بهره‌گیری از شیوه‌های نوین آموزشی جلسات قرآنی مساجد را تقویت می کند

استاد قرآن تشکیل انجمن صنفی هیئت امنای مساجد، بهره‌گیری از شیوه‌های نوین آموزشی و استفاده از امکانات روز را در تقویت جلسات قرآنی مساجد مهم ارزیابی کرد.

علی فربین، استاد قرآن پیرامون مشکلات اصلی مساجد در عرصه فعالیت‌های قرآنی به خبرنگار شبستان گفت: روندی که در حال حاضر مساجد در عرصه قرآنی دارند، روندی کاملا سنتی است که لازم است، مساجد با تشکیل صنفی توان خود را افزایش داده و هیئت امنای مساجد امور مدیریتی مساجد را در سطح کشور به شکل دقیقی پیگیری کنند.

 

وی تشکیل انجمن صنفی هیئت امنای مساجد به منظور سامان‌دهی فعالیت‌ها و جلسات مساجد را ضروری دانست و تأکید کرد: ایجاد وزارتخانه و یا سازمان قرآن و مسجد یک حالت ایده‌آل و راهکار خوبی برای توجه به فعالیت‌های قرآنی مساجد است ولی دست یافتن به این مسئله در سال‌های آینده و به زودی امکان‌پذیر نیست.

 

فربین برگزاری جلسات قرآنی مساجد را در تقویت برنامه‌های قرآنی تأثیرگذار دانست و اذعان کرد: برگزاری همایش‌های قرآنی به صورت کشوری بستر فرهنگی مناسبی ایجاد می‌کند که لازم است استادان نیز به این مسئله واقف شوند که تشکیل انجمن صنفی اساتید به دور از هرگونه حزب و صنفی‌گرایی و سیاستی زمینه تقویت همایش و جلسات قرآنی مساجد را بیش از پیش ممکن می کند.

 

وی درباره آسیب‌هایی که جلسات قرآنی مساجد را تهدید می‌کند، گفت: بی‌برنامگی استادان و اداره جلسات قرآنی به شکل کاملا سنتی، مجهز نشدن به روش‌های امروزی در موضوعات جلسات و بحث مادی و عدم تقویت انگیزه شرکت‌کنندگان در جلسات از مهم‌ترین آسیب‌هایی است که جلسات قرآنی مساجد را تهدید می‌کند.

 

فربین نبود مدیریت در برنامه‌های جلسات قرآنی از سوی استادان را یکی دیگر از آسیب‌های این جلسات عنوان کرد و ادامه داد: لازم است استادان جلسات در نشست‌هایی به صورت ماهانه و یا چند ماه یک بار با یکدیگر تبادل نظر داشته و روش‌های نوین اداره جلسات را به هم منتقل کنند و با بهره‌گیری از تکنولوژی آموزشی جدید و انواع نرم‌افزارهای به روز در پویاتر شدن جلسات نقش مهمی ایفا کنند.

 

سرپرست اداره قرآنی ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور تشکیل انجمن صنفی استادان جلسات قرآنی را زمینه‌ساز منظم شدن برنامه‌های جلسات، متمرکز شدن نیروهای انسانی و هم‌افزایی و تقویت برنامه‌ها و رفع آسیب‌های این جلسات عنوان کرد و گفت: از لحاظ مالی نیز جلسات قرآنی می‌توانند به شکل انجمن با کسب بودجه و درآمد از مرکز فعالیت‌های قرآنی و یا افراد خیر و دیگر نهادها در این زمینه فعالیت کنند.

 

وی به شاخص‌ها و ویژگی‌های جلسات قرآنی مفید در مساجد اشاره و اظهار کرد: مجالس قرآنی برای رونق جلسات خود باید به ابعاد مختلف و روحیه مخاطبان و شاگردان خود توجه داشته باشند، به عنوان مثال افرادی علاقه‌مند به حفظ قرآن هستند و برخی نیز علاقه‌مند به قرائت و تفسیر. بنابراین باید استعدادها و علاقه‌های مختلف در نظر گرفته شود تا کلاس‌ها هرچه بیشتر رونق داشته باشند.

 

فربین تشکیل جلسات مقدماتی و شناسایی و سطح‌بندی شرکت‌کنندگان، تهیه گواهی‌نامه برای سطوح مختلف آموزشی از طرف اساتید را از دیگر راهکارهایی عنوان کرد که بر رونق‌بخشی جلسات قرآنی مساجد مؤثر است.

 

وی ادامه داد: ایجاد منابر ویژه تلاوت در کنار منابر وعظ از دیگر راهکارهای مفید در رونق‌بخشی جلسات قرآنی است چرا که هم برای جاذبه سخنرانی مفید و هم برای تقویت قاریان مؤثر است.

 

این استاد برجسته قرآن تعریف جایگاه قاریان راتب در مساجد را در تقویت جلسات قرآنی مساجد مثمرثمر دانست و اذعان کرد: همان‌گونه که جایگاه امام جماعت در مساجد تعریف شده است باید برای هر مسجد یک قاری به عنوان قاری راتب تعریف شود تا تلاوت قرآن و کار آموزش قرآن در مسجد را بر عهده بگیرد. همان‌گونه که در کشور مصر جایگاه قاری راتب تعریف شده است که زمینه‌ساز منظم شدن برنامه‌های قرآنی مساجد آنها را فراهم کرده است.

 

سرپرست اداره قرآنی ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور برگزاری جلسات مستمر از سوی هیئت‌ امنای مساجد به منظور بررسی فعالیت‌های مساجد، استفاده از امکانات روز و مجهز شدن مساجد به شبکه‌های اینترنتی به منظور جذب هرچه بیشتر جوانان و نوجوانان تا به این طریق جوانان و نوجوانان در دیگر فعالیت‌های مساجد نیز شرکت داشته باشند را در جذب هرچه بیشتر آنها برنامه‌های مساجد مهم ارزیابی کرد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 5469

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha