به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نمایشگاه«کارنامه» نخستین نمایشگاه پژوهش محور و آرشیوی است که در موزه هنرهای معاصر تهران برپا شده است؛ این نمایشگاه به طور عمومی 60 سال و به طور خاص 30 سال فرهنگ دیداری و تصویری کودکان ایران را به نمایش گذاشته است.
کارنامه بر سال های دهه 1330 تا 1360 تمرکز دارد که تاثیر جریان های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و تاثیر غرب و گروههای چپ را بر فرهنگ دیداری کودکان نشان می دهد و بعد به انقلاب اسلامی می رسد. در واقع این نخستین نمایشگاه مبتنی بر پژوهش و آرشیو است که تجربه ای مشترک از یک دوره تاریخی را نشان می دهد و تاثیر جریان ها و مسایل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را بر فرهنگ دیداری و تصویری کودکان ایران بیان می کند.کارنامه از آن جهت حایز اهمیت است که تاکنون حوزه دیداری کودک و نوجوان کمتر مورد توجه قرار گیرد و می تواند منبع پژوهش و تحقیق برای محققان حوزه کوک و نوجوان باشد.
کارنامه، خط سیری در تصویرسازی های کتاب های درسی و عکاسی مستند از مدارس ابتدای قرن، پیشگامان صنعت تصویرسازی و سرگرمی، تأثیر جنگ سرد، هژمونی آمریکایی و ایران در میانه شرق و غرب، اقتصاد نفتی و ملی شدن، ادبیات و تصاویر مذهبی، انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی دارد.
آرشیو تاریخی به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه که از ابعاد و کیفیت منحصر به فرد است شامل رسانه های مختلفی مانند کتاب، مجله، فیلم و انیمیشن، آثار هنری و ... است که بسیاری از اجزای این مجموعه کمتر دیده شده یا نادیده هستند.
این مجموعه حاصل همکاری و همیاری بسیاری از آرشیوهای دولتی و خصوصی مانند فیلمخانه ملی ایران، موزه سینمای ایران، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، موزه گرافیک ایران، مجموعه ای بی، آرشیو استودیو کارگاه، پروژه نان و نمک و ... می باشد.
تماشاخانه کارنامه جشنواره فیلمی است که به عنوان بخشی از نمایشگاه در سینماتک موزه هنرهای معاصر رخ می دهد. در تماشاخانه برنامه ای مدون برای مرور سینمای کودک و درباره کودک از فیلم های ایرانی دهه 1330 و فیلم ها و انیمیشن های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، وزارت فرهنگ و هنر و انجمن اولیا و مربیان در نظر گرفته شده است.بسیاری از فیلم های این جشنواره مانند برنده امیر نادری یا نادیده مانده بودند و یا بیش از چندین دهه از آخرین نمایش آنها می گذرد. اکران ها به صورت 35 میلی متری و یا نسخه های اصلاح شده دیجیتال است.
همچنین روزهای پراهمیت انقلاب اسلامی و شروع جنگ تحمیلی و رابطه آن روزها با کودکان از دریچه لنز دوربین عکس های دوران انقلاب مانند بهمن جلالی، رعنا جوادی، مریم زندی، جاسم غضبانپور و سیف الله صمدیان به نمایش در آمده است.
موش و گربه بخش ویژه ای از کارنامه است که به آثار متنوعی که بر اساس موش و گربه عبید زاکانی طراحی شده اند مانند نقاشی های اردشیر محصص، تصویرسازی های محمود جوادی پور و جعفر تجارتچی و ... می پردازد.
این نمایشگاه از 5 خرداد تا 25مرداد در موزه هنرهای معاصر برپاست.علاقه مندان جهت بازدید از این نمایشگاه می توانند روزهای یکشنبه تا پنجشنبه هر هفته از ساعت 10 صبح تا 7 عصر ، جمعه ها از ساعت 3تا7 به جز شنبه ها و تعطیلات رسمی به موزه هنرهای معاصر تهران مراجعه ویا جهت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88951965 تماس حاصل کنند.
نظر شما