کمبود ۳۰۰ مسجد در خراسان جنوبی/۶۶ مسجد در حال ساخت است

خبرگزاری شبستان: مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی از کمبود ۳۰۰ مسجد با توجه به بافت های جدید شهری در استان خبر داد و گفت: از این تعداد ۶۶ مسجد در حال ساخت است که به دلیل عدم تامین مالی ساخت آنها متوقف شده و نیمه کاره مانده است.

حجت الاسلام احمد ملایی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: متاسفانه یکی از مشکلات در راه برنامه ریزی نهادهای مختلف برای مساجد نبود بانک اطلاعاتی دقیق، کامل و همه جانبه از مساجد است که مرکز رسیدگی به امور مساجد از دوسال پیش شروع به ایجاد این بانک اطلاعاتی کرده است.

 

به گفته وی تاکنون یک هزار مسجد ارزیابی، جانمایی، تصویربرداری و کد دریافت کرده اند که اطلاعات دقیق سخت افزاری و نرم افزاری آنها موجود است.

 

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی درخصوص مهمترین برنامه های این مساجد در ایام ماه مبارک رمضان اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان هر ساله به همت سازمان تبلیغات اسلامی و دفتر تبلیغات اسلامی برای مساجد فاقد روحانی، روحانیونی از حوزه علمیه قم و مشهد و نیز استان برای تبلیغ و برگزاری مراسمات به مساجد شهر و روستا اعزام می شوند که در مساجد برنامه های آموزشی، فرهنگی، تبلیغی مانند سخنرانی، روضه خوانی، آموزش و دوره قرآن، اقامه نماز جماعت، آموزش احکام و عقاید انجام می دهند.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه خراسان جنوبی مردمی مذهبی و پای بند به مذهب و مسجد دارد و جوانان و نوجوانان مشتاق به مسجد به دلیل تربیت صحیح خانواده بسیار هستند، ادامه داد: این افراد سرمایه های انسانی مساجد که مهمترین نیاز یک مسجد است تلقی می شوند.

 

حجت الاسلام ملایی با انتقاد از اینکه به دلیل عدم وجود سازو کار مناسب برای تعیین محل ساخت مسجد و توزیع مناسب مسجد در محلات در برخی محله ها مسجد نیست یا با فاصله بسیار دوری مسجد وجود دارد، گفت: در بافت قدیم شهر مسجد در حد نیاز و متناسب جمعیت وجود دارد ولی متاسفانه در بافت جدید شهر با توجه به تراکم جمعیت کمبود مسجد وجود دارد.

 

وی اضافه کرد: بسیاری از مساجد از امکانات کافی برخوردار نیستند و راه درآمدی برای ایجاد امکانات ندارند و برخی مساجد به دلیل نبود بودجه کافی و عدم توان مالی مردم برای کمک نیمه کاره رها شده اند.

 

این مقام مسئول خواستار ارائه سازو کاری مانند ایجاد مجمع خیرین مسجدساز شد تا بتواند مساجد نیازمند کمک را، با خیرین متصل کند.

 

حجت الاسلام ملایی گفت: به لحاظ فرهنگی که البته مختص استان ما نیز نیست متاسفانه مساجد ما از مسجد طراز اسلامی و کارکردهای حقیقی مسجد فاصله گرفته و محدود به برخی کارکردها شده است.

 

وی به عدم استفاده بهینه از فضا و ظرفیت مسجد در ابعاد مختلف علمی، اجتماعی، آموزشی، مراسمات و جلسات فرهنگی، همایش ها اشاره کرد و افزود: نبود روحانی به تعداد مساجد شهر و روستا به عنوان مدیر طبیعی و محور مسجد باعث غیر فعال شدن مسجد و در نتیجه فاصله گرفتن از مسجد طراز اسلامی شده است.

 

به گفته وی اختلاف بین ارکان مسجد یکی از مهمترین چالش هایی است که اگر به وجود آید به سرعت مسجد را از حضور جوانان و نوجوانان خالی می کند.

 

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی یادآور شد: با توجه به بافت های جدید شهری حدود 300 مسجد مورد نیاز است که از این تعداد 87 مسجد قدیمی که نیاز به بازسازی دارد و اکنون غیر قابل استفاده اند و 66 مسجد در حال ساخت است که به دلیل عدم تامین مالی ساخت آنها متوقف شده است و نیمه کاره مانده اند.

 

حجت الاسلام ملایی از مردم خواست ساخت این مساجد در اولویت قرار گیرد چرا اگر این مساجد کامل و آماده بهره برداری شوند بخشی از نیاز استان به مسجد مرتفع خواهد شد.

 

 

 

 

کد خبر 547452

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha