همکاری های بانکی؛ محور تازه ای برای تعامل میان ایران و بوسنی

خبرگزاری شبستان:کشورمان با بوسنی و هرزگوین مبادلات تجاری و اقتصادی داشته و در شرایط کنونی که امکان مبادلات تجاری بیشتری با کشورهای اروپایی برای ایران ایجاد شده است بناست دو کشور همکاری های بانکی خود را گسترش دهند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پس از فروپاشی یوگسلاوی، جمهوری بوسنی و هرزگوین، در پی همه‌پرسی استقلالی که انجام گرفت در سال ۱۹۹۲، اعلام موجودیت کرد. این اتفاق، آغازگر جنگ‌های بوسنی بود. همه‌پرسی استقلال، توسط صرب‌های بوسنی تحریم شده بود و با مشارکت ۶۷ درصد مردم، ۹۸ درصد رأی‌دهندگان به استقلال بوسنی و هرزگوین رأی دادند. تولید ناخالص داخلی این کشور ۲۹٫۸۹ میلیارد دلار است که در سال گذشته میلادی رشدی ۵٫۵ درصدی داشته است.

 

بنابراین گزارش، یک میلیون و ۲۶ هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل می‌دهند و نرخ بیکاری در آن ۴۵٫۵ درصد است. (آمارهای سال ۲۰۰۴ میلادی) یک چهارم جمعیت این کشور زیر خط فقر زندگی می‌کنند و نرخ تورم در آن در سال ۲۰۰۱ میلادی ۲۶٫۲ درصد بود. صادرات این کشور شامل فلزات، البسه و چوب است که به کشورهای کرواسی (۱۹٫۶ درصد)، اسلوونی (۱۶٫۷ درصد)، ایتالیا (۱۵٫۴ درصد)، آلمان (۱۲٫۳ درصد)، اتریش (۸٫۷ درصد) و مجارستان (۵٫۳ درصد) صادر می‌شود. واردات این کشور شامل ماشین‌آلات و تجهیزات، مواد شیمیایی، سوخت و مواد غذایی است که از کشورهای کرواسی (۲۴ درصد)، آلمان (۱۴٫۵ درصد)، اسلوونی (۱۳٫۲ درصد)، ایتالیا (۱۰ درصد)، اتریش (۵٫۹ درصد) و مجارستان (۵٫۲ درصد) وارد می‌شود.

 

این گزارش می افزاید: کشورمان با بوسنی و هرزگوین مبادلات تجاری و اقتصادی داشته و در شرایط کنونی که امکان مبادلات تجاری بیشتری با کشورهای اروپایی برای ایران ایجاد شده است بناست دو کشور همکاری های بانکی خود را گسترش دهند بر این اساس سید حسین رجبی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و سناد سوفتیچ، رئیس بانک مرکزی بوسنی و هرزگوین در خصوص همکاری های بانکی و سرمایه گذاری بین دو کشور گفت و گو و تبادل نظر کردند. سید حسین رجبی و سناد سوفتیچ با اشاره به روابط و همکاری های خوب بین تهران و سارایوو بر اهمیت همکاری های بانکی و سرمایه گذاری بین دو کشور تاکید کردند.

 

بنابراین گزارش، ایرنا به نقل از سفیر کشورمان در این زمینه گزارش داده است: "با توجه به جایگاه و نقش جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه و پس از لغو تحریم ها، روسای کشورهای بزرگ اروپایی، آسیایی و آفریقایی که نمایندگان بانک های مرکزی و شرکت های بین المللی بیمه آنان را همراهی می کردند و همچنین نمایندگان شرکت های صنعتی و بازرگانی به جمهوری اسلامی ایران سفر کرده و قراردادهای متنوعی را در زمینه های مختلف صنعتی و اقتصادی به امضا رساندند."

 

یادآور می شود: بوسنی و هرزگوین در اول مارس 1992 از یوگسلاوی سابق اعلام استقلال کرد و در همین سال به عنوان کشوری مستقل از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شد. این کشور پس از جنگ های داخلی میان سه گروه نژادی بوسنیایی، صرب و کروات که سر انجام با دخالت سازمان ملل و استقرار نیروهای حافظ صلح پایان یافت، بر اساس پیمان صلح دیتون در سال 1995 میلادی به دو هویت سیاسی به نام جمهوری صرب ها و یک بخش مسلمان و کروات نشین به نام فدراسیون بوسنی و هرزگوین با 10 استان دست یافت.

کد خبر 547693

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha