ایجاد جبهه تدافعی و تهاجمی از الزامات وحدت تمدنی

خبرگزاری شبستان: قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم با اشاره به الزامات ایجاد وحدت تمدنی گفت: درک جامع و نظام مند از وضعیت موجود و مواجهه تمدنی در جهان معاصر همچنین ایجاد جبهه تدافعی و ایجاد جبهه تهاجمی از جمله الزامات وحدت تمدنی است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، اولین نشست هم اندیشی "وحدت و تمدن نوین اسلامی" صبح امروز با حضور حجت الاسلام مبلغی، رییس دانشگاه مذاهب اسلامی دکتر کلباسی، مدیر گروه فلسفه دانشگاه علامه، حجت الاسلام پیروزمند، قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم و خانوم لیزولیت ایید، استاد دانشگاه وین و جمعی از اساتید تاریخ و علوم انسانی به همت مجمع تقریب مذاهب اسلامی در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد.

حجت الاسلام علیرضا پیروزمند، قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم در ادامه این نشست با طرح این پرسش که چرا و چگونه تمدن سازی نوین اسلامی می تواند محور وحدت امت اسلامی شود، گفت: باید توجه داشت که وحدت افزون بر اعتقادات مشترک از طریق فعالیت مشترک اتفاق می افتد.

وی با بیان اینکه تمدن سازی نوین اسلامی وسیع ترین و مهمترین موضع همکاری مشترک امت اسلام است و حفظ هویت همه مسلمانان به آن وابسته است، خاطرنشان کرد: در این میان آموزه های اسلام ظرفیت تمدن سازی را در مقیاس جهانی دارد و اختلافات مذهبی مانع همکاری در تمدن سازی اسلامی نیست.

حجت الاسلام پیروزمند با بیان اینکه مفاهیم اصلی وحدت به معنای همکاری برای تحقق اسلام در مقیاس جهانی است، اظهار داشت: اگر این همکاری را شکل دهیم اختلافات مذهبی به انزوا می رود.

قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم با اشاره به تعریفی از تمدن اسلام و تمدن نوین اسلامی تصریح کرد: تمدن اسلامی یعنی ایجاد محیط زیست عینی توسط مسلمین بر اساس فرهنگ اسلامی و تمدن نوین اسلامی به معنای بنا نهادن تمدن نوینی است که بشر بعد از صدر اسلام آن را تجربه نکرده است.

وی با بیان اینکه ظرف تحقق تمدن اسلامی فرهنگ اسلامی است، ادامه داد: از این رو تمدن نوین اسلامی با تمدن مسلمین تفاوت دارد.

حجت الاسلام پیروزمند با اشاره به موانع وحدت تمدنی امت اسلامی افزود: بزرگ نمایی اختلافات مزهبی که در عین پذیرش واقعیت این اختلافات بین فرق اسلامی در دستور کار نظام استکبار بوده است از بزرگ ترین موانع به شمار می آید.

قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان اینکه تفکیک اسلام از تمدن سازی یکی دیگر از موانع می باشد، اظهار داشت: اگر امت اسلامی بر مانع اولی فائق آید، مانع سخت تری پیش پای اوست و آن ادعای جدایی دین از سیاست، جدایی دین از جامعه سازی، جدایی دین از علم، جدایی دین از الگوی پیشرفت و جدایی از تمدن سازی می باشد.

وی با بیان اینکه غرب معتقد است که اسلام برای تمدن سازی نیامده و معارفی مانند اخلاق و رفتار را دارد، تصریح کرد: ارائه نسخه انحرافی از تمدن سازی اسلام که ساخته و پرداخته کردن نسخه تقلبی تمدن سازی اسلامی است.

حجت الاسلام پیروزمند افزود: مهمترین ویژگی این نسخه تقلبی عبارت است از واپس گرایی، سطحی نگری، سفاکی و خونریزی، غیر قابل انعطاف بودن و ستیزه جو بودن.

قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم با اشاره به الگوی پایه در تمدن سازی نوین اسلامی خاطرنشان کرد: متغیرهای الگوی تمدن اسلامی دانش ها، ساخته ها و محصولات می باشد و متغیرهای آثار تمدن سازی اسلامی رشد فردی، رشد خانوادگی و رشد جامعه عنوان شده است.

وی با بیان اینکه دانش ها به رشد فرد و جامعه و خانواده کمک می کند، گفت: در این میان مهم این است که دانش مورد استفاده ما متناسب با تمدن اسلامی قدم بردارد و معیارهای تمدن نوین اسلامی را داشته باشد و وقتی معیارها را دارد که رشد فرد و خانواده و جامعه را بر اساس اسلام تعریف کند.

حجت الاسلام پیروزمند با بیان اینکه ساختارها عقبه و پشتیبان دانش ها هستند، تصریح کرد: در این میان آثار، ارکان و جهت تمدن سازی اسلامی بسیار مهم است و باور و ارزش ها و رفتار های ما در این میان از فرهنگ اسلامی نشات می گیرد.

قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم با اشاره به الزامات ایجاد وحدت تمدنی گفت: پیشنهاد می شود اندیشمندان در برداشتن این سه گام همفکری و همکاری کنند زیرا درک جامع و نظام مند از وضعیت موجود و مواجهه تمدنی در جهان معاصر همچنین ایجاد جبهه تدافعی در مقابل فرهنگ و تمدن مهاجم و ایجاد جبهه تهاجمی از طریق تحقق تدریجی تمدن نوین اسلامی از جمله الزامات وحدت تمدنی می باشد.

 

 

کد خبر 547932

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha