به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امروز(11 خرداد) همایش روسای دانشگاه های علوم پزشکی منطقه 4 آمایشی کشور که در اهواز برگزار شد، با بیان اینکه تمام تلاش ما استفاده از ظرفیت های آموزشی در این استان است، گفت: خوزستان دارای سابقه علمی، فرهنگی، ایثار و مقاومتی است که که توسط شهدا و جانبازان به رقم خورده از این رو لازم است تلاش مضاعف تری نسبت به سایر استان ها، جهت توسعه و گسترش این استان به ویژه در بخش دانش پزشکی ایجاد شود.
وی تصریح کرد: در این راستا عوامل اجرایی استان نباید تنها به سیاست های کلی ابلاغ شده از جانب وزارت بهداشت اکتفا کنند بلکه توجه به جزئیات نیز باید مدنظر قرار گیرد که البته دانشگاه علوم پزشکی اهواز در این مسیر بسیار خوب عمل و مأموریت ها را به درستی درک کرده است.
لاریجانی، با اشاره به اینکه زمانی که دانشگاه اهداف خود را بر مبنای شناسایی، سنجش و تمرکز ظرفیت ها و توانمندی های خود و با یک برنامه مشخص پایه ریزی کند، قطعا می تواند موفق تر از این عمل کند، افزود: دانشگاه های علوم پزشکی کشور با یک استراتژی روشن می توانند در صورت سرمایه گذاری و تمرکز، در زمینه های مختلف به عنوان یک قطب در سطح ملی مطرح شوند.
وی به پیشینه و تاریخ و پیشینه علمی دانشگاه جندی شاپور، بر احیای فرهنگی و علمی آن تاکید کرد و ادامه داد: جندی شاپور نقطه عطف علم پزشکی و حتی طب سنتی و صادرکننده و تولیدکننده علم و دانش نه تنها در کشور بلکه در خارج از مرزها بوده از این رو احیای فرهنگ و گذشته آن می تواند جزء مأموریت های جدید دانشگاه باشد.
معاون آموزشی وزیر بهداشت، با اشاره به فعالیت وزارت بهداشت در بحث آموزش، عنوان کرد: حوزه آموزش با پوشش دادن حدود 250 هزار دانشجو که 50 هزار دانشجو در قسمت غیردولتی و مابقی در قسمت دولتی مشغول تحصیل هستند و 18 هزار عضو هیئت علمی، نیمی از حجم کار وزارت بهداشت را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه درحیطه آموزشی توانستیم به توسعه چشمگیری دست یابیم و در زمینه تربیت دانشجو به خودکفایی رسیده ایم و دیگر نیازی به ورود متخصص ازخارج از کشور نداریم، تصریح کرد: نکته مهمی که باید دانشگاه های علوم پزشکی کشور مدنظر قرار دهند این است که عمده استعدادهای نخبه کشور متمایل به رشته های پزشکی بوده و خوشبختانه در زمینه سنجش آموزش پزشکی و توسعه دانشگاه ها ارتقای خوبی داشته ایم.
لاریجانی، با تاکید بر اینکه به دنبال هستیم آزمون های پزشکی را به تدریج بین المللی کنیم و در صورتی که دانشجویی مدارک بین المللی زبان داشته باشد نیازی به گذراندن واحدهای زبان در دانشگاه نداشته باشد، اظهار کرد: برای رسیدن به چشم انداز افق 1404 نیازمند فعالیت های مطلوب درتمام بخش های دانشگاه ها به ویژه در زمینه سرمایه گذاری در بخش پژوهش هستیم.
وی با بیان اینکه در شورای برنامه ریزی وزارت، چند مصوبه کمک کننده به دانشگاه ها به تصویب رسید که دانشکده های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی درصدی از واحدهای خود را به صورت مجازی ارائه کنند، یاد آور شد: همچنین دانشجویان حوزه پزشکی می توانند دروس عمومی را در طی تابستان نیز بگذرانند و افراد دارای مدارک زبان با ارائه مدارک معتبر از گذراندن واحد درسی معاف شوند.
معاون وزیر بهداشت، با اشاره به اینکه این مصوبه ها به احتمال زیاد از ابتدای سال تحصیلی جدید اجرایی و دوره های آموزش پزشکی کوتاه تر می شوند، تصریح کرد: در حوزه آموزش پزشکی اقدام های زیادی در دست اجراست و دانشگاه ها در اجرای طرح تحول سلامت به خوبی عمل می کنند و مصوبه های لازم به صورت دائم پیش می رود.
وی با اشاره به اینکه برای اجرا شدن فعالیت هایی همچون پزشک خانواده و آموزش پرستاری نیاز به یک برنامه ریزی خوب و منسجم داریم، بر توجه به اخلاق حرفه ای پزشکی تاکید کرد و اذعان داشت: در این زمینه نباید استانداردها فراموش شود و لازم است دانشگاه های علوم پزشکی هر منطقه با هم همکاری و همفکری داشته باشند تا به موفقیت برسند.
نظر شما