آسیب شناسی مدیریت بحران سیلاب های شهری در کرج انجام شده است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز با تاکید بر عملیاتی شدن مدیریت بحران سیلاب های شهری طی سال های اخیر گفت: مدیریت مهار سیل در این مدت با راهکارهای علمی و عملیاتی در کلانشهر کرج آسیب شناسی شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز، به نقل از روابط عمومی استانداری البرز مهدی مهرور، مدیرکل بحران روز گذشته در همایش «مدیریت بحران، فرصت ها و رویکردهای نوین» که در مجموعه میلاد کرج برگزار شد، اظهار داشت: در سال 94 کارگروه سیل استان فعال شد و این کارگروه در نشست های تخصصی ضمن مطالعات جامع، مسیرهای سیل خیز استان را مورد بازدید قرار داده ضمن اینکه نقاط حادثه خیز به فرمانداری ها و شهرداری، منابع طبیعی و آبخیزداری و آب منطقه ای، اعلام شده است.

 

وی با بیان اینکه علم و عمل در مدیریت سیلاب ها توسط استانداری جامه تحقق پوشیده است، در خصوص مناطق سیل خیز استان نیز گفت: نقاط پایین دست استان در بیشترین آسیب ها قرار دارند لذا ضمن انجام کار کارشناسی بصورت علمی، در کارگروه های تخصصی نیز وظایف دستگاه های مرتبط نظیر شهرداری ها و فرمانداری ها مشخص گردیده است.

 

مهرور بیان کرد:زمستان سال گذشته همکاری خوبی را بین دستگاه های نظیر هواشناسی، امداد و نجات، راه و شهرسازی، شهرداری و غیره شاهد بودیم اما در عین حال مسئله سیلاب های شهری یکی از دغدغه ها بشمار می رود.

 

شناسایی نقاط حادثه خیز سیل در استان

 

مدیرکل بحران استانداری ادامه داد: مناطقی از کرج از جمله رجایی شهر،محمود آباد،سیاهکلان و عظیمیه نیاز به اجرای طرح های آبخیزداری دارد که با بازگشایی آبراه های این مسیرها در تلاش برای پیشگیری از حوادث بحران زا هستیم .

 

مهدی مهرور افزود: خسارات سیلاب در پنج دهه اخیر بیش از نیمی از کل خسارات ناشی از بلایای طبیعی در دنیا را به خود اختصاص داده است.شرایط اقلیمی و جغرافیایی ایران نیز به گونه ای است که هر ساله شاهد رخداد پدیده سیلاب همراه با خساران فراوان آن می باشیم.

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گفت:رخداد سیلاب در ایران مختص به منطقه خاصی نبوده و تمام کشور از این پدیده متأثر است که البته نوع و مشخصات سیلاب متناسب با شرایط هر منطقه متفاوت می باشد.

 

مهرور تصریح کرد:در مدیریت سیلاب استفاده از روش هاب کنترل و مهار سیل و به عبارتی روش های سازه ای صرفاً به عنوان یکی از اجزای مدیریتی محسوب می شود و در این نوع نگاه روش های غیر سازه ای نظیر سیتم های هشدار سیل، پهنه بندی سیلاب و بیمه سسیل، به عنوان اجزاری مهم دیگر مدیریت سیلاب مطرح می باشد.

 

مدیرکل بحران استانداری ادامه داد: کارگروه تخصصی سیل و طغیان رودخانه هانیز تلاش نموده تا در راستای اهداف تعریف شده خود و با توجه به تجربیات سیلاب های اخیر کشور به عنوان عوامل مختلف تشدید سیل و ارائه راه کارهای بهینه مدیریتی جهت کاهش خسارات آن بپردازد.

 

مهرور با اشاره به روند شکل گیری سیلاب نیز گفت: چندین عامل در ایجاد سیل دخیل هستند که مهمترین آنها شدت و مدت بارندگی می باشد. ناهمواری زمین، شرایط خاک و پوشش گیاهی نیز نقش مهمی در وقوع سیل دارد.

 

وی افزود: سیلابهای طبیعی معمولا پس از مدتی بارش شدید اتفاق می افتد اما سیلابهای مصنوعی ممکن است به علت شکست سد یا دیوارهای حفاظتی کنار رودخانه و آزاد سازی ناگهانی آب ذخیره شده در پشت این موانع ایجاد شود که هر یک به شیوه خود نیازمند مدیریت است.

 

مهرور با ارائه تعریفی از سیل ناگهانی نیز گفت: سیل ناگهانی، کوتاه مدت است و معمولا با بالا آمدن سریع آب و جریان نسبتا زیاد همراه بوده و معمولاً از یک رگبار شدید روی منطقه ای کوچک بوجود می آید. این سیل با زمان هشدار کم و گاهی بدون هشدار رخ می دهد و در عرض چند دقیقه به نقطه اوج می رسد به این دلیل به آن سیل برق آسا نیز گفته می شود.

 

وی سیل شهری را نیز ناشی از تغییر کاربری اراضی از مزارع و جنگل به خیابان و ساختمان دانست که با قدرت جذب باران توسط زمین کم می شود؛سیلاب در رودخانه ها نیز مساله ای طبیعی و غیر قابل اجتناب است، برخی سیلاب ها به طور فصلی در فصول بهار و یا زمستان توام با ذوب برف ها اتفاق می افتد؛ در هر صورت تمامی تلاش را داریم تا با شناسایی نقاط آسیب پذیر، راهکارهای علمی و عملیاتی جهت مهار و مدیریت وضعیت موجود داشته ارائه شود.

 

در ادامه این همایش دکتر ملکیان عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز به تشریح وضعیت نقاط سیل خیز استان پرداخت.

 

کد خبر 547711

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha