می باید تمام پیش بینی ها و مقدمات لازم را به منظور تشکیل مجلسی شایسته و منتخبِ واقعیِ مردم، فراهم وتدارک نمایند.

مجلس دهم از حداکثر توان خود برای اجرای برجام استفاده می کند

عبدالرضا هاشم زایی، رئیس سنی مجلس دهم در اولین جلسه علنی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: نهادی که نمادی از تحقق سنت الهی است و این منطق دموکراسی در اندیشه اسلامی است که هیچ مقام و موقعیتی ابدی نیست و گذشته از معانی عرفانی و اخلاقی این آموزه الهی، از لحاظ سیاسی و اجتماعی نیز روزگار همواره در گردش و چرخش است و هیچ حزب و جناح فکری برای همیشه اکثریت را در دست ندارند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در یک نظام مردمسالار همواره این ابهام وجود دارد، اقلیت و اکثریت به اکثریت و اقلیت تبدیل شود اما هیچ کس حق ندارد به نام حکومت اکثریت حقوق اقلیت را نقض کند.

این نماینده مردم در مجلس دهم تأکید کرد: به حمد الله در نظام جمهوری اسلامی ایران در این قریب به 4 دهه همه جناح های سیاسی به تجربه حکمرانی دست یافتند اما این نیز گذرا است و مهم آن است که حدود و حقوق یکدیگر را رعایت کنیم.

هاشم زایی تصریح کرد: مجلس دهم نقطه عطفی در نظام پارلمانی و مردمسالاری نوپای ما است مجلسی که مردم در آن در بیشترین حوزه انتخابیه به تغییر و تحول رأی دادند؛ رأی دهندگان خواهان تغییر در موضع سیاسی مجلس به ویژه نسبت به دولت هستند؛ مجلس دهم می تواند به اتکای رأی اعتمادی که ملت به برنامه های تغییر و تدبیر دادند و نتایج آن در همه حوزه های انتخابیه مشهود است، روح جسارت در تصمیم گیری،‌ انسجام، حکمرانی و اقتدار در اجرای وظایف را در قوه مجریه و دولت بدمد.

وی افزود: رأی دهندگان با رأی خود در اکثریت حوزه های انتخابیه و احزاب و ائتلاف های انتخاباتی به جای افراد، به افکار و برنامه های ما رأی دادند گرچه به علل تاریخی و ساختاری هنوز حزب در انتخابات ما جایگاه ارجمندی ندارد اما رأی ملت در انتخابات مجلس دهم بیشترین بستر برای تقویت نظام حزبی برنامه محور است.

هاشمی زایی تأکید کرد: نظم فراکسیونی در همین آغاز مجلس دهم می تواند شروع خوبی برای این کار باشد و این انضباط سیاسی و فکری مربوط به هیچ جناحی نیست و اساس رشد و توسعه سیاسی ملت ایران است؛ رأی دهندگان با رأی به بانوان و جوانان و نسل تازه سیاست مداران و نخبگان و نمایندگان نشان دادند که تنها به یک برنامه سیاسی رأی ندادند بلکه رأی آنها دارای مفهومی اجتماعی است که خواستار خروج از لایه های بسته مدیریتی و اجرایی و تزریق روح تازه به بدنه کارشناسی کشور است.

کد خبر 548042

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha