حجت الاسلام محمد سادات منصوری در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه در حال حاضر در ایام مبارک شعبان و آستانه ماه مبارک رمضان هستیم، گفت: با توجه به اینکه انسان همیشه نیازمند به یادآوری و تذکر و اصلاح رابطه با خدا می باشد، بنابراین برای از بین بردن آلودگی های ناشی از دنیا طلبی که در وجود آدمی به وجود می آید باید راهی را پیدا کند.
وی ادامه داد: در این راستا ایام ماه شعبان یا رجب و ماه مبارک کمک خوبی است برای اینکه آدمی بتواند به جبران گذشته بپردازد و ارتباط خودش را با خدای متعال با کیفیت هر چه بیشتر حفظ کند به امید اینکه در روزی که هیچ چیزی به کمک انسان نمی آید، این اعمال دادرس ما باشد.
حجت الاسلام سادات منصوری با اشاره به خطبه ای که پیامبر در روزهای آخر ماه شعبان بیان فرمودند، خاطرنشان کرد: پیامبر در این خطبه مردم را به آمادگی برای ورود به ماه مبارک رمضان دعوت می کنند و صفات و ویژگی های مهمی از ماه رمضان را بیان می فرمایند.
رئیس مرکز پاسخگویی به سوالات و شبهات دینی با بیان اینکه این خطبه در میان روایات و منابع اسلامی یکی از استثنائات می باشد، اظهار داشت: پیامبر اسلام در این خطبه با ظرافیت، مطالب زیبایی را در خصوص ماه رمضان بیان فرمودند.
وی تصریح کرد: حضرت می فرمایند؛ ماه مبارک ماه ضیافت خداست و خدای متعال شما را دعوت کرده به ضیافت الله، این یک عبارت بسیار پرمغز و عجیبی است که خداوند واقعا مهمانی داده؛ البته ما همیشه سر سفره الهی هستیم و روزی از آن ناحیه مقدس به ما می رسد اما ماه رمضان یک ضیافت مخصوص برای بهره مندی از نعمات الهی است.
حجت الاسلام سادات منصوری ادامه داد: به این معنی که اگر انسان در این ماه توجه بیشتری پیدا کند هزاران برابر روزهای دیگر در این ماه برایش امکان بهره مندی از لذایذ معنوی به وجود می آید و اگر در ماه های دیگر توفیق توبه را پیدا نمی کرد در این ماه موفق به توبه می شود.
رئیس مرکز پاسخگویی به سوالات و شبهات دینی افزود: به طوری که ارزش کار خیر در این ماه چندین برابر می شود، هر نفس صواب تسبیح را در این ماه شریف دارد.
وی اظهار داشت: انسان در ماه های دیگر برای اینکه نیتش را خالص کند باید رفتارش را پاکیزه کند و دائم الذکر باشد ولی ماه رمضان این خصوصیت را دارد که همه کسانیکه مومن هستند و روزه دارند نفس هایشان ارزش تسبیح دارد، حتی خواب صواب عبادت را نیز دارد.
حجت الاسلام سادات منصوری با بیان اینکه مضمون این روایت آمادگی نفس و روح برای ماه مبارک می باشد، تصریح کرد: وقتی نعمت بزرگی می خواهد به انسان برسد اگر آمادگی پذیرش این نعمت را نداشته باشد ممکن است قدرناسپاسی کند و با کفران نعمت باعث شود این نعمت از دستش برود.
رئیس مرکز پاسخگویی به شبهات و سوالات دینی ادامه داد: بنابراین پیامبر ما را بر حذر می دارند که ناسپاسی نکینم و توجه می دهند به اینکه چه نعمت بزرگی به سوی ما می آید و ما باید قدردان آن نعمت باشیم و بهره کافی از این نعمت با عظمت ببریم.
وی با بیان اینکه ما در این ماه شریف باید بتوانیم برای گذشتگان مان توشه ای بفرستیم، اظهار داشت: هر کس به اندازه خودش باید قدم های بلندی را در این ماه بردارد تا نامش جز روزه داران و استغفار کنندگان ضبط شود.
حجت الاسلام سادات منصوری گفت: در این روایت به رسیدگی به نیازمندان، توجه به پدر و مادر، اصلاح بین انسان ها، صله ارحام تاکید شده و اگر از محارم پروردگار آنچه را که حرام کرده اجتناب کنیم، اهل ماه رمضان شناخته شویم.
رئیس مرکز پاسخگویی به سوالات و شبهات دینی با اشاره به آداب ورود به ماه رمضان گفت: از آداب ظاهری ورود به ماه مبارک روزه داری سه روز آخر ماه شعبان و احیای این سه شب و بهترین این است که انسان با روزی حلال و توبه و استغفار وارد این ماه مبارک شود.
نظر شما