ترمینال سازی فرانسوی ها در فرودگاه امام خمینی (ره)

خبرگزاری شبستان:فرانسوی ها اولین کشوری بودند که بعد از توقف ساخت فرودگاه امام خمینی؛ بعد از جنگ تحمیلی و در سال ۱۳۷۴ساخت دوباره آن را در دست گرفتند و حال نیز در راستای توسعه این فرودگاه بناست دو شرکت فرانسوی مذاکراتی را با طرف ایرانی انجام دهند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: فرودگاه بین‌المللی امام خمینی در ۳۰ کیلومتری جنوب تهران میان بزرگراه تهران-قم و بزرگراه تهران-ساوه و در یک سایت ۱۴ هزار هکتاری قرار گرفته‌است. این فرودگاه بعنوان جایگزین فرودگاه بین‌المللی مهر آباد طراحی شد که اکنون در داخل بافت شهر تهران قرار گرفته است. فرودگاه امام توسط شرکت فرودگاه‌های کشور اداره می‌شود و مرکز فعالیت شرکتهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، ماهان، آسمان، قشم، کاسپین، تابان و زاگرس می‌باشد. تا اوت ۲۰۱۴ فرودگاه امام خمینی میزبان بیش از ۴۰ ایرلاین بوده که با بیش از ۷۰۰ پرواز هفتگی تهران را به شهرهائی در بیش از ۳۰ کشور جهان متصل می‌کنند.

 

فاز یک فرودگاه امام خمینی دارای یک ترمینال مسافر بری فعال با ظرفیت جابجایی ۶/۵ میلیون مسافر و ۱۲۰ هزار تن بار در سال بوده و فاز ۲ فردگاه نیز در حال ساخت می‌باشد. در شهریور ۹۳ پل ارتباطی فاز ۱ و ۲ با تغییر کاربری به عنوان ترمینال موقت حجاج مورد بهره‌برداری قرار گرفت. فرودگاه امام با جابجایی نزدیک به ۵ میلیون مسافر در سال ۱۳۹۲ یازدهمین فرودگاه خاور میانه از نظر جابجایی مسافر است این آمار در ۱۱ ماهه سال ۹۳ به ۵٬۸۴۴٬۰۹۰ مسافر رسید. فرودگاه امام همچنین با جابجایی نزدیک به ۹۹ هزار تن بار در سال یکی از فرودگاه‌های مهم منطقه در زمینه حمل بار نیز می‌باشد.

 

بنابراین گزارش، فرانسوی ها اولین کشوری بودند که بعد از توقف ساخت این فرودگاه در دوران انقلاب اسلامی؛ بعد از جنگ تحمیلی و در سال ۱۳۷۴ساخت دوباره آن را در دست گرفتند و حال نیز در راستای توسعه این فرودگاه بناست شرکت فرانسوی ADPI و بوی فرانسه برای ساخت ترمینال مسافری ایران‌ شهر با ظرفیت سالیانه 20 میلیون مسافر در این فرودگاه مذاکراتی را با طرف ایرانی انجام دهند.

 

این گزارش می افزاید: وزارت راه و شهرسازی در این رابطه به نقل از محمود نویدی، مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) نوشته است: "اواخر سال گذشته یک یادداشت‌تفاهم همکاری بین ایران و فرانسه برای ساخت ترمینال جدید مسافری با عنوان ایران‌شهر در مجموعه شهر فرودگاهی امضا شد. پس از امضای تفاهم‌نامه مقرر شد در مدت چهار ماه بررسی‌ها و مذاکرات لازم بین دو طرف انجام شود تا در صورت توافق، این تفاهم‌نامه تبدیل به قرار‌داد شود. بیش از سه ماه از زمان امضای یادداشت تفاهم‌نامه گذشته است. چهار دور مذاکره در این مدت بین دو طرف انجام شد و نمایندگان این دو شرکت روز چهارشنبه گذشته نیز برای ادامه مذاکرات به ایران سفر کردند.

 

جزئیات چگونگی مشارکت طرف‌های فرانسوی برای ساخت ترمینال ایران‌شهر در شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) با ظرفیت اولیه اعزام و پذیرش سالیانه 20 میلیون مسافر در این جلسات مورد بحث و گفت وگو ‌قرار می گیرد؛ هرچند به دلیل اینکه هنوز این تفاهم نامه تبدیل به قرارداد نشده نمی‌توان درباره جزئیات فنی پروژه نتیجه‌گیری کرد. درصورت امضای قرارداد، این دو شرکت فرانسوی ترمینال مسافری ایران‌شهر را به روش سرمایه‌گذاریBOT (ساخت، بهره برداری و انتقال) احداث خواهند کرد که در سلسله مذاکرات دو طرف شرایط لازم برای اجرای این پروژه مورد بررسی قرار می گیرد. سرمایه‌گذاری ساخت این ترمینال مسافری به صورت 100 درصد بر عهده طرف فرانسوی خواهد بود. بهره‌برداری از پروژه برای مدتی نیز به صورت مشارکتی انجام می‌شود. یکی از موضوعات در حال مذاکره، طراحی ترمینال ایران‌شهر است که شرکت «ناکو»ی هلند به عنوان مشاور پروژه موضوعات فنی پروژه را بررسی می‌کند."

 

یادآور می شود: ترمینال فرودگاهی «ایران شهر» که در شهر فرودگاهی امام خمینی واقع است ۲۰۰ هزار متر مربع زیربنا دارد و برای تردد ۲۰ میلیون مسافر ساخته می شود.  با ساخت دو ترمینال سلام و ایران شهر در شهر فرودگاهی امام خمینی ظرفیت ۶ برابری نسبت به حالت موجود ایجاد می شود. فرودگاه‌های کشور علاوه بر جنبه حمل و نقلی جنبه سمبولیک و هویتی دارند و نامگذاری در فرودگاه‌ها بر معماری، ساخت، تجهیز و تزیین فرودگاه اثر می گذارد. علت نامگذاری ترمینال ایرانشهر به این نام، بدان دلیل است که این ترمینال دروازه ایران خواهد بود، ضمن آنکه نام ترمینال سلام اخذ شده از کلام وحی است.

کد خبر 546885

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha