خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کارخانه مجتمع فولاد عجب شیر در سال 1387 تاسیس شده و در تیر سال 1390 به بهره برداری رسید و با تغییرات پی درپی مدیریتی، به ذوب آهن سهند غرب و در اسفند سال 94 به شرکت گسترش خدمات آتیه اندیشان سپهر شرق با همکاری بانک سامان واگذار شده است. این کارخانه از کارخانههای تولید شمش فولادی با ظرفیت اسمی یک هزار تن در روز در آذربایجان شرقی است که در منطقه خضرلو در فاصله هفت کیلومتری عجب شیر واقع شده است.
بنابراین گزارش، کارخانه مجتمع فولاد عجب شیر از کارخانههای تولید شمش فولادی آذربایجان شرقی بوده که به علت رکود این صنعت تعطیل شده بود که با فعالیت مجدد آن، حدود 350 کارگر آن به چرخه تولید بازگشتند. ایرنا در این زمینه به نقل از داریوش بزرگی، مدیر عامل شرکت گسترش خدمات آتیه اندیشان سپهر شرق نوشته است: "این کارخانه با تحویل آن به این شرکت از اواخر سال گذشته، به همت مدیران بانک سامان احیا شد. هیات مدیره به دنبال آن است تا این کارخانه با ظرفیت اسمی تولید یک هزار تن شمش فولادی فعالیت کند و مواد اولیه بسیاری از کارخانجات منطقه را فراهم کند. این کارخانه در مالکیت بانک سامان بوده و این بانک به منظور رفع مشکلات آن وارد عمل شده تا نقدینگی موردنیاز این کارخانه را تامین کند و فعالیت آن ادامه یابد. سال گذشته این کارخانه فقط سه ماه فعالیت کرده بود و مشکل نبود نقدینگی به دلیل تامین نشدن سرمایه در گردش موجب تعطیلی آن شده بود.هم اکنون به علت کمبود محصول تولیدی این کارخانه، کارخانجات موجود در منطقه مجبورند محصول مورد نیاز را از کارخانجات استان های همجوار وارد کنند که با احیای این کارخانه نیاز منطقه و کارخانجات تامین خواهد شد."
یادآور می شود: فولاد پر مصرف ترین فلز صنعتی است و مصرفش پیوسته افزایش مییابد. امروزه تولید فولاد جهان نزدیک به هزار و سیصد میلیون تن در سال است. گفته میشود فولاد سازی از هندوستان به ایران آمده است، زیرا در دوران باستان، فولاد هندی بنام بوده است. فولاد چند جوشی است. برای ساختن فولاد، کربن آهن خامِ سفید را میسوزانند، تا از۵/۳ تا ۶ درصد به ۲/۰ تا ۵/۱ درصد وزنش کاهش یابد، عنصرهای دیگر را در آن اندازه میکنند تا فولاد خواسته شده ساخته شود .
نظر شما