احتمال خرید آب سنگین ایران توسط روسیه/بررسی ایران در نشست فصلی شورای حکام

خبرگزاری شبستان:ریاست آیت‌الله جنتی؛ سد راه برنامه‌های پسابرجامی آمریکا، احتمال خرید آب سنگین ایران توسط روسیه، فقدان ارتباطات بانکی؛ بزرگترین چالش شرکت های خارجی برای همکاری با ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ریاست آیت‌الله جنتی؛ سد راه برنامه‌های پسابرجامی آمریکا، احتمال خرید آب سنگین ایران توسط روسیه، فقدان ارتباطات بانکی؛ بزرگترین چالش شرکت های خارجی برای همکاری با ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

وال‌استریت‌ژورنال ریاست آیت‌الله جنتی را سد راه برنامه‌های پسابرجامی آمریکا دانست

یک رسانه آمریکایی، انتخاب آیت‌الله احمد جنتی برای ریاست پنجمین دوره مجلس خبرگان را نشان‌دهنده محقق نشدن وعده و وعیدهای مقام‌های دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا برای تغییر مناسبات سیاست‌های داخلی ایران از دریچه توافق هسته‌ای دانسته است.

در زمان مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 مقام‌های دولت اوباما بارها یکی از مزایای توافق با ایران را ملایم‌کردن سیاست‌های غرب‌ستیزانه این کشور، از طریق تقویت گروه‌های سیاسی داخل ایران که اصطلاحاً «میانه‌رو» خوانده می‌شدند، عنوان می‌کردند.  

روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال»، دوشنبه با توجه به همین موضوع نوشت: «یکی از مزایای مورد تبلیغ توافق هسته‌ای با ایران این بود که این توافق به مرور، با قدرت بخشیدن به سیاستمداران میانه‌روتر، حکومت (ایران) را نرم‌ خواهد کرد.»

این رسانه، در ادامه می‌نویسد: «اگر بخواهیم بر اساس انتخابات رئیس مجلس خبرگان در هفته گذشته قضاوت کنیم، میانه‌روی آن چیزی نیست که روحانیان ایران به دنبال آن هستند.»

وال‌‌استریت‌ژورنال پس از توضیح وظایف و ساز و کارهای انتخاب رئیس مجلس خبرگان برخی از مواضع ضد آمریکایی و ضد صهیونیستی آیت‌الله جنتی را فهرست‌وار ذکر کرده است.

سرعت قایق‌های تندروی ایران از ناو هواپیمابر «نیمیتس» بسیار بیشتر شده است

«ماهنامه تحقیقاتی ارتش آمریکا» در تحلیلی پیرامون «نقش قایق‌های تندرو در راهبردهای نظامی ایران» نوشت: بعد از عملیات «Praying Mantis» در سال 1988، نیروی دریایی ایران دکترینش را براساس نبرد غیر متعارف متمرکز کرد. این کشور با درک این که در روش‌های شناخته شده قادر به مغلوب ساختن نیروی دریایی آمریکا یا دیگر قدرت‌های دیگر در این عرصه نیست، در پی ایجاد مزاحمت و وارد آوردن خسارت کافی بر آن‌ها  جهت عقب راندنشان از خلیج فارس و بخش شمالی اقیانوس هند، مکانی که این کشور در پی نفوذ و سلطه در آنجا است، برآمد.

بر این اساس ، اینک قایق‌های تندرو در مرکز راهبردهای دریایی ایران قرار دارند و با استناد به گزارش وبگاه رسمی وزارت دفاع ایران ، سپاه پاسداران ایران به طور مطلوبی سرعت این قایق‌های کوچک را به 80 نات دریایی (92 مایل در ساعت) یعنی بیش از دو برابر سرعت ناو هواپیمابر «نیمیتس» آمریکا (35 نات برابر 64 کیلومتر در ساعت) که در منطقه از آن استفاده می‌کند ، رسانیده است.

دریادار «علی فدوی» فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرده بود که قصد دارد موشک‌های ضد کشتی کروز و توپ را بر قایق‌های تندروی جدید نصب نماید و نیروی دریایی سپاه در حال تلاش و فعالیت در مراکز تحقیقاتی‌اش برای توسعه قابلیت این قایق‌ها به سرعتی برابر با 120 نات دریایی بر آمده است.

این ماهنامه در ادامه نوشت: به خاطر کم عمق بودن نسبی، تردد زیاد  و باریک بودن خلیج فارس ، این آبراه بین‌المللی مکانی دشوار برای عملیات است و ایران احتمالا به زودی قایق‌های تندروی مجهز و ارتقا یافته‌اش را که تهدید محتمل هم علیه کشورهای ساحلی منطقه و هم تردد تجاری منطقه‌اند را آنجا مستقر نموده و امنیت شاغلان نفتی منطقه را به خطر می‌اندازد و البته محیط عملیاتی نیروهای آمریکا را نیز بغرنج می‌نماید.

 درباره ناو هواپیمابر هسته‌ای نیمیتس نیز ذکر پاره‌ای موارد از مشخصات فنی آن ضروری است. ناو نیمیتس، ناو هواپیمابر متعلق به نیروی دریایی آمریکا است و در سال 1975 به دریا انداخته شد . نیمیتس مجهز به دو راکتور هسته‌ای ساخت شرکت «وستینگهاوس» است. ارتفاع این ناو 74 متر و طول عرشه پروازی‌اش 333 متر است. از عرشه این ناو  هر 20 ثانیه، یک هواپیما می‌تواند پرواز نماید . سخت‌ترین مقررات نظامی در ناوهای هواپیمابر اجرا می‌شوند و عرشه پرواز خطرناک‌ترین قسمت خدمتی است.

درباره عملیات (Operation Praying Mantis) نیز باید گفت که این عملیات حمله نیروی دریایی آمریکا به 2 سکوی نفتی ایران در اواخر جنگ تحمیلی در سال 1367 بود که به تلافی برخورد یک مین دریایی رها شده از کشتی مین‌گذار ایرانی علیه ناوچه آمریکایی «ساموئل بی. رابرتس» اجرا شد. این عملیات را نیروهای آمریکا در 29 فروردین 1367 آغاز کردند و ابتدای کار هجوم به 2 سکوی نفتی ایران در دستور کار قرار گرفت. در این عملیات نیروی هوایی آمریکا نیز از ناو هواپیمابر «یو. اس. اس.انترپرایز» و دو گروه سطحی آن حمایت کرد.

در این عملیات علاوه بر غرق شدن یک کشتی آمریکایی، یک بالگرد «کبرا» آمریکا همراه با دو  خلبانان آن کشته شدند. بالگرد کبرا آمریکا در 24 کیلومتری جنوب غربی جزیره ابوموسی سقوط  کرد. جسد ۲ خلبان را غواصان نیروی دریایی آمریکا در اردیبهشت پیدا کردند. در جریان این عملیات علاوه بر برخی سکوهای نفتی ایران، ناوچه‌های «سهند» و «سبلان» آسیب‌های کلی دیدند و 45 نفر خدمه ناوچه سهند شهید و 22 نفر نیز به شدت مجروح شدند. بعد از این درگیری سنگین ، بکارگیری دکترین نبرد نامتقارن در بدنه نیروهای مسلح ایران به ویژه نیروی دریایی ارتش و سپاه شکل گرفت.

عدم حضور ایران در مراسم حج به اقتصاد عربستان آسیب می‌زند

وبگاه شبکه خبری «سی.‌ان.‌ان » در تحلیلی پیرامون  اخرین تنش‌های ایران و عربستان نوشت: عدم حضور زائران ایران در مناسک حج به اقتصاد عربستان سعودی آسیب وارد می‌نماید زیرا عربستان سعودی از مسیر جهانگردی مذهبی حدود 18 میلیارد دلار در سال درآمد دارد و ایرانیان نیز یکی از بزرگترین گروه‌های زائران را با جمعیتی حدود 60 هزار نفر شکل می‌دهند.

 سی ان ان در ادامه گزارش خود نوشته است: تنش بین ایران و عربستان سعودی به عنوان دو رقیب منطقه‌ای،بعد از قطع روابط دیپلماتیک ریاض با تهران که به دنبال حمله به سفارتخانه‌اش در ایران و نیز اعدام روحانی شیعه برجسته در عربستان رو به وخامت گرویده است.

در این بین سخنگوی وزارت خارجه ایران در گفت‌و‌گوی تلویزیونی مقام‌های سعودی را متهم نمود که از ارائه حمایت‌های کنسولی و امنیتی به زائران ایرانی خوداری کردند اما مقام‌های سعودی نیز در واکنش اعلام کردند این ایران بود که از امضا پیش‌نویس توافق برای حج امسال سرباز زد و این امر  نشان از تمایل این کشور در سیاسی کردن قضیه دارد.

شبکه خبری آمریکایی در خاتمه گزارش خود با اشاره به کشته شدن زائران کشورهای مسلمان در مراسم حج سال گذشته نوشت: آخرین تنش عمده بین دو کشور ایران و عربستان در مکان‌های مقدس عربستان در سال 1987به زمانی بر می‌گردد که بیش از 400 نفر زائر که عمدتا شیعیان ایرانی بودند، در برخورد با نیروهای امنیتی سعودی و در پی تظاهرات ضد غربی در مکه کشته شدند.

بانک مرکزی هند برای تسویه بدهی پالایشگاه‌های نفتی با ایران سقف تعیین کرد

بانک مرکزی هند، امروز، دوشنبه، برای خرید هفتگی دلار برای پالایشگاه‌های نفتی جهت تسویه بدهی‌های نفتی با ایران، سقف تعین کرد.

خبرگزاری انگلیسی رویترز ضمن گزارش این خبر از قول سه منبع آگاه، هدف بانک مرکزی هند از این اقدام را جلوگیری از وارد آمدن فشار بر «روپیه»، ارز رایج هند اعلام کرد.

هند دومین خریدار بزرگ نفت ایران به شمار می‌‌‌آید،اما مانع‌تراشی تحریم‌های آمریکا در تسویه بدهی‌های نفتی موجب بدهی 6.5 میلیارد دلاری شرکت‌های پالایش نفت این کشور به ایران شده است.

پالایشگاه‌های هندی 750میلیون دلار از این مبلغ را اخیراً از طریق «هالک بانک» ترکیه و به «یورو» به ایران پرداخت کرده‌اند. رسانه‌های هندی قبلاً گزارش داده بودند «یونیون بانک» هند پرداخت این مبلغ را تسهیل کرده بود.

روند تسویه بهای نفت به این شکل صورت می‌گیرد که پالایشگاه‌ها دلار لازم برای پرداخت بدهی‌شان را خریداری و پس از سپرده‌گذاری آن در حساب «یونیون بانک»، آن را به یورو تبدیل کرده و به حساب ایران منتقل می‌کنند.

یک منبع روز دوشنبه به رویترز گفت وزارت نفت هند، هفته گذشته بر اساس توصیه بانک مرکزی این کشور در نامه‌ای به پالایشگاه‌های نفتی اعلام کرده که باقی‌مانده بدهی‌های نفتی به ایران، ظرف 3 ماه از تاریخ 30 ماه مه انجام خواهد شد. این نامه، علاوه بر این از شرکت‌ها می‌خواهد مطالبات خود برای ارز خارجی را به 500 میلیون دلار در هفته محدود کنند.

مهر:

احتمال خرید آب سنگین ایران توسط روسیه

شرکت روس اتم روسیه اعلام کرد که در حال بررسی امکان خرید آب سنگین از  ایران است.

«ولادیمیر ورونکوف»، فرستاده روسیه در سازمان های بین المللی، با اعلام این خبر گفت: تا امروز، آمریکایی ها بخش قابل توجهی از آب سنگین ایران را خریداری کرده اند. به علاوه، روس اتم نیز در حال فکر کردن برای انجام همین کار است.

بر اساس توافق هسته ای انجام شده در سال گذشته میلادی، ایران نباید بیش از ۱۳۰ تن آب سنگین ذخیره شده طی اولین سال پس از امضای قرارداد در اختیار داشته باشد.

«ورونکوف» با بیان اینکه طبق گزارش منتشر شده هفته گذشته آژانس انرژی اتمی، ایران به وعده خود در چارچوب برجام، به خوبی عمل کرده، گفت: به عبارت دیگر، انتظار ما اعلام یک نتیجه معمولی مانند همین گزارشی است که منتشر شده که نشان دهنده اجرای برجام به شکل معمول باشد. این خیلی خوب است. این مساله نشان می دهد که قراردادی (برجام) که تابستان گذشته به امضا رسید، کاملا موثر بوده است.

اردوغان: ایران و روسیه در سوریه چه می‌کنند!

«رجب طیب اردوغان» در مراسم پنجاه و سومین سالگرد فتح استانبول به دست عثمانی‌ها، با اشاره به تحولات سوریه انگشت اتهام را به سمت ایران، آمریکا و روسیه نشانه گرفت.

این اقدام اردوغان در شرایطی است که ترکیه همچنان به عنوان اصلی ترین گذرگاه انتقال تروریست و تسلیحات به گروه های شورشی و تروریست های فعال در سوریه مطرح است. از زمان آغاز درگیری‌ها در سوریه، آنکارا با هدف ساقط کردن دولت سوریه به دامن زدن به آتش جنگ در سوریه مشغول است و با اقداماتی نظیر چشم پوشی از حضور داعش در سوریه و یا خرید غیرقانونی نفت از آنان از این گروه تروریستی حمایت کرده است.

رئیس جمهور ترکیه در ادامه بدون توجه به درخواست قانونی دمشق از ایران و روسیه برای حضور در سوریه مطابق اصول حقوق بین الملل گفت: روسیه و ایران (در سوریه) چه کاری دارند؟

وی همچنین بار دیگر از امریکا به دلیل انتشار تصاویری که نشان می‌دهد نیروهای امریکایی لباس‌هایی با علامت یگان‌های کرد مدافع خلق (وای.پی.جی) طی عملیاتی در سوریه به تن دارند، انتقاد کرد و افزود: سربازان امریکایی که نشان‌های یک سازمان تروریستی را بر تن دارند آنجا چه می‌کنند؟

لازم به ذکر است حضور مستشاری ایران، و نیروهای روسیه در سوریه به خواست دمشق صورت گرفته است. حضور آمریکا در این کشور بدون مجوز دمشق است و نقض حاکمیت این کشور به شمار می رود.

باشگاه خبرنگاران جوان:

فقدان ارتباطات بانکی؛ بزرگترین چالش شرکت های خارجی برای همکاری با ایران

شبکه تلویزیونی «او.ار.اف» اتریش گزارش داد: با گذشت چهار ماه از زمان لغو تحریمها ایجاد ظرفیت های سرمایه گذاری (خارجی) در ایران که در یک بازه زمانی ده ساله به یک میلیارد دلار رسیده همچنان با سرخوردگی و دلسردی روبرو شده است.

در طول این چهار ماه، هیات های اقتصادی خارجی زیادی به ایران آمده و حتی در مورد امکان سرمایه گذاری خارجی در ایران وعده و وعیدهایی را داده اند اما با وجود این تلاش ها شمار اندکی از این وعده ها تاکنون محقق شده اند.

یورگ وینتر، خبرنگار «او.ار.اف» اتریش از تهران گزارش داد: شرایطی است که هم بهای جهانی نفت به پایین ترین سطح خود رسیده و هم ناوگان نفتکش های ایران قدیمی کهنه و قدیمی شده است.

با وجود این، صادرات نفت ایران از زمان لغو تحریم ها به طور مشهودی افزایش یافته و به حدود دو میلیون بشکه در روز رسیده است. شرکتها و سرمایه گذاران غربی، شیفته و دلباخته بازار ایران با جمعیتی تقریبا هشتاد میلیونی و جوانانی تحصیلکرده با دستمزدهای پایین شده اند.

در جنوب تهران، شرکت «مایر-مِلنهوف» که یک شرکت اتریشی فعال در صنایع بسته بندی و تولید کارتن مقواست همچنان به توسعه فعالیت های خود در ایران می اندیشد؛ به گونه ای که امسال در نظر دارد یکصد کارگر دیگر نیز به مجموع نیروی انسانی خود در ایران بیفزاید. در حال حاضر این شرکت، بزرگترین سرمایه گذار اتریشی در ایران است که در درجه اول، تولید پاکت های سیگار را در برنامه دارد.

با وجودی که این شرکت در حوزه فعالیتش در بازار ایران، پیشتاز است اما تبعات تحریمهای سالهای گذشته همچنان مشکلاتی را بر سر راهش قرار داده است.

مهدی رحیمی، مدیرعامل شرکت «مایر-ملنهوف ایران» در این باره گفت: سیاست جهانی به ویژه سیاست آمریکا مشکلات بزرگی را ایجاد کرده است. هم اکنون بزرگترین چالش ما فقدان ارتباط مستقیم بانکی است. به طور مثال ما می توانیم مواد خام خود را تحویل شرکتهای خارجی دهیم اما حتی الان نیز همچنان نمی توانیم حواله های مستقیم به خارج از ایران داشته باشیم. با این اوصاف امیدواریم این مشکل نیز ظرف ماههای آتی برطرف شود.

مدیرعامل شرکت «مایر-ملنهوف ایران» گفت: سیاست جهانی به ویژه سیاست آمریکا مشکلات بزرگی را ایجاد کرده است. هم اکنون بزرگترین چالش ما فقدان ارتباط مستقیم بانکی است.

تحریم ها، بانک های ایرانی را از الحاق به شبکه ارتباطات بین بانکی جهانی موسوم به «سوئیفت» منفصل و جدا کرده بودند؛ سامانه ای که بیش از ده هزار بانک، بنگاه مالی و بورس سراسر جهان را به هم متصل می کند. با وجودی که تحریمهای ایران لغو شده اند اما دسترسی به نظام مالی بین المللی همچنان برای این کشور با ممنوعیتهایی همراه است.

ایرنا:

شرودر: امیدوارم رییس جمهوری ایران بزودی به آلمان سفر کند

«گرهارد شرودر» صدراعظم سابق آلمان گفت: توافق هسته‌ای موجب برداشته‌ شدن گام مهمی در راستای احیای روابط تنگاتنگ میان ایران و ‏آلمان شد و من امیدوارم که این شامل قدم‌های بعدی نیز بشود و رییس جمهوری ایران نیز بزودی برای سفر به المان دعوت شود.‏

شرودر عصر دوشنبه در یک ضیافت شام به میزبانی «اتحادیه بازرگانی خاورمیانه و خاورنزدیک آلمان» موسوم به ‏‏«نوموف» (‏NUMOV‏) و با حضور «محمدرضا نعمت‌زاده» وزیر صنعت، معدن و ‏تجارت ایران و هیات همراه برگزار شد، افزود: من امیدوارم که دولت آلمان در آینده بسیار نزدیک رئیس جمهوری ‏ایران را برای سفر به کشورمان دعوت کند.‏

وی در جمع صدها نفر از نمایندگان شرکت‌های ایرانی و آلمانی، مقامات آلمانی ‏و سفرای خارجی مقیم این کشور به افتتاح « مرکز همکاری‌های ایران و اروپا» در برلین اشاره کرد و گفت: این مرکز آدرس اروپایی برای شرکت‌ها ‏و سازمان‌های مهم ایرانی به ‌شمار می‌رود و نقطه تمرکز روابط تجاری ایران و آلمان در آینده خواهد بود؛ این مرکز کمک خواهد کرد تا ظرفیت های روابط دو کشور به حد کامل خود برسد.‏

او با اشاره به مناقشات منطقه‌ای از جمله یمن، سوریه، عراق و لیبی تصریح کرد: ما با نگرانی عمیق به منطقه خاورمیانه نگاه می‌کنیم زیرا ‏این بی‌ثباتی در منطقه، موجب تهدید صلح و رفاه در اروپا نیز شده است؛ داعش چالش بسیار بزرگی برای جامعه بین‌المللی است و همه ‏ما اعم از اتحادیه اروپا، آمریکا و روسیه باید با ریشه‌های مهاجرت در منطقه مبارزه کنیم.‏

شرودر ادامه داد: ما نیاز به هماهنگی مشترک دیپلماتیک و همکاری بین‌المللی داریم تا با چالش‌های تاریخی مناقشات ‏خاورمیانه مبارزه کنیم؛ قیام جهان عرب نشان داد که توسعه اقتصادی تا چه اندازه برای ثبات کشورهای منطقه مهم است.‏

صدراعظم سابق آلمان گفت: تبادل اقتصادی و سرمایه‌گذاری خارجی می‌تواند چشم‌اندازی از اشتغال برای شمار زیادی از قشر تحصیل‌ کرده به ‌وجود ‏بیاورد و این چشم ‌انداز از اهمیت کلیدی برای منطقه برخوردار است.‏

‏«محمدرضا نعمت‌زاده» وزیر صنعت، معدن و ‏تجارت ایران که در راس یک هیات بلندپایه به برلین پایتخت آلمان سفر کرده است، روز دوشنبه «مرکز همکاری‌های ‏اقتصادی ایران و اروپا» که مساحت آن یک هزار متر مربع است و در یکی از طبقات ساختمان «اتحادیه بازرگانی خاورمیانه و ‏خاورنزدیک آلمان» واقع شده، افتتاح کرد.‏

حضور اسپانیا در نمایشگاه مواد غذایی ایران

روزنامه «سینکو دیاس» روز دوشنبه نوشت : این هفته در تهران نخستین نمایشگاه مواد غذایی در 23 سال اخیر پس از پایان تحریم های بین المللی برگزار می‌ شود و اسپانیا نیز در آن حضور دارد .

سینکو دیاس ادامه داد : بیش از 20 شرکت اسپانیایی فعال در بخش مواد غذایی در نمایشگاه ایران فود شرکت کرده اند.' ایباررا' و 'خوبر' برخی از شرکت هایی هستند که به این منظور به پایتخت ایران سفر نموده اند.

سازمان شرکتهای مواد غذایی اسپانیا موسوم به 'فیاب' برنامه سفر این شرکتها را تدارک دیده است. «ایگناسیو گارامندی» مدیر توسعه تجارت سازمان مذکور می گوید که بازار مواد غذایی ایران در برهه کنونی فرصتهای بسیاری برای شرکت های اسپانیایی فعال در این بخش دارد.

وی اضافه کرد که کار با ایران در سال گذشته سودی برابر 16 میلیون یورو نصیب شرکت های اسپانیایی این بخش کرده که 15 درصد افزایش نسبت به سال گذشته آن داشته است.

انواع روغن 38 درصد کل صادرات غذایی اسپانیا به ایران را تشکیل می دهند. کنسروهای میوه، آبمیوه و پودر کاکائو از دیگر کالای غذایی صادراتی اسپانیا به ایران است.

ایران فود نمایشگاهی است که از23 سال پیش در ایران برگزار می شود. اما امسال به دلیل تعلیق تحریم ها علیه ایران، شرکت های بیشتری در آن حضور پیدا کرده اند.

در نشست فصلی شورای حکام موضوع ایران مورد بررسی قرار می گیرد

آژانس بین المللی انرژی اتمی امروز (دوشنبه) در وین اعلام کرد که با آغاز به کار نشست فصلی شورای حکام در ششم ژوئن (17 خرداد) موضوع ایران نیز مورد بررسی قرار می گیرد.

اعضای شورای حکام در این نشست مسائل مربوط به تایید برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی ایران را برپایه قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل بررسی می کنند.

گزارش سالانه آژانس برای سال 2015، گزارش همکاری های فنی برای سال 2015، موضوع ایمنی و امنیت ، گزارش اجرای پادمان در سال 2015 و اجرای پادمان در سوریه و کره شمالی از دیگر موضوع های در دستور کار نشست چند روزه وین است.

نشست خبری یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز از جمله برنامه های این نشست اعلام شده است.

براساس توافق تهران و 1+5 موسوم به برجام ، پرونده هسته ای ایران از دستور کار شورای امنیت سازمان ملل خارج و تحریم های مرتبط نیز لغو شد و فقط آژانس به عنوان نهاد تخصصی در چارچوب وظایف و قوانین و مقررات بین المللی در این زمینه فعالیت می کند.

پیشتر رضا نجفی نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت : یوکیا آمانو مدیر کل آژانس در تازه ترین گزارش خود باردیگر اجرای کامل اقدامات مرتبط هسته ای طبق برجام توسط ایران را تایید کرده است.

وی روز جمعه گذشته گفت:این گزارش کوتاه و 5 صفحه است و دومین گزارش مدیرکل آژانس پس از اجرای برجام محسوب می شود.

یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در دومین گزارش خود پس از اجرای برجام روز جمعه (7 خرداد) اعلام کرد که ایران به تعهدات خود در برجام پایبند بوده است.

همچنین آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش سه ماهه اش در مورد ایران گفت :ذخایر اورانیوم و آب سنگین در محدوده توافق هسته ای است.

این گزارش می افزاید : در طول مدت گزارش ، ایران بیش از 130 تن آب سنگین در اختیار نداشت و دخایر اورانیوم ایران در مجموع از 300 کیلوگرم تجاوز نکرده است.

کد خبر 547688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha