استاد ناقوس توان خود را صرف تربیت نسل جوان در زمینه شاعری کرد

خبرگزاری شبستان: سردبیر مجله شعر گفت: استاد ناقوس بخشی از انرژی و توان خود را صرف تربیت نسل جوان در زمینه شاعری کردند و باعث پیشرفت آنها شدند، این هم نقش بزرگی است که وی انجام داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، مصطفی محدثی شب گذشته (10 خرداد) در مراسم تجلیل از مقام شعری استاد غلامحسین یوسفی (ناقوس) اظهار داشت: حضور پرشور مردم خراسان جنوبی در مراسم تجلیل از استاد ناقوس نشان از فرهنگ، غیرت و قدرشناسی این مردم دارد.

 

وی افزود: در تهران شاهد برگزاری برنامه هایی با برنامه ریزی زیاد و بودجه های بسیار کلان و تبلیغات گسترده هستم اما جمعیت در این مراسم ها به تعداد انگشتان دست است.

 

وی اظهار کرد: از دیدن حضور همراه با شور و شعور مردم خراسان جنوبی در این مراسم به وجد آمدم از این استان دیرینه سال فرهنگ ساز غیر از این انتظار نیست.

 

وی ادامه داد: در سال های آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تعداد شاعران کشور که هم در شاعری تثبیت شده و هم علاقه به ایران، دین و مذهب داشتند، به تعداد انگشتان دست وجود داشت، استاد ناقوس در زمره این شاعران است.

 

وی اضافه کرد: استاد ناقوس بخشی از انرژی و توان خود را صرف تربیت نسل جوان در زمینه شاعری کردند و باعث پیشرفت آنها شدند، این هم نقش بزرگی است که وی انجام داد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند هم گفت: وقتی انسان می بیند که جلسات فرمایشی برای بزرگداشت برخی افراد با حمایت بسیاری از نهادها برگزار می شود اما استقبالی از آن نمی شود اما این مجلس با کمترین هزینه و تبلیغ شاهد حضور پرشور مردم است.

 

محمد بهنام فر افزود: این حضور نتیجه انسان بودن و مردمی بودن شاعری چون ناقوس است، شاعر نباید به سمت قدرت برود بلکه باید آزادگی خود را حفظ کند اما حاکمان باید به سمت شاعران ودانشمندان بروند.

 

وی اظهار کرد: استکبار جهانی با امکانات و قدرت رسانه ای خود به دنبال یکسان سازی همه فرهنگ ها و نابودی خرده فرهنگ ها پیش می رود، برگزاری نکوداشت برای بزرگان عرصه فرهنگ موجب شناسایی هویت فرهنگی کشور به نسل جوان است.

 

وی یادآور شد: اگر شاهنامه و مثنوی معنوی را یک بار بطور کامل بخوانیم با روح و اندیشه فرهنگ ایران قبل و بعد از اسلام آشنا می شویم.

 

وی اضافه کرد: شاهنامه فردوسی چکیده فرهنگ ایران قبل از اسلام و مثنوی معنوی چکیده این فرهنگ بعد از اسلام است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند ادامه داد: شعر تجلیگاه فرهنگ جامعه است، اگر بخواهیم فرهنگ خود را بشناسیم باید آثار ادبی بخوانیم، شعر بار موسیقی و مجسمه سازی و نثر را در طول تاریخ به دوش کشیده است.

 

بهنام فر افزود: شعر همه دارایی ماست، در جهان ما را با حافظ، مولانا و فردوسی می شناسند، خراسان جنوبی با ابن حسام خوسفی، حکیم نزاری و ناقوس ها شناخته می شود.

 

وی اظهار کرد: ناقوس الگویی برای فرهنگ ماست، با خواندن شعر او خود را می شناسیم، شعر در اسلام جایگاه بالایی دارد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند یادآور شد: از دیدگاه اسلامی شعر واقعی، شعر از سر ایمان است که در خدمت حق است، و عمل صالح را تبلیغ می کند.

 

وی اضافه کرد: شاعر زبان مردم زمان خود است، شاعری همت بالا می خواهد، ناقوس شاعر مردمی است، همیشه در میان مردم زندگی کرده است و این نشان از وارستگی او دارد.

 

بهنام فر به نقل از شفیعی کدکنی گفت: شعر گره خوردگی عاطفه و تخیل است که با زبانی آهنگین شکل می گیرد، آثار ادبی ناقوس از این ویژگی برخوردار است ومحتوی غنی دارد.

 

وی اظهار کرد: بعد از ابن حسام خوسفی شاعر بی بدیل خراسان جنوبی بدون اغراق ناقوس است.

 

 

 

 

کد خبر 547712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha