حجتالاسلام نجف لک زایی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، بر لزوم اهتمام ویژه به جایگاه مساجد تاکید کرد و گفت: نخستین نکته در زمینه اهتمام به جایگاه مسجد، داشتن امام جماعت تمام وقت برای مساجد است زیرا نقش امام جماعت در ترغیب جوانان به مساجد بسیار ارزشمند و مهم است. از این رو باید چنین امکانی را برای مساجد فراهم کرد.
وی با اشاره به اینکه تمام وعدههای نماز باید در مساجد به جماعت برگزار شوند، افزود: این طور نباید باشد که برخی مساجد فعال نباشند و در برخی هم نماز جماعت برگزار نشود، بلکه همیشه باید در مساجد باز و نوبت های نماز به جماعت برگزار شوند.
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اینکه از مهمترین راهکارهای جذب و ترغیب جوانان به مساجد حضور امام جماعت آگاه، عالم و با حوصله در مساجد است، خاطر نشان کرد: نکته دیگر الگوگیری از شیوه حضرت محمد مصطفی (ص) در مساجد است و همیشه باید روشهای آن حضرت را در همه حوزهها به کار گرفت.
لک زایی درباره فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی مساجد، گفت: این فعالیتها هیچگاه نباید تعطیل شوند، مسجد باید مرکز فرهنگی، اجتماعی، هنری و تربیتی هر محله باشد و گرنه جوانان به سایر مراکز سوق پیدا میکنند.
وی با اشاره به اهمیت حضور جوانان در امور مساجد، گفت: مشارکت جوانان در این امور بسیار مهم است بنابراین هیئت امنای مساجد نیز باید مرکب از سنین مختلف باشند تا بتوانند همه را به مسجد جذب کنند.
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه هیئت امناء مساجد باید فعالیتهای آن را در حوزههای مختلف تفکیک و تعریف کنند، توضیح داد: این تعریف امور مساجد در شاخههای متنوع باعث میشود تا از همه قشر و سنی بتوانند در این فعالیتها مشارکت کنند.
لک زایی گفت: یک امام جماعت مسجد باید با سواد، با اخلاق، مردمدار، با حوصله و تماموقت در اختیار همه اقشار باشد، زیرا تنها در این صورت است که وی میتواند مردم را جذب کند و نسل جوان را به سمت مساجد سوق دهد.
لازم به ذکر است دهه آخر ماه شعبان المعظم (۲۰ تا ٢٩ شعبان) مصادف با هشتم تا هفدهم خردادماه به نام دهه تکریم و غبارروبی مساجد نامگذاری شده است.
نظر شما