به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری به مناسبت هفته محیط زیست گفت: طرح انتقال آب تونل سبزکوه متوقف شده است و انجام هرگونه فعالیتی غیرقانونی است چرا که این طرح انتقال آب مجوز زیست محیطی ندارد.
وی با بیان اینکه گزارشی مبنی بر فعالیت مجدد طرح انتقال آب تونل سبزکوه ندیده ام، خاطرنشان کرد: مسئولیت و عواقب و خسارات حاصل از اجرای این طرح بر عهده پیمانکار است.
سازمان محیط زیست مجوزی برای کشت و تولید محصولات دستکاری شده ژنتیکی صادر نکرده
ابتکار با اشاره به مواضع سازمان محیط زیست درباره محصولات دستکاری شده ژنتیکی تصریح کرد: مواضع ما بر اساس قانون ملی است و هرگونه دستکاری در ژن های طبیعت مشمول قوانین ارزیابی زیست محیطی است و چنانچه این اقدام به سلامت محیط زیست لطمه بزند، ممنوع است.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه ایران در حوزه محصولات دستکاری شده ژنتیکی متعهد به قانون ملی و پروتکل کارتهینا می باشد، خاطرنشان کرد: علاوه بر آن دستور العمل و شیوه نامه های مرتبط با آزمون های ایمنی در حوزه محیط زیست را طی روزهای آینده اعلام خواهیم کرد.
وی با اشاره به واردات محصولات و بذرهای تراریخته تصریح کرد: مهمترین مسئله در مورد محصولات دستکاری شده ژنتیکی این است که لیبل و برچسب داشته باشد و مردم آگاه باشند که چه محصولاتی طبیعی و چه محصولاتی تراریخته است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: هنوز مجوزی در ارتباط با تولید و کشت بذرهای تراریخته در ایران نداریم و از محیط زیست مجوزی برای تولید این نوع محصولات صادر نشده است.
ابتکار با اشاره به استعلام یک مورد درباره محصولات دستکاری شده ژنتیکی اظهار داشت: این طرح به دلیل ناقص بودن اطلاعاتش بازگردانده شد.
وی تاکید کرد: برای کشت و تولید و رهاسازی محصولات دستکاری شده ژنتیکی در طبیعت باید مجوز زیست محیطی و مجوز بهداشتی وجود داشته باشد که تاکنون از سوی سازمان محیط زیست مجوزی صادر نشده است.
لایروبی خلیج گرگان و تالاب میان کاله
ابتکار با بیان اینکه برنامه ای برای لایروبی خلیج گرگان با همکاری دستگاه های مرتبط تدوین شده است، اذعان داشت: در صورت تامین بودجه لازم برای اجرای این برنامه خلیج گرگان لایروبی می شود.
وی افزود: تلاش می کنیم تا سازمان محیط زیست با همکاری سازمان بنادر و کشتیرانی، شیلات، وزارت جهاد کشاورزی و استانداری در خصوص لایروبی و اقدامات اصلاحی خلیج گرگان و تالاب میان کاله کار مشترکی انجام دهیم.
بهره برداری تجاری از جنگل های طبیعی متوقف شود
ابتکار با اشاره به شهادت یکی از جنگل بان های شجاع طی روزهای اخیر گفت: متاسفم که هنوز کسانی هستند که به چنین جنایاتی دست می زنند.
وی با بیان اینکه بهره برداری تجاری از جنگل های طبیعی باید متوقف شود، خاطرنشان کرد: حفاظت از عرصه های طبیعی کشور به عنوان یکی از اکوسیستم های ارزشمند، حساس و رو به زوال جنگل های هیرکانی، بلوط و حرا باید مورد توجه مردم و مسئولان قرار بگیرد.
ابتکار با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توقف جنگل خواری اظهار داشت: آقای روحانی و آقای لاریجانی رییس مجلس نهم نیز بر توقف برخورداری از جنگل ها تاکید داشته اند و این در حالی است که اگر دولت بهره برداری تجاری از جنگل های طبیعی را متوقف کند می توانیم جلوی قاچاق چوب و تخریب جنگل ها را بگیریم.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: تا زمانی که دولت پیگیر اعطای مجوزهای صنایع چوب که برداشت اصلی آنها از جنگل های طبیعی است، باشد شرایط لازم برای تامین همه منابع برای جلوگیری از نابودی جنگل های طبیعی وجود نخواهد داشت.
مقابله یک لابی فعال برای واردات چوب
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه علت مقابله و مخالفت با واردات چوب را متوجه نمی شویم، تصریح کرد: به راحتی می توانیم از طریق دریای خزر و خلیج فارس چوب وارد کنیم اما متاسفانه یک لابی فعال با واردات چوب مقابله می کند.
وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست مخالف بهره برداری تجاری از جنگل های هیرکانی و بلوط زاگرس می باشد، تصریح کرد: تغییر کاربری، قاچاق چوب، زباله و بهره برداری تجاری از جمله مسایلی است که جنگل های طبیعی را دچار شرایط ناپایدار زیست محیطی می کند.
تصویب آیین نامه ای برای مدیریت پایدار جنگل های طبیعی کشور
ابتکار با بیان اینکه دولت یازدهم اواخر سال 93 آیین نامه ای با عنوان مدیریت پایدار جنگل های طبیعی کشور تصویب کرد، افزود: در قالب این آیین نامه بهره برداری و برداشت از جنگل های طبیعی ممنوع است مگر در مورد درختان آسیب دیده و بیمار.
گردشگری طبیعی و استفاده از محصولات جنگلی جایگزین قطع درختان شود
معاون رییس جمهور با بیان اینکه جنگل های طبیعی و هیرکانی ایران با قدمت چندین هزار ساله با نهال کاری و کاشت درخت مجددا ایجاد نمی شود، تاکید کرد: برای جلوگیری از تخریب جنگل ها باید به سمت گردشگری طبیعی و استفاده از محصولات جنگلی حرکت کنیم.
معادن شن و ماسه غرب تهران محیط زیست را تهدید می کند
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه از ابتدای سال 95 تاکنون پایتخت هوای ناسالم را تجربه نکرده است، افزود: تهدیدات و آسیب های بالقوه ای در تهران، سلامت شهروندان و محیط زیست را تخریب می کند.
وی با اشاره به تردد 5 میلیون خودرو که بخشی از آنها را موتورسیکلت های کاربراتوری تشکیل می دهد، افزود: وجود خودروهای فرسوده، استقرار یک و نیم تا 2 میلیون واحد مسکونی و تجاری در تهران و اطراف آن و منابع آلاینده نظیر صنایع و معادن شن و ماسه از جمله تهدیداتی است که سلامت شهروندان و محیط زیست را تهدید می کند.
صدور مجوزهای نامحدود برای برخی معادن شن و ماسه غرب تهران
معاون رییس جمهور با بیان اینکه غرب تهران به مجتمع عظیم شن و ماسه تبدیل شده است، تصریح کرد: برخی از مجوزهای بهره برداری از معادن شن و ماسه که در دولت قبل صادر شده است فاقد تاریخ اتمام بهره برداری است یعنی مجوزهای بهره برداری نامحدود صادر شده است.
ابتکار با بیان اینکه وزارت صنایع و معادن مکلف است به این موضوع رسیدگی کند، خاطرنشان کرد: در کجای دنیا در جوار پایتخت گودهای 50 تا 60 متری عمیق حفاری می کنند که معادن متعدد شن و ماسه یکی از منابع اصلی ایجاد گرد و غبار در تهران است.
نظر شما