خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سنگاپور توسعهيافتهترين کشور عضو آسهآن مىباشد که قسمت عمدهاى از تجارت خارجى آن را صادرات مجد تشکيل مىدهد. سنگاپور پس از توکيو مهمترين بازار مالى و بازار نفت در آسيا محسوب مىگردد. بررسى آمار تجارت ايران طى چند سال اخير نشان مىدهد که کشور سنگاپور در سال ۱۳۵۶ مهمترين کشور واردکننده کالاهاى غيرنفتى ايران در منطقه بوده و عمدتاً از ايران زيرهٔ سبز و انواع فرش و گليم وارد مىکرده که در سال ۱۳۶۵ انواع بذر (از قبيل تخم رازيانه) و بعضى از انواع دانههاى گياهى نيز به اين فهرست اضافه گرديد. زعفران، کشمش، انواع سنگهاى ساختماني، انواع سنگهاى قيمتي، تخته، ورق آهني، صفحه و نوار مسى و آلومينيومي، ميله مسي، پسته، خرما و انواع ميگو نيز در سال ۱۳۷۲ به ليست اقلام صادراتى ايران به سنگاپور اضافه شد.
طى سال ۱۹۹۴ سنگاپور بزرگترين خريدار مشتقات نفتى ايران بوده و همچنين طى سالهاى (۷۱ - ۱۳۶۶) (بهجز سال ۱۳۷۰) اين کشور در ميان اعضاى اتحاديه کشورهاى جنوب شرقى آسيا (آسهآن) بيشترين سهم را از صادرات کالاهاى غيرنفتى ايران داشته بهطورى که طى اين سالها همواره بيش از نيمى از صادرات غيرنفتى ايران به کشورهاى عضو آسهآن، به سنگاپور اختصاص داشته است. از نظر صادرات به ايران نيز، اين کشور همواره رقابت تنگاتنگى با تايلند داشته و پس از آن رتبه دوم را در صادرات ۵ کشور عضو آسهآن به ايران داشته است.
اولين موافقتنامه همکارىهاى تجارى بين ايران و سنگاپور توسط اتاق بازرگانى و صنايع و معادن تهران و اتحاديه توليدکنندگان سنگاپور در سال ۱۳۷۴ به امضاء رسيد. که بر اساس آن مبادلهٔ اطلاعات تجارى با يکديگر، همکارى و مساعدت با يکديگر در امور تجارى و سرمايهگذارى و تشويق اقدامات مشترک بين شرکتهاى دو کشور بهمنظور دستيابى به فرصتهاى تجارى در کشورهاى ثالث آسيايى بودند، در چين، ويتنام و اندونزى مورد توجه قرار گرفت. هر دو کشور در طی سالیان دراز روابط تجاری و اقتصادی دنباله داری با یکدیگر داشتند و پس از لغو تحریم ها نیز توسعه روابط همه جانبه را در دستور کار خود قرار داده اند و بر این اساس قرار است بانک مشترک ایران و سنگاپور تاسیس شود.
بنابراین گزارش، ایرنا به نقل از محسن جلالی پور، رئیس اتاق بازرگانی ایران نوشته است: "علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سفری سه روزه به سنگاپور داشت که بحث انتقالات بانکی از مهمترین محورهای مذاکرات با مقامات بلندپایه این کشور جنوب شرق آسیا بود. مذاکراتی با دبیر کل کنگره ملی تجارت (اتحادیه اصناف) سنگاپور نیز انجام شد که در این مذاکرات ایجاد بانک مشترک بین دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. این بانک با توجه به شرایط دوران پساتحریم با سرمایه مشترک و نرم افزارها، سخت افزارها و شبکه بانکی که سنگاپور در جهان دارد، ایجاد می شود. مذاکرات جدی در مورد شرکت های هولدینگ مشترک برای تولید و صادرات محصولات ایرانی در منطقه ای که سنگاپور بازارهای خوبی دارد نیز انجام شد. تجارو فعالان بازرگانی سنگاپور و مجموعه فدراسیون تجارت و صنعت این کشور استقبال خوبی از هیات ایرانی انجام دادند و رئیس این فدراسیون برای سفر به کشورمان ابراز علاقه کرد. ادامه مذاکرات با سفر هیاتی از فدراسیون صنعت و تجارت سنگاپور به تهران که بزودی انجام می شود، صورت گیرد و توافقات عملی انجام شود."
یادآور می شود: مهمترين کشورهاى طرف تجارت سنگاپور عبارتند از: کشورهاى صنعتى و کشورهاى در حال توسعه از جمله: آمريکا، ژاپن، هنگکنگ، مالزي، تايلند، تايوان و ... اين کشور، سيزدهمين کشور بزرگ صادرکننده در تجارت جهانى مىباشد. در مورد تجارت اين کشور با ايران بايد گفت که تراز تجارى اين کشور همواره مثبت بوده است و ارزش واردات ايران بيش از صادراتش بوده است.
نظر شما