حجت الاسلام محسن غرویان، رییس دفتر مطالعات وپژوهش های مرکز رسیدگی به امورمساجداستان قم، امروز(27آذر) با اشاره به حضور امام سجاد(ع) در واقعه کربلا به خبرنگار شبستان گفت: در تواریخ نوشته اند که حضرت سجاد(ع) در واقعه عاشورا حضور داشته اما در حالت مریضی به سر می برده و در همان حالت نیز وقتی کار بر پدرشان سخت می شود سلاح برمی دارند و از خیمه بیرون می آیند که به یاری پدرشان بپردازند اما ام کلثوم ایشان را به سفارش سیدالشهدا باز می دارند چرا که امام حسین(ع) می فرمایند: خواهرم ایشان را از به میدان آمدن منع کن که حجت باید در زمین باقی بماند.
وی با بیان اینکه این نشان می دهد که امام حسین(ع) علم غیب داشته است، افزود: حضور امام سجاد(ع) با همان وضع، یک حضور فعالانه بوده و می خواست وظیفه خود را انجام دهند اما تکلیف شرعی شان این بوده که بمانند و حجت الهی باقی باشد.
عضو هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه، با تاکید بر اینکه استمرار نهضت کربلا و عاشورا بر دوش یک زن و یک مرد بود، ابراز داشت: ایشان به کوفه آمد و در حضور عبیدالله بن زیاد در رسوایی حکومت یزید و عبیداله بن زیاد سخنرانی و مردم را نسبت به فساد حکومت یزیدی روشن کرد.
حجت الاسلام غرویان، با اشاره به اینکه امام سجاد(ع) در خود شام که پایتخت یزید بو مقر حکومت بود سخنرانی های آتشین ایراد کرد، گفت: در مسیر راه هم از کربلا تا کوفه و شام در بلاد مختلف مردم را آگاه و به این وسیله نقش پیام رسانی خودشان را ایفا کردند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه نهضت کربلای امام حسین(ع) ابعاد مختلف داشت، تصریح کرد: نقطه ثقل و مرکزی نهضت عاشورا این است که آن قدر سوزناک بوده که هر کسی را تحت تاثیر احساسات قرار می دهد و امام سجاد(ع) هم از همین نقطه عاطفی شروع می کرد و به ابعاد سیاسی، اجتماعی، تربیتی و اخلاقی می پرداخت، از این رو در زمان ما هم گریه بر امام حسین(ع) در حقیقت مقدمه معرفت است.
عضو هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه، ادامه داد: امام سجاد(ع) از روش گریه استفاده می کرد و هر وقت به یاد کربلا می افتاد اشک می ریخت و به دنبالش توضیح می دادند و روشن گری می کرد تا به هدف سیاسی و اجتماعی و تربیتی برسد.
حجت الاسلام غرویان، در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه دعاهای امام سجاد(ع) صرف دعای تنها نیست، اظهار داشت: دعاهای امام سجاد(ع) یک مجموعه ای از معارف دینی، کلامی، فلسفی و توحیدی است که اگر انسان با دقت در تک تک فرازها نگاه کند یک دور درس کلام، فلسفه و عرفان نظری در آن ها را می بیند.
وی تاکید کرد: صحیفه سجادیه خواهر قرآن نامیده شده و نهج البلاغه نیز برادر قرآن و وجه تسیمه اش نیز همین است که مانند قرآن مجموعه ای کامل است.
پایان پیام/
نظر شما