ترکیه و مالزی به فناوری داروهای بیولوژیک ایرانی دست می یابند

خبرگزاری شبستان:کشورمان در تولید زیست‌داروها یا داروهای بیولوژیک به درجه ای از پیشرفت رسیده است که امروز می تواند کشوری برای صادرات این داروها باشد و در همین زمینه نیز آماده انتقال فناوری به کشورهای ترکیه و مالزی است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: زیست‌داروها یا داروهای بیولوژیک داروهایی هستند که از منابع زیستی گرفته شده باشند. واکسن، خون و فراورده‌های آن، یاخته‌های سوماتیک، آلرژن‌ها، بافت‌های زیستی و پروتئین‌های نوترکیب‌کننده شناخته‌شده‌ترین انواع زیست‌داروها به شمار می‌روند. این دسته از داروها که از داروهای سنتزشده شیمیایی متمایز هستند، مبتنی بر پروتئین مشتق‌شده از سلول‌های زنده کشت شده در آزمایشگاه هستند. زیست‌داروها توسط تزریق یا داخل وریدی (IV) وارد بدن می‌شوند. با ظهور تکنیک‌های بیولوژیک مولکولی مدرن و به روز استفاده از آنها در طب در دههٔ گذشته فوق‌العاده افزایش یافته است، اگرچه از زیست‌داروها برای درمان بیماری بیش از ۱۰۰ سال استفاده شده است.

 

زیست‌داروها متفاوت از داروهای سیستمیک سنتی که بر کل سیستم ایمنی بدن تأثیر می‌گذارند هستند، بیولوژیک‌ها قسمت‌های خاصی از دستگاه ایمنی بدن را هدف قرار می‌دهد. تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری در داروهای جدید در صنعت بیولوژیک ۶۵٫۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸ بود. هم اکنون تعداد محصولاتی که با فرایند بیوتکنولوژی در ایران تولید می‌شود حدود ۱۵ محصول است. حدود ۸ شرکت دارویی ایرانی با فناوری بیوتکنولوژی محصولات دارویی تولید و به بازار دارویی کشور عرضه می‌کنند. بیشتر فرآورده‌های بیوتکنولوژیک که در بازار دارویی ایران وجود دارد از طریق تحقیقات شرکت‌های دانش بنیان ساخته شده است.

 

بنابراین گزارش، کشورمان در تولید زیست‌داروها یا داروهای بیولوژیک به درجه ای از پیشرفت رسیده است که امروز می تواند کشوری برای صادرات این داروها باشد و در همین زمینه نیز آماده انتقال فناوری به کشورهای ترکیه و مالزی است. امیرحسین کارآگاه، دبیر کل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران  در این باره به ایرنا گفته است: "انتقال فناوری به کشورهای صاحب نام، نشان دهنده توانمندی و ظرفیت بسیار بالای کشور در این حوزه است که باید به نحو مطلوب از آن بهره برد. مالزی به عنوان کشوری برخوردار از توانمندهای علمی بالا در بین کشورهای اتحادیه کشور های جنوب شرق آسیا (آسه آن)، متقاضی فناوری دارویی از ایران است.

 

داروهای بیولوژیک ایرانی به کشورهای اطراف مانند روسیه، عراق، آذربایجان، ارمنستان، سوریه و قزاقستان صادر می شوند. بخش اعظم صاردات ما به کشور روسیه که خود صاحب فناوری و علم در این زمینه است، صورت می گیرد. بیش از چهار سال از صادرات داروهای درمان بیماران MS می گذرد، ارزش سالانه صادرات داروهای شرکت های وابسته به این انجمن حدود 40 میلیون دلار است. با گشایش های انجام گرفته میزان صادرات این مجموعه در سال های آتی افزایش چشمگیر یابد. سرمایه گذاری بسیار زیادی در کشور عراق برای صادرات دارو انجام گرفته است، اما نتوانستیم معادل این میزان سرمایه گذاری، بهره لازم را ببریم.

 

18 داروی بیولوژیک و نوترکیب در چند سال گذشته در شرکت های عضو انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران  تولید شده است. این اقلام سالانه حدود 700 میلیون دلار صرفه جوبی ارزی به همراه داشته که پیش بینی می شود تا سال 1400، به بیش از یک میلیارد دلار در سال برسد. در برخی از داروهای این مجموعه بیش از 90 درصد سهم بازار داخل را از نظر تعدادی به دست آورده ایم در حالی که از نظر ریالی سهم تولید داخل کمتر از 50 درصد است، افزود: به طور متوسط توانستیم 70 درصد سهم بازار داخل را بدست آوریم که این موضوع افتخاری بزرگ برای کشور است."

.

یادآور می شود: به منظورساماندهی کلیه امور مربوط تولید و صادرات  محصولات بيوتكنولوژي پزشكي و ايجاد هماهنگي، وحدت رويه و انسجام در بين فعالين عرصه مذكور و افزايش سطح قدرت چانه زني اين صنف در بازارهاي داخلی و خارجی و در مواجهه با سازمانهاي داخلي و ارتقاء سطح كيفي محصولات تولیدی و با هدف مديريت مدني و صنفي در امر تولید و جلوگيري از افزايش كاذب قيمتها و حفظ توازن و نظم و فراهم كردن امكان بهره برداري بيشتر از سرمايه گذاري براي تولید صحيح كالاي مورد بحث و همچنين استفاده و انتقال تجربيات علمي و عملي دست اندركاران و روزآمد نمودن آن  براي نيل به اهداف قانوني و حمایت از بهبود فضای کسب و کار و پاسخ گویی به مشکلات و نارسائی ها در چارچوب قوانین موضوعه کشور و دفاع از منافع مشروع اعضاء، انجمن تولیدکنندگان و صادركنندگان  محصولات بيوتكنولوژي پزشكي ايران به استناد بند (ك) ماده (5) قانون تشکیل اتاق بازرگاني، صنايع،معادن و كشاورزي ايران و ماده ( 5 ) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مطابق با مفاد زير تشكيل مي گردد. این انجمن در شهریور ماه سال 1392 مجوز فعالیت خود را از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با شماره ثبت 33236 کسب کرد.

کد خبر 548021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha