هویت شیعه؛ عامل اتحاد ایرانیان/موافقت بغداد با حضور سردار سلیمانی

خبرگزاری شبستان:هویت شیعه؛ عامل اتحاد ایرانیان، توانمندی ریاض در تامین امنیت زائران بعدا مشخص می‌شود، ۴ فرمان ضدایرانی آل سعود به رسانه ها درباره حج، موافقت بغداد با حضور سردار سلیمانی از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: هویت شیعه؛ عامل اتحاد ایرانیان، توانمندی ریاض در تامین امنیت زائران بعدا مشخص می‌شود، ۴ فرمان ضدایرانی آل سعود به رسانه ها درباره حج، موافقت بغداد با حضور سردار سلیمانی از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

فرماندار «تگزاس» به سایر ایالت‌های آمریکا: تحریم‌ها علیه ایران را حفظ کنید

«گرگ آبوت»، فرماندار ایالت «تگزاس»، بعد از پاسخ تند به نامه ترغیب‌گرانه دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر تجدید نظر ایالت‌ها در تحریم‌ها علیه ایران، همتایانش در تمامی دیگر ایالت‌های کشورش را به حفظ تحریم‌ها علیه ایران دعوت کرد.  

«آبوت» در نامه‌ای دو صفحه‌ای که بامداد چهارشنبه بعد از دیدار با «ران درمر»، سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن منتشر شد، از فرمانداران تمامی ایالت‌های آمریکا خواست درخواست اوباما درباره تحریم‌های ایالتی علیه ایران را نادیده بگیرند.

دولت «اوباما» چند ماه پیش اعلام کرد که در راستای تعهداتش در «برجام»، ایالت تگزاس و سایر ایالت‌ها را به تجدید نظر در سیاست‌های تحریمی‌شان علیه ایران «تشویق» کرده است.

«استفان مول» هماهنگ کننده دولت آمریکا در زمینه اجرای برجام روز 30 فرودین‌ماه سال جاری، با ارسال نامه‌ای به تمامی 50 فرماندار ایالت‌های آمریکا از آنها خواسته بود با توجه به حصول توافق هسته‌ای، در آن دسته از قوانین ایالت‌های خود که مانع همکاری شرکت‌ها با ایران می‌شوند، تجدید نظر کنند.

 «آبوت»، در نامه بامداد چهارشنبه توافق هسته‌ای ایران را اقدامی «بی‌پروا» خواند و در توضیح درباره دلیل این مدعا گفت که ایران «همواره پیمان‌های بین‌المللی را نقض کرده و اقدام به انجام آزمایش‌های موشکی دوربرد کرده است.»

اظهارات این فرماندار آمریکایی منعکس‌کننده یکی دیگر از ضعف‌های «برجام»، از لحاظ ملزم کردن واشنگتن به تعهداتش برای پایبندی به این توافق و رفع تحریم‌های اقتصادی علیه ایران است.  

آمریکا به موجب توافق هسته‌ای که در تیرماه سال گذشته بین ایران و گروه 1+5 امضا شد موظف به رفع تمامی تحریم‌های وضع شده به بهانه هسته‌ای علیه ایران است.

اما بر اساس قانون اساسی آمریکا، 30 ایالت این کشور می‌توانند تحریم‌هایی جداگانه علیه افراد، موسسات و کشورهای خارجی وضع کنند و رئیس جمهور آمریکا نمی‌تواند با صدور «فرمان اجرایی» این تحریم‌ها را متوقف کند.

در توافق هسته‌ای، ایالت‌های آمریکا به رفع تحریم‌های هسته‌ای ملزم نشده‌اند و دولت آمریکا تنها ضمانت داده این ایالت‌ها را به رفع تحریم‌ها تشویق کند.

 بند 25 «برجام» درباره لغو تحریم‌های ایالتی چنین می‌گوید: « چنانچه قانونی در سطح ایالتی یا محلی در ایالات متحده مانع از اجرای لغو تحریم‌های مشخص شده در این  برجام  شود،  ایالات  متحده،  با  در  نظر  گرفتن  تمامی  اختیارات  موجود،  گام‌های  مقتضی  را  به  منظور  تحقق اجرای آن (لغو  تحریم‌ها) اتخاذ  خواهد کرد. ایالات  متحده  به  طور  فعال،  مقامات  در  سطح  ایالتی  یا  محلی  را تشویق خواهد کرد که تغییرات در سیاست ایالات متحده منعکس شده در لغو تحریم‌های وفق این برجام را در نظر داشته و از اقداماتی که با این تغییر در سیاست همخوانی ندارد، خودداری  کنند».

«سید عباس عراقچی»، هماهنگ‌کننده ایرانی اجرای «برجام» چند ماه پیش در پاسخ به سوالی درباره همین دسته از تحریم‌های آمریکا گفته بود: «دولت مرکزی آمریکا نمی‌تواند از طرف آنها این تحریم‌ها را لغو کند ولی تعهد داده که این ایالت‌ها را تشویق کند که تحریم‌ها را بردارند».

فرماندار ایالت تگزاس در نامه بامداد چهارشنبه دلیل مخالفت با توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 را چنین بیان کرده است: «من به شدت با این توافق مخالفم چون امنیت ملی آمریکا و شریکان راهبردی این کشور، به ویژه مهم‌ترین متحد ما در خاورمیانه یعنی اسرائیل را تضعیف می‌کند.»

وی اضافه کرده توافق با «کشوری که دائماً 'مرگ بر آمریکا' می‌گوید... کوته‌بینانه و بی‌توجهی به واقعیت‌های ژئوپولتیک است.»

این مقام ضد ایرانی دو هفته پیش هم در نامه‌ای به دولت «باراک اوباما» اطلاع داده بود که ایالت تحت امرش، تگزاس تحریم‌ها علیه ایران را حفظ و آنها را تقویت خواهد کرد.

طرح سناتورهای آمریکایی برای منوط کردن رفع تحریم‌ها به گزارش «جمع‌بندی مبسوط» آژانس

دو نماینده مجلس سنای آمریکا طرحی پیشنهاد کرده‌اند که خواستار تمدید تحریم‌ها ضد ایران تا زمانی است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بتواند «صلح‌آمیز بودن» تمامی فعالیت‌های هسته‌ای ایران را تأیید کند.

طرح پیشنهادی «تیم کین» و «کریس مورفی» که سه‌شنبه شد، خواستار تمدید «قانون تحریم‌ ایران» است. این قانون که سال 1996 در کنگره آمریکا تصویب شده در پایان سال جاری میلادی منقضی می‌شود؛ و به همین دلیل، نمایندگان کنگره آمریکا خواستار تمدید آن هستند.

کاخ سفید قانونگذاران را به اجتناب از اقدام عجولانه در این باره دعوت کرده است.

این طرح در صورت تصویب مقرر کند که تحریم‌ها علیه ایران زمانی برداشته شود که رئیس‌جمهور آمریکا بتواند به کنگره گواهی بدهد که مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به 'جمع‌بندی مبسوط' رسیده و می‌تواند تأیید کند که تمامی فعالیت‌های برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است.

کشورهای غریی به رهبری آمریکا ایران را به پیگیری اهداف نظامی در لفافه برنامه هسته‌ای متهم می‌کنند. جمهوری اسلامی ایران، همواره این ادعا را رد و بر مصارف صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای خود تأکید کرده است.

به نوشته هیل، «تیم کین» و «کریس مورفی» هدف از معرفی طرح پیشنهادی برای تمدید قانون یادشده را ضمانت صلح‌آمیز بودن مواد هسته‌ای موجود در ایران عنوان کرده‌اند.

این دو سناتور مشخص نکرده‌اند که رئیس‌جمهور آمریکا چه زمانی می‌تواند درباره صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران به کنگره گواهی دهد، اما توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5، چشم‌انداز وقوع این اتفاق را مصادف با «روز انتقال» قرار می‌دهد.

مطابق برجام، روز انتقال، هشت سال بعد از تصویب این توافق هسته‌ای و یا همزمان با ارائه گزارشی که رسیدن آژانس به جمع‌بندی مبسوط را تأیید کند، فراخواهد رسید.

نهاد دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل متحد، در آن گزارش تأیید خواهد کرد که تمامی مواد هسته‌ای موجود در ایران برای اهداف صلح‌آمیز هستند. 

«هویت شیعه» اقشار ایرانیان را متحد نموده/رویکرد ضدصهیونیستی و ضدآمریکایی ایران اهالی منطقه را جذب کرده است

نشریه «امریکن اینترست» در گزارشی تحت عنوان به «تعویق افتادن تغییر رفتار ایران» نوشت: به نظر نمی‌رسد که انتخاب شدن میانه‌روها در ایران تاثیر زیادی بر تصمیم گیرندگان واقعی چون «آیت الله احمد جنتی» روحانی فوق اصولگرا که هفته جاری به سمت ریاست شورای خبرگان رهبری انتخاب شد، بگذارد.

بر اساس این گزارش، آن چه که اینک در ایران انجام می‌پذیرد نشان می‌دهد که تقریبا نمی‌توان از این کشور رفتار صلح جویانه انتظار داشت و متاسفانه ارزش‌های اصولگرایانه و تندروی در بطن حکومت و سیاست خارجی ایران وجود دارد.

نشریه یاد شده نوشت: ایران کشوری چند قومیتی با اقوام کرد، عرب، آذری، بلوچی و برخی دیگر است که در قلمرو کشور با فارس‌ها که 60 درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند اشتراک دارند اما در کل بخش عمده جمعیت ایران شیعه هستند. در این بین این کشور نیاز به هویت عقیدتی برای اتحاد کشورش دارد و «هویت شیعه» این ویژگی را دارد. هویت شیعه پیوند عقیدتی است که کشور را بیش از ملیت گرایی فارسی با هم متحد نگه داشته است و اگر ایران تعصب سفت و سختش به شیعه را قربانی نماید،‌ آنگاه با شبه نیرویی مواجه می‌شود که بسیاری دیگر از کشورهای چند قومیتی چون اتحاد جماهیر شوروی و یوگسلاوی سابق  را در دهه‌های گذشته چند تکه نمود.

رسانه یاد شده سپس می‌نویسد: اگر چه اتحاد در ایران با سیاست‌های تندروی شیعه در هم آمیخته و مواضع بین‌المللی‌ این کشور در نفرت از اسرائیل یا آمریکا است و حتی شدیدتر شده، اما ایران می‌خواهد مبدل به یک قدرت بزرگ جهانی مسلط بر خاورمیانه غنی از نفت شود و متحدان و شرکای شیعه‌‌اش که درصد زیادی را از جمعیت ساکن  اطراف خلیج فارس را شکل می‌دهند سربازان این کشور در این برنامه هستند که می‌توان به علوی‌های سوریه و حزب‌الله لبنان اشاره کرد که این آخری به حوثی‌های یمنی حامی ایران نیز کمک می‌کند اما باید گفت این امر (نفوذ ایران در منطقه) تنها با تعامل با شیعیان میسر نمی‌شود و در این میان ایران نیاز دارد تا حضورش در منطقه و کشورهای عمدتا سنی جهان عرب را مشروعیت بخشد و این البته مکانی است که رویکرد خشم نسبت به آمریکا و اسرائیل کارایی پیدا خواهد کرد.

مواضع ایران در ذات خود به عنوان «تنها کشور مقاوم در برابر امپریالیسم آمریکا و صهیونیسم تجاوز کار» مطرح است. موردی که موجب بی اعتبار شدن و از سکه افتادن قدرت‌های سنی و روحانیونی می‌شود که یا بی‌تاثیرند یا متحدان سازگار با آمریکا هستند و این اتهامی است که ایران به عربستان سعودی نسبت می‌دهد. اگر این کشور رویکرد ضد صهیونیست و ضد آمریکا را از سیاست خارجی خود دور کند، آنگاه مشروعیت لازم در تلاش برای جلب قلوب و اذهان مردم در خاورمیانه نوین را نخواهد داشت. بدون ایده‌های شیعه، ساختار سلسله مراتبی شیعه و ایده مقاومت اسلامی که بر پایه نفرت از آمریکا و اسرائیل بنا شده‌اند، ایران قدرت توانمند فرامرزی نخواهد شد.

 در  خاتمه این مطلب آمده است: البته این حقایق بدین مفهوم نیستند که باید از جنبه‌های تغییرات در ایران ناامید و سرخورده شویم و یا از نبرد اجتناب ناپذیر بین ایران و آمریکا صرف نظر نماییم. البته ما در دوره جنگ سرد یاد گرفتیم که می‌توانیم برخی اوقات توافق واقع بینانه با رقبای راهبردی خود داشته باشیم و دلایل موجهی برای آمریکا و ایران وجود دارد که می‌توانند از نبرد اجتناب نمایند حتی در صورتی‌که ما به سوی محدود کردن رویکردهای تجاوزکارانه منطقه‌ای ایران پیش ‌رویم.

پارلمان عربی از ادعای مالکیت امارات بر جزایر سه‌گانه حمایت کرد

پارلمان عربی، روز سه‌شنبه بار دیگر حمایت قاطع خود را از ادعای امارات درباره مالکیت جزایر سه‌گانه ایرانی در خلیج فارس اعلام کرد.

به گزارش بخش انگلیسی‌زبان خبرگزاری امارات، این پارلمان بار دیگر ایران را به «اشغال» این جزایر متهم کرد و رویکرد امارات برای بررسی این مسئله را «صلح‌آمیز» و مبتنی بر حسن همجواری خواند.

«احمد الجروان»، رئیس پارلمان کشورهای عربی، این اظهارات را در پنجمین جلسه اولین دوره قانونگذاری این پارلمان عنوان کرد.

وی از ایران خواست به «اشغال» سه جزیره  «ابوموسی»، «تنب کوچک» و «تنب بزرگ» پایان دهد.

امارات متحده عربی، در سال‌های گذشته به تحریک دولت‌های غربی مدعی مالکیت این سه جزیره شده است. این در حالی است که حاکمیت جمهوری اسلامی ایران بر جزایر سه‌گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک ریشه در دورهٔ حکومت‌های تاریخی ایرانی دارد.

جزایر سه‌گانه در سال ۱۹۰۸ به طور کامل تحت اشغال بریتانیا در آمد اما تا سال ۱۹۷۱ هیچ‌یک از دولت‌های وقت ایران این اشغال را قبول نداشتند.

سرانجام در سال ۱۹۷۱ پس از توافق ایران و بریتانیا و پیش از خروج نیروهای نظامی بریتانیا از منطقه و قبل از تأسیس کشور امارات عربی متحده، ابوموسی به همراه تنب بزرگ و تنب کوچک پس از نزدیک به ۷۰ سال شکایت‌های مداوم دولت ایران علیه اشغالگری بریتانیا سرانجام به ایران بازگردانده شد.

توانمندی ریاض در تامین امنیت زائران بعدا مشخص می‌شود/ عربستان به دنبال بیرون نگه داشتن ایران از جهان اسلام است

روزنامه آمریکایی «کریستین ساینس مانیتور» در تحلیلی پیرامون آخرین فعل و انفعال بین ایران و عربستان به ویژه در زمینه برگزاری مناسک حج نوشت: تصمیم عربستان در عدم اجازه ورود به زائران ایران بر تنش موجود خواهد افزود و در سرتاسر منطقه گسترش می‌یابد اما این که آیا عربستان می‌تواند امنیت زائران حج را بعد از فاجعه سال گذشته که صدها و شاید هزاران زائر زیر دست و پا کشته شدند تامین کند یا خیر،  موردی است که بعدا مشخص می‌شود.

این روزنامه آمریکایی در ادامه با مطرح کردن موضوع امنیت زائران نوشت: موارد امنیتی موجب دردسر زائران شده است. در پی  هجوم مردم در مراسم سال گذشته، آن مراسم به کشنده‌ترین رویداد مذهبی در نوع خود مبدل شد و بنابر تخمین‌های رسانه‌ای 2400 زائر در این حادثه جان باختند که از این تعداد بیش از 450 زائر ایرانی بودند. هرچند که شاهزاده «محمد بن نائف» که مسئولیت امنیت حج را بر عهده دارد، در ماه مه از انجام تدابیر جدید چون تسلط ماموران به زبان انگلیسی (!)  و توجه ویژه به ناتوانان جسمی خبر داد و ولی هیچ اشاره‌ای  به فاجعه سال گذشته نکرد.

 ممنوعیت در مراسم حج البته ضررهای اقتصادی نیز برای عربستان دارد و ایرانیان نیز یکی از بهترین کشورهای حاضر در حج بوده‌اند اما هزینه کردن عربستان  ممکن است برای این کشور که هدفش انزوای ایران است ارزش داشته باشد.

 «بروس ریدل» مدیر اندیشکده «بروکینگز» در این زمینه معتقد است: « عربستان سعودی در حال شدت بخشیدن به تنش خود با ایران جهت سلب مشروعیت این کشور و محدود ساختن نفوذ ایران در جهان اسلام است. هرچند بیشتر کشورهای اسلامی روابط خود را با ایران بحرانی نمی‌کنند اما دنباله روی حتی تعدادی کشور نیز از عربستان باعث ایجاد مواردی برای ایران می شود و با وجودی که ایران با توافق هسته‌ای به کشوری منفور پایان داد اما با این اقدام عربستان، ایران از جریان اصلی مسلمین باز هم بیرون خواهند ماند.»

وبگاه شبکه خبری «سی.‌ان.‌ان» در تحلیلی پیرامون آخرین تنش‌های ایران و عربستان نوشت: عدم حضور زائران ایران در مناسک حج به اقتصاد عربستان سعودی آسیب وارد می‌نماید زیرا عربستان سعودی از مسیر جهانگردی مذهبی حدود 18 میلیارد دلار در سال درآمد دارد و ایرانیان نیز یکی از بزرگترین گروه‌های زائران را با جمعیتی حدود 60 هزار نفر شکل می‌دهند.

 سی. ان . ان در ادامه گزارش خود نوشته است: تنش بین ایران و عربستان سعودی به عنوان دو رقیب منطقه‌ای،بعد از قطع روابط دیپلماتیک ریاض با تهران که به دنبال حمله به سفارتخانه‌اش در ایران و نیز اعدام روحانی شیعه برجسته در عربستان رو به وخامت گرویده است.

در این بین سخنگوی وزارت خارجه ایران در گفت‌و‌گوی تلویزیونی مقام‌های سعودی را متهم نمود که از ارائه حمایت‌های کنسولی و امنیتی به زائران ایرانی خوداری کردند اما مقام‌های سعودی نیز در واکنش اعلام کردند این ایران بود که از امضا پیش‌نویس توافق برای حج امسال سرباز زد و این امر  نشان از تمایل این کشور در سیاسی کردن قضیه دارد.

شبکه خبری آمریکایی در خاتمه گزارش خود با اشاره به کشته شدن زائران کشورهای مسلمان در مراسم حج سال گذشته نوشت: آخرین تنش عمده بین دو کشور ایران و عربستان در مکان‌های مقدس عربستان در سال 1987به زمانی بر می‌گردد که بیش از 400 نفر زائر که عمدتا شیعیان ایرانی بودند، در برخورد با نیروهای امنیتی سعودی و در پی تظاهرات ضد غربی در مکه کشته شدند.

مهر:

همکاری نظامی و اطلاعاتی آمریکا با کشورهای منطقه علیه ایران

«ریچارد نفیو» عضو سابق تیم مذاکره کننده آمریکا در توافق هسته ای با ایران و رابرت اینهورن عضو سابق وزارت خارجه آمریکا در تحلیلی برای موسسه بروکینز برجام را نقطه مشترکی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای ارزیابی کردند.

در این مقاله دو تحلیل گر بروکینز می نویسند هرچند توافق هسته ای بر خلاف میل و خواسته متحدان آمریکا در خاورمیانه بود ولی توانست مانع ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای شود.

نفیو در یک سخنرانی در موسسه بروکینز نیز به توافق هسته ای به عنوان جلوگیری کننده از جنگ علیه ایران اشاره می کند. وی اعتقاد دارد پیش از برجام حمله نظامی به ایران تنها گزینه آمریکا بود ولی ما توانستیم با توافق هسته ای توازنی در منطقه ایجاد کنیم.

نفیو در نشست اندیشکده بروکینز که با موضوع توافق هسته‌ای با ایران برگزار شد، بار دیگر تأکید کرد که واشنگتن باید همکاری‌های اطلاعاتی و نظامی خود با کشورهای منطقه را علیه ایران افزایش دهد.

رابرت اینهورن در این نشست گفت: ارزیابی های او و همکارش نفیو در موسسه بروکینز نشان می دهد هیچ یک از کشورهای خاورمیانه به خصوص مصر درصدد رسیدن به سلاح اتمی نیستند.

اینهورن و نفیو در گزارش خود برای موسسه بروکینز معتقدند عربستان بیشترین تمایل را برای رسیدن به سلاح اتمی دارد ولی در شرایط کنونی این کشور توان رسیدن به این امکان را ندارد.

اینهورن گفت امارات متحده عربی ایران را تهدیدی بسیار بزرگ برای خود می‌داند، اما بعید است که به سمت سلاح اتمی حرکت کند.

تلاش ایران و ترکیه برای گسترش همکاری های بانکی

ابراهیم طاهریان فرد سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری ترکیه در دیدار با  اقای مراد چاتینکایا، رئیس جدید بانک مرکزی جمهوری ترکیه در خصوص توسعه همکاری های بانکی میان دو کشور گفتگو وتبادل نظر بعمل آورد .

در این دیدار طرفین در مورد اهمیت ایجاد تسهیلات لازم برای اجرای تفاهمات انجام یافته در بیست و پنجمین کمیسیون مشترک دو کشور و ضرورت اجرایی شدن کلیه مفاد مورد توافق تاکید نمودند.

اعزام کار آموزان شبکه بانکی ایران به ترکیه، تشکیل کمیته مشترک بانکی، تاسیس و توسعه فعالیت مشترک بانکی دردو کشور، گفتگو در خصوص تعیین زمان مناسب برای انجام سفر هیات اتحادیه بانک داران ترکیه به تهران و سفر هیات نمایندگان بانک های ایران به ترکیه، ضرورت رفع موانع و مشکلات موجود بانکی و موضوع تاخیر پرداخت بدهی شرکت گنت الکتریک به ایران از جمله مهمترین مباحث مطرح در این دیدار بود .

ع آگاه به مهر خبر دادند:

۴ فرمان ضدایرانی آل سعود به رسانه ها درباره حج/ دربار به هم ریخت

ریاض که در صدد تحمیل شروط غیر عقلانی خود به دولت جمهوری اسلامی ایران و تحقق حجی غیر عزتمندانه برای حجاج کشورمان بود، نه تنها به هدف خود در این زمینه دست نیافت، که هم اکنون با تبعات سوء ناشی از برخورد و مواجهه سیاسی خود با مقوله حج دست و پنجه نرم می کند.

در این باره منابع آگاه به خبرگزاری مهر اعلام کردند که پس از تصمیم قطعی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدم حضور در مراسم حج امسال، عده ای از شاهزادگان سعودی و حتی تعدادی از مقامات وزارت حج عربستان نارضایتی خود را از رفتار سیاسی و به دور از عقلانیت مقامات ارشد دربار اعلام کرده اند.

این در حالی است که شاهزاده «محمد بن نایف» ولیعهد در آستانه برکناری و «محمد بن سلمان» جانشین وی سعی دارند خود را از اتهام کارشکنی در مذاکرات هیات های ایرانی و سعودی مبرا کرده و در پاسخ دیگر شاهزادگان دربار، تقصیر را بر گردن یکدیگر بیاندازند.

از سوی دیگر؛ مقامات دربار به رسانه های سعودی و همچنین رسانه های قطری و اماراتی وابسته به خود دستورداده اند تا ۴ محور را در تحلیل ها و گزارش های خود در خصوص رخدادهای به وجود آمده در مراسم حج امسال در دستور کار قرار دهند.

موارد تاکید شده در این دستور العمل که روز یکشنبه ۹ خرداد ماه و پس از اعلام رسمی مقامات کشورمان مبنی بر عدم حضور حجاج ایرانی در مراسم حج امسال به رسانه ها مخابره شده است، به شرح زیر است:

الف) در تحلیل ها و گزارش ها باید جمهوری اسلامی ایران به عنوان مقصر اصلی عدم برگزار حج امسال برای ایرانیان قلمداد و معرفی شود.

ب) هیچ یک از رسانه ها حق بیان شروط آل سعود در خصوص عدم حمل قرآن های با ترجمه فارسی توسط زوار ایرانی، عدم نصب پرچم ایران بر جایگاه زوار ایرانی، عدم حضور پزشکان ایرانی در منا و عرفات و... را ندارد.

ج) لازم است در تحلیل ها و گزارش های رسانه ای بر روی سیاسی کردن مقوله حج از سوی ایران مانور ویژه ای داده شود.

د) رسانه ها حق ندارند کمترین اشاره ای بر تاکید جمهوری اسلامی ایران مبنی بر حفظ عزت زوار ایرانی در عربستان داشته باشند.

منابع آگاه در گفت و گو با خبرگزاری مهر تاکید کردند که مقامات دربار سعودی به رسانه ها اخطار داده اند که هرگونه خبر یا تحلیلی خارج از چارچوب عنوان شده، منجر به برخوردهای شدید با آنها خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

امریکن اینترست: رویکرد ضدآمریکایی ایران اهالی منطقه را جذب کرده است

نشریه «امریکن اینترست» در گزارشی تحت عنوان به «تعویق افتادن تغییر رفتار ایران» نوشت: آن چه که اینک در ایران انجام می‌پذیرد نشان می‌دهد که تقریبا نمی‌توان از این کشور رفتار صلح جویانه انتظار داشت و متاسفانه ارزش‌های اصولگرایانه و تندروی در بطن حکومت و سیاست خارجی ایران وجود دارد.

بر این اساس ایران کشوری چند قومیتی با اقوام کرد، عرب، آذری، بلوچ و برخی دیگر است که در قلمرو کشور با فارس‌ها که 60 درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند اشتراک دارند اما در کل بخش عمده جمعیت ایران شیعه هستند. در این بین این کشور نیاز به هویت عقیدتی برای اتحاد کشورش دارد و «هویت شیعه» این ویژگی را دارد.

هویت شیعه پیوند عقیدتی است که کشور را بیش از ملیت گرایی فارسی با هم متحد نگه داشته است و اگر ایران تعصب سفت و سختش به شیعه را قربانی نماید،‌ آنگاه با شبه نیرویی مواجه می‌شود که بسیاری دیگر از کشورهای چند قومیتی چون اتحاد جماهیر شوروی و یوگسلاوی سابق  را در دهه‌های گذشته چند تکه نمود.

رسانه یاد شده سپس می‌نویسد: اگر چه اتحاد در ایران با سیاست‌های تندروی شیعه در هم آمیخته و مواضع بین‌المللی‌ این کشور در نفرت از اسرائیل یا آمریکا است و حتی شدیدتر شده، اما ایران می‌خواهد مبدل به یک قدرت بزرگ جهانی مسلط بر خاورمیانه غنی از نفت شود و متحدان و شرکای شیعه‌‌اش که درصد زیادی را از جمعیت ساکن  اطراف خلیج فارس را شکل می‌دهند سربازان این کشور در این برنامه هستند که می‌توان به علوی‌های سوریه و حزب‌الله لبنان اشاره کرد که این آخری به حوثی‌های یمنی حامی ایران نیز کمک می‌کند اما باید گفت این امر (نفوذ ایران در منطقه) تنها با تعامل با شیعیان میسر نمی‌شود و در این میان ایران نیاز دارد تا حضورش در منطقه و کشورهای عمدتا سنی جهان عرب را مشروعیت بخشد و این البته مکانی است که رویکرد خشم نسبت به آمریکا و اسرائیل کارایی پیدا خواهد کرد.

مواضع ایران در ذات خود به عنوان «تنها کشور مقاوم در برابر امپریالیسم آمریکا و صهیونیسم تجاوز کار» مطرح است. موردی که موجب بی اعتبار شدن و از سکه افتادن قدرت‌های سنی و روحانیونی می‌شود که یا بی‌تاثیرند یا متحدان سازگار با آمریکا هستند و این اتهامی است که ایران به عربستان سعودی نسبت می‌دهد.

اگر این کشور رویکرد ضد صهیونیست و ضد آمریکا را از سیاست خارجی خود دور کند، آنگاه مشروعیت لازم در تلاش برای جلب قلوب و اذهان مردم در خاورمیانه نوین را نخواهد داشت. بدون ایده‌های شیعه، ساختار سلسله مراتبی شیعه و ایده مقاومت اسلامی که بر پایه نفرت از آمریکا و اسرائیل بنا شده‌اند، ایران قدرت توانمند فرامرزی نخواهد شد.

در  خاتمه این مطلب آمده است: البته این حقایق بدین مفهوم نیستند که باید از جنبه‌های تغییرات در ایران ناامید و سرخورده شویم و یا از نبرد اجتناب ناپذیر بین ایران و آمریکا صرف نظر نماییم. البته ما در دوره جنگ سرد یاد گرفتیم که می‌توانیم برخی اوقات توافق واقع بینانه با رقبای راهبردی خود داشته باشیم و دلایل موجهی برای آمریکا و ایران وجود دارد که می‌توانند از نبرد اجتناب نمایند حتی در صورتی‌که ما به سوی محدود کردن رویکردهای تجاوزکارانه منطقه‌ای ایران پیش ‌رویم.

ارنست: ایران و آمریکا طرحی برای مبارزه مشترک با داعش ندارند

جاش ارنست سخنگوی رییس جمهوری آمریکا در کنفرانس خبری روز سه شنبه کاخ سفید گفت که آمریکا و سایر اعضای گروه ائتلاف علیه داعش معتقدند که هر اقدامی درجهت دامن زدن به اختلافات فرقه ای در عراق درنهایت به نفع داعش تمام خواهد شد.

ارنست با اشاره به این که همه همسایگان عراق از جمله ایران نیز دراین باور با آمریکا و گروه ائتلاف هم عقیده هستند، مدعی شد: یکی از دلایل این که ایران در نبرد آزادسازی فلوجه مشارکت می کند نیز همین باور است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره احتمال هر گونه همکاری نظامی میان ایران و آمریکا در نبرد با داعش گفت که او اطلاعی از هیچ گونه طرحی در رابطه با احتمال چنین همکاری هایی ندارد.

سخنگوی اوباما همچنین گفت: همانطور که مسئولان واشنگتن بارها گفته اند آمریکا آماده است تا دراین مبارزه هر گونه کمکی را دراختیار نیروهای تحت فرماندهی دولت عراق قرار دهد.

ارنست اضافه کرد که انتظار آمریکا از نیروهای عراقی نیز این است که در راستای تعهدات انساندوستانه بین المللی عمل کرده و برای نجات جان مردم فلوجه تلاش کنند.

وی گفت: داعش بدنبال بهانه ای است تا با ایجاد هرج ومرج و دامن زدن به اختلافات فرقه ای به حیات خود در منطقه ادامه بدهد.

این در حالیست که تحولات پنج سال گذشته در خاورمیانه نشان داد که جریان های تکفیری- تروریستی بیشتر زیر پرچم برخی کشورهای متحد آمریکا در خاورمیانه شکل گرفته اند و تداوم پشتیبانی این کشورها از جریان های تکفیری دامن زننده ی بحران های کنونی در خاورمیانه است.

به همین دلیل بود که سال گذشته «جو بایدن» معاون رییس جمهوری آمریکا به صراحت اعلام کرد که همپیمانان آمریکا در خاورمیانه پشت سر شکل گیری داعش و گسترش این گروه قرار دارند.

اما ایران در این مدت تمام تلاش خود را برای حفظ نظم و امنیت در خاورمیانه از راه پشتیبانی از ساختار سیاسی در کشورهای درگیر بحران همچون عراق و سوریه به کار برده است.

جنگ چریکی کارآمدترین شیوه نبرد با داعش است/ موافقت بغداد با حضور سردار سلیمانی

"هادی العامری" در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبکه خبری العالم در عراق تصریح کرد: الحشد الشعبی با دستور نخست وزیر سابق تاسیس شد که نخست وزیر کنونی عراق نیز بر آن تاکید کرد. این هیئت نظیر سایر نهادها مثل نهاد سلامت و پاکدستی، حج، شهداء، زندانیان، ارتباطات و رسانه به طور مستقیم با نخست وزیر مرتبط است.

العامری تصریح کرد: هیئت الحشد الشعبی را رئیس و نایب رئیس اداره می کند و این هیئت گروهی از تشکیلات و تیپ ها و یگان های مستقل را از نظر عملی و اداری مدیریت می کند.

العامری گفت که او مسئولیتی در هیئت الحشد الشعبی ندارد بلکه یک رزمنده و مقابله کننده با داعش است و همچنین نماینده در پارلمان عراق می باشد.

العامری اشاره کرد که در جریان تصدی وزارت حمل و نقل، دفتر نخست وزیری وی را مامور امنیت دیالی و مقابله با داعش کرد و با نهادهای امنیتی در دیالی از فرماندهی عملیات دجله گرفته تا فرماندهی لشکر پنج و پلس دیالی کار و همکاری کرد و به عنوان یک تیم واحد و منسجم عمل کرد و در نهایت دیالی توانست بر داعش پیروز شود و همه اراضی این استان آزاد شد.

دبیرکل سازمان بدر، وجود اختلاف بین الحشد الشعبی و نهادهای امنیتی و نظامی را رد و تاکید کرد: روابط بردرانه، صمیمی و مستحکمی با وزارت دفاع و تشکیلات نظامی زمینی و هوایی برقرار است.

وی افزود: دیدگاهها و مواضع در بسیاری از پرونده‌ها همسان است. تفاهمی بزرگ و در سطح بالا بین دوطرف وجود دارد. العامری اشاره کرد که اختلافات در جزئیات است.

وی افزود: ما عملیات (فلوجه) را از نزدیک دنبال می کنیم و درخصوص لزوم رفتن برای اجرای عملیات تصمیم می گیریم. ما در نهادی برای گذران زندگی (امرار معاش) نیستیم بلکه داوطلب شدن ما براساس فتوای مرجعیت برای آزادسازی کشورمان از شر داعش صورت گرفت لذا ما بدنبال کار هستیم و اینکه عملیات ضروری چیست؟ لذا ما همواره در هر عملیاتی پیشتاز هستیم.

دبیرکل سازمان بدر خاطرنشان کرد: حتی درباره عملیات فلوجه، ما می خواستیم یکسال قبل آغاز شود و بر اولویت آن به خاطر نزدیک بودن این شهر به بغداد اصرار می ورزیدیم و یک نقطه ضعف بود. چه بسا غفلت می‌کردیم و مشکلاتی واقعی در صورت سقوط بغداد بروز می‌کرد، اما نخست وزیر به دلایلی که برخی از آنها درست بود، به رمادی رفت.

العامری افزود: همچنین نخست وزیر اولویت را به بیجی داد؛ باوجود اینکه ما آن را به فلوجه می دادیم و چه بسا توجیه های او در بسیاری اوقات قابل قبول و منطقی بود زیرا معتقد بود که اگر بیجی سقوط کند، ممکن است تکریت نیز سقوط کند و (در این صورت مجبور باشیم) عقب نشه و از سامرا دفاع می‌کنیم، و تنش طائفه‌ای افزایش یابد و ممکن است این وضعیت عراق را وارد تونل تاریکی کند لذا به بیجی رفته و روند آزادسازی آن را به پایان بردیم.

ایرنا:

رویترز از افزایش 13،3 درصدی واردات نفت آسیا از ایران خبر داد

خبرگزاری رویترز روز سه شنبه از توکیو گزارش داد که کشورهای آسیایی در ماه آوریل 13،3 درصد بر میزان واردات نفت خود از ایران افزودند.

براساس این گزارش، اگرچه قدرت های اقتصادی آسیایی تا سال گذشته قادر نبودند به سبب تحریم های اقتصادی بین المللی علیه تهران، از ایران نفت وارد کنند، اما با رفع این تحریم ها بعد از توافق جامع هسته ای کشورهای گروه 1+5 (برجام) با ایران، آنها هر ماه بر میزان خرید نفتی خود از ایران افزودند به گونه ای که فقط در ماه آوریل (فروردین - اردیبهشت) این حجم واردات، 13،3 درصد رشد داشته است.

رویترز مستند به برخی اطلاعات اقتصادی آسیا، سرعت بازگشت ایران بعد از رفع تحریم ها علیه تهران در ماه ژانویه به بازار انرژی جهان را «غیرقابل تصور» توصیف کرد و افزود: حتی ژاپن که تا ماه مارس گذشته برای بیمه محموله های نفتی از ایران مشکل داشت، نه تنها در ماه آوریل از میزان خرید نفتی خود از ایران نکاست، بلکه در ماه آوریل نیز بعد از چین، هند و کره جنوبی، بیشترین خرید نفتی را از ایران انجام داد.

این گزارش همچنین به نقل از آمارهای دولتی کشورهای آسیایی و نیز موسسه بین المللی رد یابی کشتی اعلام کرد که بزرگترین مشتریان نفتی ایران ماه گذشته (آوریل) روی هم رفته یک میلیون و 300 هزار بشکه نفت از ایران وارد کردند.

رویترز همچنین پیش بینی کرد که صادرات نفت ایران به کشورهای آسیایی در ماه مه (جاری که امروز پایان می یابد) با 60 درصد رشد به 2 میلیون و 300 هزار بشکه در روز برسد.

براساس این گزارش، ایران تا قبل از سال 2012 روزانه حدود 2 میلیون و 500 هزار بشکه نفت صادر می کرد که بیش از نیمی از آن به کشورهای آسیایی و عمدتا چین، کره جنوبی، هند و ژاپن صادر می شد.

اما بازگشت سریع ایران به بازار فروش نفت بعد از برجام، موجب شده است تا با افزایش نسبی قیمت نفت در هفته اخیر در بازار جهانی، رقبای خاورمیانه ای ایران بر این روند رشد تولید و فورش ایران رشک برده و در سیاستگذاری های تولید و صادرات نفت خود تغییراتی ایجاد کنند.

برای مثال، عراق اعلام کرده است که در ماه ژوئن 5 میلیون بشکه نفت بیش از قبل وارد بازار انرژی جهان خواهد کرد و عربستان سعودی نیز قرار است در رقابت با ایران، نفت بیشتری را روانه بازار کند.

این گزارش، از کاهش 670 هزار بشکه ای (5 درصد) واردات نفت چین در ماه آوریل از ایران خبر داد و در عین حال افزود: در مقابل، هند 390 هزار بشکه (50 درصد) بیش از ماه قبل از ایران نفت وارده کرده است.

اگرچه واردات نفت ژاپن از ایران با 72 درصد کاهش به کمتر از 20 هزار بشکه رسیده است، اما کره جنوبی نیز با 90 درصد افزایش، 237 هزار بشکه بیش از ماه قبل آن (مارس) از ایران نفت وارد کرده است.

با این وجود، هر چهار کشور آسیایی در ماه آوریل در مجموع یک میلیون و 320 هزار و 370 بشکه نفت از ایران وارد کرده بودند که این رقم در مقایسه با یک میلیون و 165 هزار و 808 بشکه ماه مارس، 13،3 درصد رشد داشته است.

کد خبر 548016

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha