خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صنعت گردشگری یکی از درآمدزاترین خدمات ارائه شده از سوی کشورها به حساب می آید از همین رو با گذشت زمان و آشکار شدن مزیت های آن و توجه سایر کشورها به این حوزه شاهد گسترش این صنعت هستیم. درآمد حاصل از گردشگری پایدار و در عین حال بازگشت سرمایه در کوتاه مدت امکان پذیر است. همچنین اشتغال زایی در این صنعت بالا بوده و نیروی انسانی در دوره آموزشی کوتاهی به مهارت لازم دست می یابند. این صنعت نوعی سرمایه گذاری غیر مستقیم خارجی در داخل کشور به حساب می آید که همراه خود مزیت های اجتماعی،فرهنگی و سیاسی را به دنبال دارد.
ایران با دارا بودن پتانسیل هایی نظیر رتبه دهم جاذبههای باستانی و تاریخی، رتبه پنجم جاذبههای طبیعی در جهان و به عنوان یکی از امنترین کشورهای منطقه و جهان از لحاظ امنیت برای گردشگران خارجی می تواند به جایگاه قابل توجهی در این زمینه دست یابد از این رو چند سالی است که توجه ویژه ای به پتانسیل نهفته در این صنعت شده است و بالطبع با برداشته شدن موانع تحریم ها این امکان برای کشورمان فراهم شده که بیش از پیش نسبت به توسعه صنعت گردشگری اهتمام داشته باشد.
بنابراین گزارش، توجه به این حوزه موجب شده است در سال میلادی جدید؛ کشورمان به عنوان مقصدی مناسب برای گردشگران اروپایی درنظر گرفته شود؛ آمارها نیز نشاندهنده رشد این صنعت و حرکت رو به جلوی آن در شرایط پساتحریم هستند. ایرنا در این رابطه به نقل از مسعود سلطانی فر، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نوشته است: "با اجرای برجام سفر گردشگران بین المللی به ایران با افزایش قابل توجهی همراه بود و با رشد 2.7 درصدی در مقایسه با مدت زمان پیش از آن مواجه شده است. ساماندهی امور اقامتی و پذیرایی شمار روز افزون گردشگران ورودی بین المللی به ایران نیازمند زیرساختهای مناسب و با کیفیت در زمینه های مختلف است که به سبب تحمیل سالهای تحریم ناعادلانه جامعه جهانی مغفول مانده است. با توجه به افزایش شمار گردشگران ورودی، جمهوری اسلامی ایران ساخت اماکن و هتل های استاندارد در نقاط مختلف کشور را در دستور کار دارد.
بعد از لغو تحریم ها و اجرای برجام ایران وارد مرحله جدیدی از فعالیت ها بویژه در زمینه اقتصادی شده و با توجه به گشایشی که در عرصه روابط بین الملل شکل گرفته دو کشور می توانند روابط خود را و مستحکم تر نمایند. یکی از مهمترین سیاست های دولت آقای دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران استفاده از همه ظرفیت های اقتصادی کشور به جز نفت است که در این راستا سرمایه گذاری و تمرکز بر روی بخش گردشگری به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار قرار گرفته است. ما پس از اجرای برجام و لغو تحریم ها به سرعت برنامه های خود را در بخش های مختلف بویژه در بخش گردشگری آغاز کردیم که در اولین بخش تسهیلات صدور ویزای فرودگاهی به اتباع 190 کشور از جمله چین فراهم شده است. در این برنامه اتباع کشورهای خارجی می توانند با حضور در فرودگاههای ما ویزای یک ماهه گردشگری با تمدید دوباره 15 روزه دریافت کنند. همچنین به سرعت در حال برنامه ریزی برای ساخت هتل های مناسب چهار و پنج ستاره و افزایش سه برابری آن ظرف 10 سال آینده هستیم و این موضوع در کنار گسترش شبکه های حمل و نقل هوایی، زمینی و ریلی و افزایش دفاتر جذب گردشگر در کشورهای هدف، از جمله برنامه های ما برای گسترش فعالیت ها در این زمینه است."
نظر شما