به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی صبح امروز یکشنبه (نهم خردادماه) در همایش تجلیل از فعالان اقامه نماز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، به ارایه گزارش فعالیت های این وزارتخانه در سال 1393 در حوزه نماز پرداخت.
وی گفت: حمایت از نشر و مشارکت در انتشار ده ها کتاب از نویسندگان و ناشران حوزه نماز، انتخاب و خرید کتب مرتبط با این موضوع در شورای خرید کتاب این وزارتخانه، حمایت در ایجاد غرفه تخصصی نماز در نمایشگاه های فرهنگی هنری سطح کشور، تجهیز کتابخانه های عمومی مساجد کشور با کتاب های مرتبط با موضوع نماز و نیایش، برگزاری جشنواره های سراسری نماز و نیایش در بخش های شعر، سرود و هنرهای تجسمی نمایشی در سطح کشور از جمله این فعالیت ها است.
دبیر ستاد اقامه نماز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه احداث شش نمازخانه و تجهیز و بهسازی 33 نمازخانه در سطح ادارات، سینماها و مراکز فرهنگی هنری تحت پوشش وزارت ارشاد را از دیگر فعالیت های این وزارتخانه در حوزه نماز دانست و افزود: برگزاری «ششمین دوره جشنواره نماز و نیایش از نگاه دوربین» در سه بخش فیلمنامه، عکس و فیلم، انعکاس اخبار و محتوای مناسب در موضوع نماز در رسانه های مکتوب و دیجیتال و تقدیر از فعالان این حوزه، برگزاری ده ها مسابقه فرهنگی هنری شامل اذان، عکس، نقاشی، شعر، خوشنویسی و کتابخوانی با موضوع نماز در سراسر کشور، تهیه و توزیع بسته های فرهنگی از جمله محصولات نوشتاری، شنیداری و دیداری بین کارکنان دستگاه ها و خانواده های آنان با موضوع نماز از دیگر برنامه ها و فعالیت های وزارت ارشاد در حوزه نماز بوده است.
سلیمانی اظهار کرد: تهیه و ارائه هدایای مناسب به فرزندان کارکنان دستگاه ها و فرزندانی که به سن تکلیف رسیده اند، انتخاب و تشویق مدیران، کارکنان، هنرمندان، ائمه جماعات و سایر فعالان حوزه نماز در وزارت ارشاد و انتخاب و تعیین ائمه جماعات واجد شرایط برای اقامه نماز جماعت در دستگاه های مختلف نیز از دیگر برنامه های این وزارتخانه در حوزه نماز در سال 94 بوده است.
وی همچنین در ادامه این گزارش عملکرد، اظهار کرد: تشکیل حداقل 200 جلسه شورای اقامه نماز با مصوبات اجرایی در سطح حوزه ستادی و استان ها، اجرای دوره های متعدد آموزشی فرهنگی نماز برای نوجوانان توسط کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، ایجاد کانون های تخصصی نماز و اجرای طرح توسعه «یاوران نماز» در کشور و حمایت و تقدیر از تولیدکنندگان نرم افزارهای چند رسانه ای در «ششمین دوره جشنواره رسانه های دیجیتال»، تبادل تجربه با کشورهای اسلامی در زمینه تجربیات موفق در حوزه نماز و آموزش خانواده کارکنان با شیوه دعوت فرزندان به این امر مقدس در سطح دستگاه ها نیز از فعالیت های دیگر وزارت ارشاد در حوزه نماز در سال 94-93 بوده است.
دبیر ستاد اقامه نماز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری دوره های آموزشی توجیهی برای 100 نفر از ائمه جماعات به منظور ارتقای مهارت ها و توانمندی های تبلیغی آنان را از دیگر فعالیت های در این حوزه وزارت ارشاد برشمرد و گفت: علاوه بر این موارد برگزاری دوره آموزشی 18 ساعته فعالان اجرایی نماز ویژه مسئولان و رابطان اقامه نماز در این وزارتخانه، برگزاری دوره تربیت مربی تخصصی کودک در حوزه نماز در قالب 50 کارگاه برای 2500 نفر از مربیان مراکز پیش دبستانی و موسسات قرآنی، برگزاری 40 کارگاه آموزش نماز ویژه مادران برای 1200 نفر در 8 استان کشور، مشارکت و همکاری در اجرای برنامه ها با ستاد اقامه نماز از دیگر این فعالیت ها محسوب می شود که مجموع این تلاش ها سبب شد در اجلاس سراسری نماز در اهواز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان دستگاه شایسته را در میان دستگاه های اجرایی به خودش اختصاص دهد و سال گذشته نیز از این دستگاه تقدیر به عمل آید.
سلیمانی در ادامه گفت: گاهی از ما سوال می شود که با توجه به اینکه ستاد اقامه نماز در حوزه نماز فعالیت داشته و علاوه بر آن در استانها نیز شعبه دارد آیا لازم است در سایر دستگاه ها نیز به موضوع نماز پرداخته شود که در پاسخ به این پرسش باید بگویم باید چنین باشد و اساسا مهمترین ماموریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارتقای فرهنگ عمومی بوده و فرهنگ عمومی ما نیز برگرفته از آموزه های دینی و نماز است، بنابراین آیا می شود که ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه فرهنگ جمهوری اسلامی تلاش کنیم و از موضوع نماز غافل باشیم؟
وی تاکید کرد: علاوه بر آنچه یاد شد در بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در حوزه نماز در دو جهت سفارشاتی در حوزه نماز شد که شامل سفارشات عمومی و اختصاصی در مورد وزارت ارشاد بود که رهبری بیان کردند و از وزرای وقت خواستند که نسبت به این مسئله حساسیت داشته باشند.
دبیر ستاد اقامه نماز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مهمتر از تمامی این موارد آن است که ما قبل از اینکه کارمند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشیم مسلمان هستیم و یک مسلمان همیشه باید برای نماز که نماد اسلام است، تلاش کند. در روایات از پیامبر آمده است «خیر دنیا و آخرت از نماز است» همچنین آن حضرت می فرمایند «تفاوت میان انسان کافر و مومن نماز است و جدایی مخلص و منافق از یکدیگر نیز در نماز است.»
سلیمانی با اشاره به فواید دنیوی و اخروی نماز ادامه داد: از جمله ثمرات نماز بر طبق روایت از پیامبر (ص) آن است که اگر کسی لباس نماز به تن کرد به سه مدال افتخار دست می یابیم که شامل قرار گرفتن در مسیر هدایت، ایمان و خوابیدن نور معرفت در وجودش می شود.
وی ادامه داد: از طریق نماز است که می توانیم در درون خود احساس ویژه ای برای ارتباط خاص با خدا داشته باشیم و نماز در حقیقت مکتب و مدرسه خودشناسی و خداشناسی است، بنابراین ما باید از این ظرفیت ها بهره بگیریم.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد با بیان اینکه رسیدن به مقام یقین از دیگر ثمرات نماز است، افزود: در روایات داریم که یقین از تقوا یک درجه بالاتر است و تقوا یک درجه از ایمان بالاتر و ایمان نیز یک درجه از اسلام بالاتر است. پیامبر(ص) فرمودند: آنچه که بین بندگان خدا تقسیم شده است، یقین است.
سلیمانی با بیان اینکه حضرت علی (ع) گاهی در ساعاتی به جز زمان نماز واجب به مسجد رفته و نماز اقامه می کردند، گفت: وقتی از ایشان علت این رویکرد را جویا شدند پاسخ دادند «مشکلی دارم، وضو می گیرم، به مسجد می آیم و دو رکعت نماز می خوانم و مشکلم حل می شود» شاید به اعتبار همین نگاه حضرت است که ما در احوالات ابن سینا می خوانیم که او می گفت وقتی در مسایل علمی به مشکل می خوردم وضو گرفته و به مسجد جامع رفته و نماز می خواندم.
وی در ادامه تصریح کرد: همچنین در احوالات ملاصدرا که امام راحل در مورد او فرمود ملاصدرا و ما ادراک ملاصدرا، آمده است که وی نیز هنگام مشکلات به نماز و دعا و نیایش متمسک می شد.
دبیر ستاد اقامه نماز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: همچنین در روایت از امام زمان (عج) آمده است که به محمد بن عثمان می گوید هیچ چیز به اندازه نماز بینی شیطان را به خاک نمی مالد پس نماز بخوان.
سلیمانی در پایان گفت: اگر ما امروز به دنبال حل مشکلات اجتماعی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی هستیم راه حل آن توجه به نماز است.
نظر شما