حجت الاسلام جواد اکبری، مدیر گروه معارف و مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه پیام نور خراسان در گفت و گو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان در رابطه با موضوع «جایگاه مسجد در زمینه سازی برای ظهور» و اهمیت بکارگیری ظرفیت ها و پتانسیل های این پایگاه مردمی در اسلام تصریح کرد: هر قیام، انقلاب و حرکت اجتماعی در آغاز راه و برای موفقیت نیاز به زمان و مکان دارد. نیاز به زمان از این لحاظ است که این حرکت و انقلاب باید کادرسازی کند و آماده شدن نیروهای مورد نظر زمان می برد. این انقلاب یا حرکت اجتماعی به مکان نیز نیاز دارد چرا که نیروهای مورد نظر (کادر اصلی این حرکت) نیازمند مکانی هستند که آن مکان برای آنها مرکزیت داشته باشد و بتوانند از آنجا امور را کنترل، هدایت و مدیریت کنند تا کارها به خوبی پیش رود.
وی افزود: امروز در جهان کنونی این یک موضوع کاملا پذیرفته شده است که برای انجام هر کاری، مکان خاصی در نظر گرفته می شود و اینگونه نیست که حتی برای مسائل جزئی و کم اهمیت در خیابان برنامه ریزی کنند. به عنوان مثال حتی در جبهه مقابل، وقتی دشمن به دنبال این است که جوانان را از یک مسیری منحرف یا نسبت به موضوعی بدبین کند یا ... برای برنامه ریزی و هدایت و کنترل این هدف، مکان خاصی را مشخص می کند.
مدرس مبانی نظری اسلام در ادامه بیان کرد: در بعد مباحث معنوی نیز همین گونه است. یعنی ما اگر بخواهیم مقدمات یک امر و عمل شایسته را مهیا کنیم، ابتدا باید مکانی را در نظر بگیریم که در این مکان بتوان نیروسازی و کادرسازی را که طی یک پروسه زمانی آماده می شود، انجام داد.
حجت الاسلام اکبری با اشاره به برنامه و نگاه خاص اسلام در این مقوله گفت: این مکان و این نگاه در اسلام نیز وجود داشته و از زمان صدر اسلام تا کنون «مسجد» به عنوان مرکزیت همه امور، در جامعه مطرح بوده است و این فرهنگ توسط پیامبر اسلام (ص) از همان زمان پایه گذاری شد. به شکلی که نخستین کاری که رسول خدا صل الله علیه وآله در مدینه انجام دادند «مکان سازی» یا همان «مسجدسازی» بود. یعنی نخستین کار و اقدام پیامبر (ص) این است که مکانی را که قرار است از آن جا، برای این نهضت جهانی(اسلام) کادرسازی شود، همان ابتدای کار این مکان را برپا می کنند.
مسئول گروه معارف دانشگاه پیام نور خراسان در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: امروز نیز ما با وجود تبلیغات گسترده و شدید دشمن در این زمینه (البته با توجه به شرایط و اقتضائات روز، نه صرفا استفاده از یک چهاردیواری به عنوان مسجد) باید از پتانسیل مساجد در این عرصه استفاده کنیم.
وی در رابطه با دلیل توجه فوق العاده در اسلام به مساجد گفت: علت این که بر مسجد تاکید می شود این است که مسجد مکانی است برای ارتباط با خدا، عبادت خدا و سخن گفتن با خدا و فضای معنوی مسجد خودبه خود برای پیشرفت افراد کمک کننده است. یعنی شما هنگامی که در فضای مسجد قرار می گیرید ناخودآگاه و به دلیل فضای معنوی مسجد، تقریبا فکر گناه از ذهن شما خارج می شود. یعنی مسجد به خودی خود موجب دوری افراد از گناه می شود. در حالی که هیچ مکان دیگری غیر از مسجد چنین اثری ندارد.
مدرس مبانی نظری اسلام یادآور شد: می توان گفت مسجد به معنای خاص، مانع حضور افکار انحرافی در انسان می شود. بنابراین در نظر گرفتن مسجد به عنوان یک پایگاه و قرارگاه معنوی برای کادرسازی جامعه منتظر و ایام ظهور ضرورت است و از سوی دیگر، نفس انتخاب این مکان نوعی بیمه شدن افراد (در برابر گناه) را نیز تضمین کرده و بخشی از مسیر را هموار می کند.
نظر شما