همکاری های کشاورزی ایران و نیوزلند

خبرگزاری شبستان:کشاورزی از اولویت های اقتصادی در نیوزلند است؛ این کشور در نظر دارد تجربیات خود را در این حوزه در اختیار ایران قرار دهند بر این اساس ایران و نیوزیلند در زمینه های مختلف کشاورزی یک سند همکاری امضا کردند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نیوزلند اقتصاد پیشرفته و پررونقی دارد و در زمره کشورهای توسعه‌یافته و متمول قرار می‌گیرد و در سال ۲۰۱۳ هفتمین کشور دنیا از نظر شاخص توسعه انسانی بوده است. اما اقتصاد آن بسیار متکی به صادرات محصولات کشاورزی و دامپروری است. تولید ناخالص داخلی این کشور در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ به ترتیب ۱۷۱ و ۱۸۲ میلیارد دلار بوده است. رشد اقتصادی ۱٫۴ و ۱ درصدی هم در همین سال‌ها مشاهده شده است. نرخ بیکاری در نیوزیلند هم حدود ۵ درصد است. واردات این کشور در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ هم حدود ۵۱ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. ضمن اینکه درآمد سرانه در این کشور هم روند صعودی داشته و از ۳۷ هزار و هفتصد در سال ۲۰۱۳ به ۳۹ هزار دلار آمریکا در سال ۲۰۱۴ افزایش یافته است.

 

تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۰۷ به ۱۲۸/۱ میلیارد دلار و تولید سرانه آن به ۳۰۲۳۴ دلار رسید که در ردیف بیست و هشتم دنیا و نزدیک به کشورهای اروپای جنوبی قرار می‌گیرد (اسپانیا بیش از ۳۳ هزار دلار و آمریکا بیش از ۴۶ هزار دلار است). در سال ۲۰۰۹ لبنیات حدود ۲۱ درصد، پشم ۶٫۳ درصد، میوه ۳٫۵ درصد، ماهی ۳٫۳ درصد و دیگر محصولات کشاورزی و دامپروری از جمله شراب و گوشت ۱۳٫۲ درصد کالاهای صادراتی زلاندنو را تشکیل می‌داده‌اند. در اواخر قرن نوزدهم پشم مهمترین کالای تولیدی نیوزیلندی‌ها بود و صنایعی چون صید نهنگ و فک، تولید الوار، تولید کتان، و استخراج طلا نیز در دوره‌های مختلف در اقتصاد زلاندنو اهمیت داشتند. نوسانات قیمتی در بازارهای جهانی باعث کاهش تولید محصولاتی چون پشم و جایگزینی آن با محصولاتی چون لبنیات و شراب شده‌است. توریسم نیز در سال‌های اخیر اهمیت بیشتری در اقتصاد کشور پیدا کرده‌است.

 

در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ درآمد سرانه و رفاه عمومی در زلاند نو بالاتر از اروپا و آمریکای شمالی بود اما کاهش قیمت پشم و افزایش قیمت نفت در دهه ۱۹۷۰ اقتصاد زلاند نو را با مشکلات جدی روبرو کرد و در دهه‌های بعد اقتصاد زلاندنو تغییرات عمده‌ای را به خود دید. از سال ۲۰۰۰ تاکنون سطح درآمد میانه خانواده‌های نیوزیلندی افزایش چشمگیری داشته‌است. باوجود این‌که سطح درآمدهای مردم این کشور پائینتر از بسیاری از کشورهای جهان اول قرار دارد، اما تحقیقات بین‌المللی نشان داده که مردم این کشور دارای سطح بالای رضایت از زندگی هستند.

 

بنابراین گزارش، کشاورزی از اولویت های اقتصادی در نیوزلند است و برحسب درآمدهای صادراتی، لبنیات بالاترین حجم محصولات کشاورزی را در اختیار دارد. مزارع لبنیاتی در سراسر کشور وجود دارند و مناطقی که شناخته شده هستند، عبارتند از Waikato و Taranaki در شمال نیوزیلند هستند. این کشور در نظر دارد تجربیات خود را در این حوزه در اختیار ایران قرار دهند بر این اساس ایران و نیوزیلند به منظور توسعه همکاری های کشاورزی و افزایش سرمایه گذاری شرکت های دو کشور برای دسترسی به بازارهای هدف در زمینه های مختلف کشاورزی یک سند همکاری امضا کردند. محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران و موری مک کالی، وزیر امورخارجه نیوزیلند، این سند همکاری های کشاورزی را امضا کردند.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا به نقل از محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران در مراسم امضای این سند همکاری نوشته است: "نیوزیلند ظرفیت های گسترده ای در زمینه کشاورزی دارد و می تواند در این زمینه با ایران همکاری های گسترده ای داشته باشد. همکاری های دو کشور در زمینه های آموزشی، تحقیقاتی، علمی و استفاده از فناوری های نوین کشاورزی است. نیوزیلند یک تولیدکننده محصولات کشاورزی پیشرفته است و در همه زمینه های کشاورزی توانمندی های بالایی دارد. بنابراین تبادل کارشناس در زمینه افزایش محصولات کشاورزی، دامی، شیلات و تولید پشم می تواند ما را در دسترسی به بازارهای هدف کمک کند تا بتوانیم همکاری های خود را در بازارهای کشورهای ثالث افزایش دهیم. نیوزیلند در نیمکره جنوبی محصولات کشاورزی زیادی تولید می کند و ایران نیز در نیمکره شمالی محصولات دیگری را در دست تولید دارد. بنابراین می توانیم با همکاری یکدیگر این محصولات را پس از فرآوری به بازارهای هدف عرضه کنیم."

کد خبر 547417

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha