به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، علی یزدانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، امروز(11 خرداد) در کارگروه ستاد اقتصاد مقاومتی در استانداری خوزستان گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی، تحقق این موضوع به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص نقش صنایع کوچک و متوسط و ضرورت تقویت آنها، اضافه کرد: در این راستا باید گام های اساسی برای تقویت این صنایع و اشتغالزایی واحدها برداشته شود چراکه با تعطیلی آنها معیشت خانواده ها به خطر افتاده و اقتصاد کشور نیز ضربه خواهد دید.
یزدانی با بیان اینکه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و کارگروه اقتصاد مقاومتی کشور جلسات متعددی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و برنامه ریزی برای این موضوع برگزار کرده، افزود: تاکنون 6 جلسه برگزار شده و تصمیمات مهمی در این جلسات با مضمون اقتصادمقاومتی و کمک به توسعه کشور و تحرک اقتصادی آن اتخاذ شده است.
وی با اشاره به برخی مصوبات این کارگروه تصریح کرد: رونق، پیش بینی، بررسی و در نظر گرفتن مشوق ها و استفاده از پتانسیل صندوق های تابعه این وزارت برای واحدهای صنعتی دچار مشكل از جمله برنامه های در دست اقدام است.
یزدانی ادامه داد: همچنین ارائه تسهیلات بانکی به واحدهای صنعتی جدید و واحدهای نیمه کاره با پیشرفت 60 درصدی از جمله مصوبات این کارگروه در راستای اهداف عنوان شده است تا این واحدها قادر به خروج از رکود باشند و بتوانند فعالیت خود را ساماندهی کنند.
وی با بیان اینکه بانک ها موظف شده اند تا با ضمانت هایی که از سوی متقاضیان راه اندازی واحد های صنعتی ارائه می شود موافقت کنند، اذعان داشت: به این ترتیب تمام واحدهای نیمه تعطیل و تعطیل با اعطای تسهیلات بانکی راهاندازی و به حداکثر ظرفیت دست خواهند یافت.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران خاطر نشان کرد: هیچ گونه محدودیتی برای متقاضیان دریافت تسهیلات وجود ندارد و بانک مرکزی با ابلاغ مصوبه ای از بانک های استان ها خواسته است تا نسبت به تعیین تکلیف واحدهای متقاضی تسهیلات ظرف مدت یکماه اقدام کند.
یزدانی تاکید کرد: البته متقاضیان دریافت تسهیلات باید دارای مجوز باشند و بعد از تصویب در كارگروه تسهیلات برای دریافت تسهیلات به بانک ها و یا برای رفع مشكل به شركت های ارائه دهنده خدمات زیرساختی مانند گاز، آب، برق، تلفن معرفی می شوند.
وی به ارائه آماری از ثبت نام کنندگان پرداخت و بیان کرد: تا 9 خرداد امسال چهار هزار و 309 واحد و طرح صنعتی دارای مجوز برای دریافت تسهیلات در سامانه بهین یاب ثبت نام كردند كه از این تعداد سه هزار و 645 مورد واحد صنعتی و ۵۲۸ طرح صنعتی هستند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه 136 طرح یا واحد صنعتی مربوط به وزارت جهاد كشاورزی است، اضافه کرد: در استان خوزستان از مجموع طرح های اعلام شده 160 واحد صنعتی، 6 طرح صنعتی و دو واحد متعلق به جهاد كشاورزی برای دریافت تسهیلات در سامانه دریافت تسهیلات ثبت نام كرده اند.
وی با اشاره به وجود 87 هزار و 917 واحد صنعتی با پروانه بهره برداری در کل کشور اذعان داشت: این تعداد 80 هزار و 81 واحد آن كوچک، چهار هزار و 356 واحد متوسط و سه هزار و 480 واحد با اشتغال بالای 100 نفر می باشند.
یزدانی خاطر نشان کرد: از این تعداد واحدهای صنعتی 37 هزار و 148 واحد كشور در در شهرکهای صنعتی مستقر هستند که از این تعداد 34 هزار و 557 واحد كوچک و یک هزار و 723 مورد متوسط هستند.
وی همچنین به وضعیت واحدهای صنعتی خوزستان اشاره کرد و گفت: در این استان 2 هزار و 219 واحد صنعتی دارای پروانه هستند و از این تعداد 2 هزار و 10 واحد متعلق به صنایع کوچک، 87 واحد به صنایع متوسط و 122 واحد متعلق به صنایع بزرگ هستند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به فعالیت شهرک های صنعتی و ظرفیت این شهرک ها، اظهار کرد: در مجموع یک هزار و 225 واحد صنعتی در در شهرک های صنعتی قرار دارند که از این تعداد 337 واحد متوقف هستند و 952 واحد با کمتر از 50 درصد ظرفیت خود کار میکنند.
وی اظهار کرد: همچنین در خوزستان 526 واحد صنعتی با ظرفیت 50 تا 70 درصد فعالیت میکنند که باتوجه به ظرفیت موجود باید تلاش شود این واحدها با ظرفیت بالاتری فعالیت خود را ادامه دهند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در بخش دیگر سخنان خود بیان کرد: تعداد واحدهای تملک شده توسط بانک ها در خوزستان 63 واحد است كه این رقم 5.7 درصد كل كشور می باشد از این تعداد تنها یک مورد فعال و 62 مورد دیگر غیرفعال بودند.
وی یادآور شد: در كل كشور بیش از 100 هزار و 552 طرح صنعتی از سازمان صنعت، معدن و تجارت جواز تأسیس گرفتند كه از این تعداد سه هزار و 446 طرح در استان خوزستان می باشند.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالای استان در زمینه جذب سرمایهگذار و پتانسیلهای بالای استان در این زمینه عنوان کرد: وجود بیش از 185 طرح صنعتی بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی در خوزستان بیانگر آن است این استان از ظرفیت بالایی برای سرمایهگذاری در طرحهای صنعتی برخوردار است.
یزدانی با بیان اینکه حمایت از صنایع كوچک و ایجاد و توسعه زیرساخت های صنعتی از جمله وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت است، ادامه داد: در خوزستان 70 شهرک و ناحیه صنعتی داریم كه در 51 مورد آنها زمین واگذار می شود.
وی ابراز کرد: 147 مورد از جوازهای تأسیس صادر شده سال 94 در خوزستان برای فعالیت در داخل شهرک ها و نواحی صنعتی با ما قرارداد بستند که 107 مورد از این قراردادها متعلق به هفت شركت و ناحیه صنعتی در شهرک شماره یک و 2 اهواز، آبادان، بندرامام خمینی، ماهشهر و دزفول بوده است.
نظر شما